DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Deelnemers World Grand Prix: 5 NL-ers, 2 Belgen, geen Taylor | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Deelnemers World Grand Prix: 5 NL-ers, 2 Belgen, geen Taylor

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔11.september 2017 15:29:15
Deelnemers World Grand Prix: 5 NL-ers, 2 Belgen, geen Taylor

Van 1 tot en met 7 oktober zullen 32 spelers strijden om de World Grand Prix titel 2017. Het toernooi staat bekend om het concept waarbij er niet alleen met een dubbel moet worden geëindigd maar ook met een dubbel moet worden gestart.

Inmiddels heeft de PDC de deelnemerslijst bevestigd met de 32 deelnemers die in actie zullen komen.

Tot deze groep behoren o.a. de Nederlanders Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christian Kist. Namens België komen Kim Huybrechts en Ronny Huybrechts in actie en ook vermelden we graag Steve West apart.

Phil Taylor is de grote afwezige. The Power heeft bedankt voor deelname en lijkt zich dus meer en meer op zijn pensioen te gaan richten. Dit is goed nieuws voor Raymond van Barneveld en Robert Thornton. Raymond die negende staat op de wereldranglijst is daardoor als achtste geplaatst en komt op zijn vroegst in de kwartfinale tegen een van de top acht spelers, hoewel hem daar dan wel waarschijnlijk Michael van Gerwen verwacht. Robert Thornton zal de man uit Stoke on Trent zeer dankbaar zijn dat hij bedankt heeft voor dit toernooi. De Schot heeft vanwege zijn titel in 2015 immers de nodige ponden te verdedigen op dit dubbel in, dubbel uit toernooi in Dublin om te voorkomen dat hij niet nog verder zakt op de Order of Merit, maar leek net buiten de boot te vallen. Thornton staat immers zeventiende op de Order of Merit en Ronny Huybrechts passeerde hem afgelopen weekend op de Pro Tour Order of Merit waardoor de Belg de laatste plek die via die ranglijst recht gaf op deelname innam.

Op zondag 17 september volgt de loting.

2017 Unibet World Grand Prix
PDC Order of Merit Qualifier
Michael van Gerwen (1), Gary Anderson (2), Peter Wright (3), Adrian Lewis (4), Dave Chisnall (5), Mensur Suljovic (6), Michael Smith (7), Raymond van Barneveld (8), Jelle Klaasen, James Wade, Daryl Gurney, Kim Huybrechts, Ian White, Benito van de Pas, Simon Whitlock, Robert Thornton.

ProTour Order of Merit Qualifiers
Rob Cross, Alan Norris, Joe Cullen, Mervyn King, Gerwyn Price, Steve Beaton, Kyle Anderson, Cristo Reyes, Darren Webster, Stephen Bunting, Christian Kist, John Henderson, Justin Pipe, Steve West, Richard North, Ronny Huybrechts. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

17 Jul -Darts Inside: World Matchplay makkie voor Michael van Gerwen?

16 Jul -Christian Kist wint Krembassy 2018 ten koste van Roosenbrand

15 Jul -Christian Kist en Fabian Roosenbrand naar finale Krembassy

15 Jul -Open Zeeland 2018: treedt jij in de voetsporen van profdarters?

15 Jul -Tweemaal 170-finish niet voldoende voor Van Gerwen in Shanghai