Deelnemersveld North American Championship en US Masters PDC
PDC

Deelnemersveld North American Championship en US Masters

Deelnemersveld North American Championship en US Masters

Woensdag werden in Las Vegas de laatste twee kwalificatietoernooien voor het North American Championship en de US Darts Masters gehouden. . De vier toernooiwinnaars plaatsen zich samen met de vier spelers die over de vier toernooien het meeste prijzengeld hebben bemachtigd voor beide toernooien. Donderdag zal het North American Championship gespeeld worden en dan zal bekend worden wie Willard Bruguier, die dit jaar niet meedoet aan de kwalificatietoernooien en dus zal er een nieuwe Noord-Amerikaans kampioen komen, opvolgt en zich tevens in december mag melden voor het PDC WK.

Jeff Smith, de Lakesidefinalist van 2016, won het derde kwalificatietoernooi. In de finale versloeg hij zijn landgenoot David Cameron, een vertrouwd gezicht op de Lakeside, met 4-2. Ook wist hij eerder in het toernooi Ross Snook met 4-2 opzij te zetten.

Dan Lauby Junior liet door het winnen van het vierde kwalificatietoernooi zien dat darten bij hem in de genen zit. Zijn vader (Dan Lauby Senior, red.) wist in de jaren 1999-2004 immers viermaal kwalificatie voor het PDC WK af te dwingen. Nu mag Dan Lauby Junior proberen dat te bewerkstelligen door donderdag het North American Championship te winnen. Lauby won in de finale met 4-3 van Joseph Huffman, die over de vier toernooien de meeste ponden had verzameld en zich zodoende via de Order of Merit wist te kwalificeren.

Naast Joseph Huffman wisten David Cameron, Ross Snook en Dawson Murschell via de Order of Merit hun plek op het North American Championship en de Las Vegas Darts Masters te bemachtigen. Hierdoor zien we voor het tweede jaar op rij de PDC World Cup deelnemers Darin Young en John Part niet in actie op het podium in Las Vegas. Tevens zien we net zoals vorig jaar vijf Canadezen (John Norman Junior, Jeff Smith, David Cameron, Ross Snook en Dawson Murschell) en drie Amerikanen (Dennis Sayre, Dan Lauby Junior en Joseph Huffman) op het North American Championship en de US Darts Masters.

Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Michael Smith en James Wade zijn de PDC toppers die het in de US Darts Masters op zullen nemen tegen de topspelers uit Canada en de VS. De loting voor het North American Championship is hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws