Home Jeugd Dimitri van den Bergh prolongeert de PDC World Youth Championship titel

Dimitri van den Bergh prolongeert de PDC World Youth Championship titel

Tussen de halve- en finale van de Players Championships Finals is de jeugd PDC WK finale gehouden tussen de Duitser Martin Schindler en de verdedigend wereldkampioen Dimitri van den Bergh.

Van den Bergh wist vorig jaar ook al de titel te pakken. Toen versloeg de Belg Josh Payne in de finale. Van Peer en tweemaal Van Gerwen wisten de finale te halen maar nimmer wist een Nederlander de jeugd titel te pakken. De 24-jarige The Dreammaker trof in de finale de Duitser Martin Schindler die debuteert tijdens de jeugd WK finale. De finale ging over een best of 11. Het PDC youth circuit is open voor deelnemers tussen de 16 en 23 jaar. Voor Van den Bergh was het de laatste kans om voor de tweede keer youth wereldkampioen te worden.

De jonge Belg die net onder Antwerpen woont wist met onder andere een mooie 151-finish op 0-3 te komen. Schindler wist nog met een 107-finish te antwoorden maar kon geen vuist maken en kwam uiteindelijk niet verder dan drie legs tegen de jeugd wereldkampioen die zijn titel wist te prolongeren.

Van den Bergh is de eerste jeugdspeler in de geschiedenis die twee PDC youth wereld titels op rij weet te pakken.

PDC Unicorn World Youth Championship Finale:
Martin Schindler v Dimitri Van den Bergh
Martin Schindler (91.6) v Dimitri Van den Bergh (100.44) 3-6 
De 24-jarige The Dreammaker begint sterk en staat na negen darts op een finish, de Belg pakt de openingsleg uiteindelijk in 15-darts. Via dubbel 18 weet Van den Bergh de break te forceren en 0-2 voor te komen. Met een mooie 151-finish weet de Belg zijn break te verzilveren en comfortabel 0-3 voor te komen. Schindler weet met een 107-finish te antwoorden en daarmee 1-3 te maken. Een 12-darter brengt echter de de 1-4 waarmee Van den Berg voorkomt dat Schindler in de wedstrijd komt. De jonge Duitser weet nog met zijn laatste pijl de dubbel te raken om zijn eigen leg te behouden. The Dreammaker weet met sterk scoren ook op matchpoint te komen waarna The Wall 3-5 maakt in 13-darts. Met twee maximale 180-scores weet Van den Bergh de negende leg in 12-darts te pakken.
Best of 11 legs.