Home PDC Dolan beëindigt 5 jaar droogte maar houdt Wattimena van 1e PDC titel...

Dolan beëindigt 5 jaar droogte maar houdt Wattimena van 1e PDC titel af

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 BRENDAN DOLAN V JOE CULLEN BRENDAN DOLAN IN ACTION

Brendan Dolan heeft na ruim vijf jaar weer een titel in de wacht kunnen slepen. De Noord-Ier pakte de zondag gespeelde Players Championship 22, nadat hij in 2014 voor het laatst ranking toernooien won. Deze winst ging ten koste van Jermaine Wattimena die van zijn allereerste PDC titel werd afgehouden. De Nederlander verloor met 5-8.

Na zijn lange dip is Dolan langzaam op de weg terug. In december bereikte hij de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Deze boost zette The History Maker voort op onder meer de Players Championship 22. Het resulteerde in de toernooizege en de hoofdprijs van 10.000 pond. Echter, zaterdag kwam Dolan niet verder dan ronde één waar hij van Ronny Huybrechts verloor.

In zijn eerste wedstrijd werd een andere Nederlander verslagen, namelijk Jeffrey de Zwaan (6-5). Na zeges op Alan Norris en Chris Dobey, werd Dave Chisnall met een gemiddelde van bijna 107 verslagen. In de kwartfinale was Dolan nipt (6-5) te sterk voor World Matchplay 2019 halve finalist Glen Durrant. Cody Harris werd in de halve finale verslagen.

De finale
Na vier legs was de stand gelijk in de finale tussen Dolan en Wattimena. Hierna brak de Noord-Ier met een 15-darter. Wattimena brak meteen terug met een 86 finish voor wederom een gelijkmaker. Maar nadat Dolan vier legs op rij won (inclusief een 11-darter), had hij nog een leg nodig voor de titel. De Nederlander verlengde de partij met o.a. 180-ers en een 13 en 14 darter. Zijn vechtlust mocht echter niet baten. Een emotionele Dolan pakte zijn eerste titel in vijf jaar in stijl met een 108 finish. 

Mike van Duivenbode, Vincent van der Voort, Wessel Nijman en de Belg Mike de Decker kwamen tot de laatste 32. Benito van de Pas, Danny van Trijp, Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven en Patrick van den Boogaard verloren bij de laatste 64. Voor de overige Nederlanders en Belgen was het in de eerste ronde reeds voorbij.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden tot en met de kwartfinales gespeeld over best of 11 legs, de halve finales over best of 13 legs en de finale gaat over best of 15 legs. Vanaf de laatste 16 worden alle uitslagen geplaatst. Voor alle uitslagen zie deze link. PDC tv abonnees kunnen enkele partijen live zien via de stream.

Uitslagen vanaf de laatste 16

Laatste 16
Ian White 6-5 Harry Ward
Mensur Suljovic 6-3 Michael Smith
Steve Beaton 6-1 Joe Cullen
Jermaine Wattimena 6-5 Gabriel Clemens
Brendan Dolan 6-5 Dave Chisnall
Glen Durrant 6-2 Ricky Evans
Cody Harris 6-1 Marko Kantele
Krzysztof Ratajski 6-5 Arron Monk

Kwartfinales
Mensur Suljovic 6-5 Ian White
Jermaine Wattimena 6-2 Steve Beaton
Brendan Dolan 6-5 Glen Durrant
Cody Harris 6-4 Krzysztof Ratajski

Halve finales
Jermaine Wattimena 7-6 Mensur Suljovic
Brendan Dolan 7-3 Cody Harris

Finale
Brendan Dolan 8-5 Jermaine Wattimena