Home PDC Durrant imponeert op UK Qualifier voor Euro Tour 1, ook 17 andere...

Durrant imponeert op UK Qualifier voor Euro Tour 1, ook 17 andere qualifiers bekend

2018 bwin Grand Slam of Darts Simon Whitlock v Glen Durrant Pic: Christopher Dean / Scantech Media Ltd/PDC Darts 07930 364436 chris@scantechmedia.com www.scantechmedia.com

Vrijdag worden in Barnsley de eerste twee UK Qualifiers voor de Euro Tour 2019 gehouden. Tevens zijn er twee kwalificatietoernooien voor de eerste twee Euro Tour toernooien voor Europese spelers met een tourkaart. De eerste UK Qualifier zit erop. Er waren 18 spelers die via deze weg een plek op het European Darts Open in Leverkusen wisten te bemachtigen naast de reeds geplaatste spelers.

Glen Durrant maakte indruk. Duzza, die afgelopen zondag al zijn eerste Players Championship, wist te winnen noteerde in zijn drie partijen op het UK kwalificatietoernooi voor het European Darts Open gemiddeldes van 116,4, 103,7 en 106,0 om in totaal 6 legs af te staan tegen Mark Wilson, Mark Dudbridge en John Henderson, de Schot kwam een leg te kort om Durrant een debuut op de Euro Tour te onthouden. In zijn partij tegen John Henderson gooide Durrant 116 uit in de laatste leg terwijl de Schot met 13 stond te wachten.

Ted Evetts maakte op het kwalificatietoernooi voor de European Darts Open zijn bijnaam Super Ted waar. Evetts gooide een 9-darter in zijn partij tegen Patrick Lynskey, die de jonge Engelsman met 6-3 won met een gemiddelde van 109,9. Via een 6-3 overwinning op Ryan Joyce wist hij zich tevens te verzekeren van een plek op de eerste Euro Tour van 2019 in Leverkusen.

Verder wisten Mervyn King, Steve Beaton, Josh Payne, Ross Smith, Justin Pipe, Wayne Jones, Matthew Edgar, Adam Hunt, Ryan Meikle kwalificatie voor de European Darts Open af te dwingen. Martin (The Assassin) Atkins, Ritchie Edhouse, Scott Taylor, Matthew Dennant, William Borland, Ricky Williams en Jason Wilson zijn de spelers zonder tourkaart, die de reis naar Leverkusen mogen gaan maken.

Finalewedstrijden
Mervyn King – Mark McGeeney 6-3
Justin Pipe – Stephen Bunting 6-3
Scott Taylor – Steve West 6-4
Ricky Williams – James Wilson 6-4
Adam Hunt – Andrew Gilding 6-5
Steve Beaton – Bradley Brooks 6-0
William Borland – Steve Lennon 6-1
Ross Smith – Chris Dobey 6-4
Glen Durrant – John Henderson 6-5
Ritchie Edhouse – Kyle Anderson 6-0
Josh Payne – Alan Norris 6-3
Jason Wilson – Kevin Garcia 6-5
Ted Evetts – Ryan Joyce 6-3
Wayne Jones – Kirk Shepherd 6-5
Matthew Dennant – Brendan Dolan 6-5
Ryan Meikle – Simon Stevenson 6-5
Matthew Edgar – Devon Petersen 6-5
Martin T’Other Atkins – Robert Thornton 6-5