Durrant kiest voor Q-School en laat demo in Enschede schieten PDC
PDC

Durrant kiest voor Q-School en laat demo in Enschede schieten

Durrant kiest voor Q-School en laat demo in Enschede schieten

Glen Durrant is actief op de UK Qualifying School 2019 maar na dag drie heeft de drievoudig BDO wereldkampioen, ondanks de hoge verwachtingen, nog niet de felbegeerde tourkaart weten te bemachtigen.

Op dag één en twee van de UK Qualifying School kwam Duzza niet verder dan de laatste 128, zaterdag herstelde hij zich goed met een plek in de halve finale waar hij in de beslissende partij een tourkaart aan zijn neus voorbij zag gaan.

Na zaterdag cq dag drie bezet Durrant een gedeelde elfde plek op de UK Q-School Order of Merit. Er zijn elf tickets te vergeven via deze ranglijst dus de Engelsman is nog op koers voor een tourkaart, mist hij zondag nog aardig wat punten bij elkaar weet te sprokkelen om zijn positie te versterken binnen de top elf.

Echter, Durrant heeft een "lastige" keuze moeten maken. De Engelsman was namelijk al geruime tijd geboekt voor de eerste editie van het demotoernooi Kings of Darts die op 20, 22 en 23 januari op drie verschillende locaties wordt gespeeld in Nederland. Op dit demotoernooi zijn andere wereldtoppers aanwezig: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Martin Adams, Peter Wright, Vincent van der Voort en Roland Scholten.

Maar Durrant gaat uiteraard voor een tourkaart die prioriteit heeft en belangrijk is voor zijn toekomst. Zondag is hij niet in Enschede aanwezig bij de eerste demo, maar weer van de partij op Q-School om een tourkaart proberen te bemachtigen tijdens zijn allerlaatste kans. De 48-jarige zal wel aan de demo Kings of Darts deelnemen maar dan alleen op de laatste twee dagen, aangezien hij nog op jacht gaat naar een tourkaart voor in elk geval het Players Championship seizoen 2019-2020.

Durrant kiest voor Q-School en laat demo in Enschede schieten

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws