Dutch Darts Masters Van der Voort en Van Barneveld winnen in Zwolle PDC
PDC

Dutch Darts Masters Van der Voort en Van Barneveld winnen in Zwolle

Dutch Darts Masters Van der Voort en Van Barneveld winnen in Zwolle

In Zwolle begonnen vier Nederlanders aan de avondsessie van de Dutch Darts Masters. Tijdens de zevende Euro Tour van het seizoen wisten Van der Voort en Van Barneveld te winnen. Alle info over de Euro tour is te vinden.

Michael van Gerwen won vorig jaar de eerste keer in Zwolle, ook de vier edities ervoor was Van Gerwen de beste tijdens de Dutch Darts Masters of de Brabander ook zijn zesde titel op rij kan pakken weten we zondag.

Vrijdagavond mocht Erik Hol debuteren, Hol wist zich via de host nation qualifier te plaatsen maar krijg een veeg om de oren van Dennis Nilsson die met 6-0 geen leg afstond aan de Nederlandse debutant. Van der Voort stond slechts twee legs af aan Boulton en Van Barneveld begon zenuwachtig aan het duel met Pal Szekely. Barney wist via een 156-finish en een 149-finish zich voor zaterdag te plaatsen. De afsluiter was voor Jimmy Hendriks die tegen Ritchie Edhouse niet wist te stunten, the captain uit Castricum kwam niet verder dan twee legs waardoor het Zwols avontuur over is.

De wedstrijden
Steve Beaton (88.36) 6-4 Alan Norris (84.37)
Alan Norris wist nog 3-2 voor te komen door de hoogst mogelijke finish te gooien. Deze mooie 170-finish bracht Norris geen geluk, hij zou niet meer voor weten te komen tegen Beaton die zelf een 110-finish mocht noteren om 3-4 voor te komen. Steve Beaton liet evenals Norris niet de beste vorm zien in Zwolle maar won wel met 4-6.

Dennis Nilsson (83.5) 6-0 Erik Hol (68.82)
De Zweed Nilsson wist met een mooie 130-finish het bal te openen tegen debutant Erik Hol. De Noord Hollander Hol kreeg vervolgens nog slechts een enkel kansje om te schitteren op het PDC podium in Zwolle maar faalde. Helaas kreeg Hol de dubbel er niet in waardoor hij zonder leg winst het podium weer mocht verlaten.

Mervyn King (95.21) 6-2 Luke Woodhouse (86.4)
The King weet 3-0 voor te komen waarna hij Woodhouse twee legs op rij ziet pakken. De Engelse King gooit vervolghens een 130-finish op de bull om 2-4 te maken waarna hij ook nog een 121-finish op het bord zet om de break te verzilveren. King maakt het vervolgens af zonder dat Woodhouse enige druk kan zetten op The King.

Krzysztof Ratajski (97.45) 6-3 Ross Smith (99.51)
Tijdens de eerste zes legs blijven de mannen elkaar achtervolgen. In leg zeven gooit de Pool een 11-darts break die The Polish Eagle ook weet te verzilveren voor 3-5. Ratajski weet vervolgens zijn tweede 11-darter te gooien om met 6-3 te winnen.

Vincent van der Voort (89.86) 6-2 Andy Boulton (85.57)
In de derde leg weet Boulton te breaken waarmee hij 2-1 voor komt, met een 80-finish rebreak weet de Noord-Hollander te voorkomen dat Boulton uitloopt. De Nederlander weet zijn break wel te verzilveren en weet ook nog in de zesde leg te breaken. Ook deze break verzilverd Fast Vinnie waarmee hij op 2-5 voor weet te komen. De Nederlander gooit een sterke achtse leg waarin Boulton ook de triple goed weet te raken. Boulton mist vier pijlen op de dubbel waarna de Nederlander tops raakt voor de winst.

Max Hopp (96.11) 6-5 Nathan Aspinall (100.62)
Met twee 14-darters weet The Asp 0-2 te maken in het begin van de wedstrijd. Hopp maakt met een 14-darter 2-1 waarna de Duitser een 104-finish gooit voor een break en 2-2. Hopp maakt ook 3-2 waarna Aspinall de buitenste ring niet weet te vinden en The Maximiser 4-2 voor komt. Als Hopp ook 5-2 voor komt lijkt de race gelopen, Aspinall vecht zich echter terug in de wedstrijd. Met een sterke 11-darter begint The Asp aan drie opeenvolgende legs waardoor er een beslissende leg gespeeld moet worden. Hopp begint de beslissende leg die de Duitser in 14-dart met een 62-finish weet te beëindigen.

Raymond van Barneveld (88.38) 6-2 Pal Szekely (73.27)
Hagenaar Van Barneveld is aan zijn farewell toer bezig, RvB speelt zijn laatste PDC ranking op Nederlandse bodem. De Hongaar Szekely komt 1-0 voor waarna Van Barneveld met de hakken over de sloot 1-1 maakt. De vijfvoudig wereldkampioen laat zijn klasse zien door een 156-finish te gooien voor 1-2. De 46-jarige Blade weet geen vuist te maken tegen de Nederlander die uitloopt naar 1-3 en met een 12-darts 126-finish op 1-4 komt. Nadat de Nederlander ook 1-5 gemaakt had mist Barney zes matchdarts waardoor de Hongaar 2-5 maakt. De Nederlander gooit vervolgens een stabiele leg en gooit 149 uit voor de wedstrijd met Szekely nog op 180 punten.

Ritchie Edhouse (91.35) 5-2 Jimmy Hendriks (79.74)
De uit Castricum afkomstige Hendriks begint goed met een break. The Madhouse voorkomt dat de Nederlander 0-2 maakt met een re-break. De 36-jarige Engelsman loopt vervolgens weg bij de Noord-Hollander. Een 80-finish brengt Hendriks de zo gewenste break, het geluk is van korte duur als The Madhouse via de hoogste finish van de wedstrijd een 102 de winst pakt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws