EC 2e ronde:Huybrechts stunt tegen Taylor! MVG door, Barney exit PDC
PDC

EC 2e ronde:Huybrechts stunt tegen Taylor! MVG door, Barney exit

EC 2e ronde:Huybrechts stunt tegen Taylor! MVG door, Barney exit

Wat een geweldige avond in Mulheim. We zagen de Belg Ronny Huybrechts afrekenen met Taylor. The rebel uit Antwerpen versloeg Phil Taylor met ruime cijfers. van Gerwen liet niets heel van the King en wandelde eenvoudig de kwartfinale in.

Adrian Lewis heeft zijn vorm terug gevonden en verslaat Kevin Painter. Raymond van Barneveld kwam tot 9-9 maar moest accepteren dat Robert Thornton vandaag sterker was.

Speelschema:

Adrian Lewis v Kevin Painter 10-4
Raymond van Barneveld v Robert Thornton 9-10
Phil Taylor v Ronny Huybrechts 5-10
Michael van Gerwen v Mervyn King 10-3

Adrian Lewis - Kevin Painter 10-4

De eerste van de avond is meteen een kraker. Met onder andere een 158 finish van Jackpot komt Lewis 5-3 voor in deze best of 19 tweede ronde wedstrijd. The Artist mist een 140 finish op dubbel 10 maar weet deze in de herkansing te pakken in de 9e leg. Painter weet hiermee maar net zijn eigen leg te behouden en in de wedstrijd te blijven. (5-4) Voor de pauze weet Jackpot zijn leg te behouden en op 6-4 te komen.

Na de pauze mag Painter beginnen maar kan de leg niet behouden. Lewis maakt een sterke indruk en is na de premier leaugue beter in vorm gekomen. Langzaam zie je Painter zijn geloof verliezen en Lewis groeien. Met ruim 100 gemiddeld en een plek bij de laatste 8 maakt Lewis het af op 10-4

Raymond van Barneveld - Robert Thornton 9-10
The Thorn begint het treffen van vandaag in de strijd om een plaats bij de laatste acht. In 13 darts gaat de eerste leg naar de Schot. van Barneveld nog altijd twijfelend over zijn materiaal speelt vandaag met Sigma flights. Via dubbel 10 weet de Nederlander zijn leg te behouden in eveneens 13 pijlen. 96 is de finish die de Hagenaar de eerste break brengt, Barney mist vervolgens vier darts om zijn eigen leg te behouden waarop de Schot kan profiteren en terug kan breaken. (2-2) Het is the Thorn die wel zijn leg weet binnen te houden om zijn break te verzilveren. Raymond van Barneveld gaat de pauze in met een 2-3 achterstand.

Na de korte pauze mag de Nederlander beginnen, hij mist een pijl op dubbel 16 maar weet in de herkansing dubbel 8 te vinden om zijn leg te behouden. Ook de Schot behoud de leg waaraan hij is begonnen. Na een stabiele leg van beide weet the man 4-4 te maken. Als Thornton verschillende kansen op zijn leg laat liggen maakt van Barneveld het wel af voor een break. 5-4 Een 96 finish voorkomt het verzilveren van de break.. De Schot weet hiermee 5-5 te maken waarmee de kansen weer volledig open liggen voor beide spelers.

Uit het niets heeft deze wedstrijd zich ontpopt tot een kraker. Een 164 finish brengt de Nederlander op 7-9. De Schot mist wederom wedstrijd pijlen als Barney 56 kort maakt en op 8-9 komt. Een maximale score van de Nederlander op het juiste moment brengt hem op koers naar 9-9. Dubbel zes gaat erin voor de beslissende leg die Robert Thornton mag beginnen.The Thorn begint met 44 en Barney opent met een 140 score, het oranje legioen krijgt weer hoop. Thornton laat het enorm liggen op de dubbel waardoor van Barneveld kansen krijgt maar deze ook niet benut. Dubbel vijf brengt uiteindelijk de Schot bij de laatste acht. De Schot wist nog niet eerder van de Nederlander te winnen, altijd was het close maar nooit won Thornton.

Phil Taylor - Ronny Huybrechts 5-10

De opening is van Taylor, de Engelsman opent met een 180 score het bal. Huybrechts totaal niet onder de indruk weet ook met een maximale te openen. The Power kan er om lachen en geeft een sportief vuistje aan de Belg. In 14- darts komt de Engelsman op 1-0. Huybrechts komt met een 78 finish weer naast Taylor en weet met een 82 finish de Engelsman te breaken. Ook leg 4, 5 en 6 gaan naar de sympathieke man uit Antwerpen waarmee hij op een 1-5 voorsprong komt. Het is pas de 7e leg die Taylor weer eens weet te pakken. Als the rebel vijf pijlen laat liggen om 2-6 te maken vind de Engelsman wel de dubbel voor 3-5. Als Taylor zijn eigen leg ook weet te behouden en hiermee drie legs op rij wint is het 4-5. Net voor de pauze weet Huybrechts er 4-6 van te maken door zijn eigen leg te behouden.

De Engelsman begint na de pauze maar is niet in staat de leg te behouden. The Belgium Rebel breakt Taylor om 4-7 uit te lopen. Ronny Huybrechts gooit een 96 finish nadat hij begint met een één, via triple 19, dubbel 19 komt de Belg 4-8 voor. Huybrechts mist tops voor 4-9 als Taylor de dubbel wel pakt om weer eens een leg te pakken. (5-8) Huybrechts mist een 120 finish op tops maar krijgt een herkansing nadat Taylor op dubbel 14 drie pijlen laat liggen. Via dubbel 10 staat Huybrechts met een been in de kwartfinale. De 47 jarige Belg heeft slechts een leg nodig en gooit een 180 score in de voor hem zeer belangrijke 15e leg. Met een 104 finish schrijft Huybrechts geschiedenis. Met 5-10 ligt de legende Taylor uit het toernooi, de Engelsman gooide niet het niveau wat hij normaliter kan. De Belg profiteerde, gooide sterk en liet zich niet gek maken. Voor het eerst staat Ronny Huybrechts op het European Darts Championship en komt hij in de kwartfinale met een formidabele overwinning op de zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor.

Michael van Gerwen - Mervyn King 10-3

Op voorhand een kraker die veel emotie zal laten zien. The King vind het allemaal maar niets als van Gerwen uitbundig een finish gooit. We weten dat MvG zijn scores en finishes uitbundig kan vieren dus dat word smullen in Mulheim. De opening is voor de Nederlander die King 96 ziet finishen voor 1-1. De Engelsman gooit een maximale maar dat mag niet baten, Mighty Mike gooit 100 uit voor 2-1. Met een mooie 136 finish breakt van Gerwen de Engelsman. Het verzilveren van de break doet van Gerwen met een 14- darts finish. Na de pauze mag Mervyn King beginnen aan de 6e leg die hij via dubbel 10 weet te behouden net nadat van Gerwen 130 mist op dubbel vijf. Met een 130 bull finish komt de Brabander op een 5-2 voorsprong. Een 111 finish brengt King de 8e leg 5-3, van Gerwen stond nadat hij een maximale gooide klaar om te breaken.

De Nederlander komt met overmacht op 6-3 via dubbel 16. De Engelsman moet nu aanhaken om in de wedstrijd te blijven. King mist tops waarna van Gerwen dubbel 16 wel meteen raak gooit om op 7-3 de tweede pauze in te gaan. Het zal nu een heel lastig verhaal worden voor the king. In mei 2012 won King voor de laatste keer van de Nederlander toen in Crawley versloeg hij MvG met 6-1.

Na de pauze opent van Gerwen opnieuw met een 136 finish, het doek is gevallen voor de Engelsman. Met een 8-3 voorsprong gooit de Nederlander 88 uit voor 9-3. Met ruim 104 gemiddeld gooit Michael van Gerwen 72 uit voor een 10-3 overwinning. Morgen zal Mighty Mike het opnemen bij de laatste acht tegen Jelle Klaasen.

Foto: PDC

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws