Enkele Nederlanders nog aan de bak voor kwalificatie European Championship 2018 PDC
PDC

Enkele Nederlanders nog aan de bak voor kwalificatie European Championship 2018

Enkele Nederlanders nog aan de bak voor kwalificatie European Championship 2018

Van 25 tot en met 28 oktober wordt in Westfalenhalle, Dortmund-Duitsland de elfde editie van de European Championship gespeeld. De top 32 van de eind European Tour Order of Merit kwalificeert zich voor deze major. Deze Order of Merit beslaat de dertien European Tour evenementen in 2018.

Terwijl vele spelers kwalificatie niet meer kunnen mislopen, moeten enkele spelers nog aan de bak voor een plek op de European Championship 2018. Voor spelers die nog op jacht zijn naar een ticket resteren nog vier European Tour evenementen.

De European Tour 2018 wordt hervat met de German Darts Championship in Hildesheim, Duitsland van 31 augustus tot en met 2 september. De Dutch Darts Championship wordt van 7 tot en met 9 september gehouden in Maastricht. Een week later (van 14 tot en met 16 september) wordt de International Darts Open gespeeld in Riesa. Het laatste European Tour evenement van het jaar, de European Darts Trophy, vindt van 12-14 oktober plaats in Gottingen, Duitsland.

Michael van Gerwen, European Championship winnaar van de afgelopen vier jaren, gaat aan kop op de Order of Merit. Onder meer Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Kim Huybrechts en Steve West bevinden zich in de veilige zone.
Steve Beaton, Brendan Dolan, Jelle Klaasen, Cameron Menzies en Richard North staan allen op gelijk aantal ponden voor het laatste ticket voor de European Championship 2018, terwijl spelers zoals Jan Dekker, Dimitri van den Bergh, Ron Meulenkamp en Vincent van der Voort goede resultaten hopen te boeken op de resterende vier toernooien en zich alsnog te kwalificeren.

Prijzengeld European Tour evenementen:

Winnaar £25,000
Runner-up £10,000
Halve finalisten £6,000
Kwartfinalisten £4,000
3e ronde verliezers £3,000
2e ronde verliezers £2,000
1e ronde verliezers £1,000

De huidige European Tour Order of Merit:

Enkele Nederlanders nog aan de bak voor kwalificatie European Championship 2018

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws