ET 2: Geplaatste spelers en UK Q bekend, Barney tussen qualifiers PDC
PDC

ET 2: Geplaatste spelers en UK Q bekend, Barney tussen qualifiers

ET 2: Geplaatste spelers en UK Q bekend, Barney tussen qualifiers

De geplaatste spelers en de UK Qualifiers voor de tweede European Tour van 2017 zijn bekend. De tweede European Tour van het jaar, de German Darts Masters, wordt tijdens het paasweekend (15 tot en met 17 april) in Jena, Duitsland gespeeld.

Het deelnemersveld op de European Tour bestaat vanaf 2017 uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten.

Onder andere Michael van Gerwen is geplaatst voor de German Darts Masters 2017. De regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld gaat aan kop op de lijst van geplaatste spelers. Ook Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Steve West en Kim Hubrechts behoren op de tweede European Tour tot de 16 geplaatste spelers. De Nederlanders en de Belg zullen op het hoofdtoernooi in de tweede ronde van start gaan.

Onder andere UK Open 2017 winnaar Peter Wright is ook geplaatst, evenals overige Premier League Darts 2017 deelnemer James Wade, runner-up UK Open 2017 Gerwyn Price, European Championship 2012 winnaar Simon Whitlock, PDC Jeugd Wereldkampioen van 2013 Michael Smith en voormalig Lakeside kampioen Stephen Bunting.

Vrijdagavond werd het UK kwalificatietoernooi gespeeld ten behoeve van de European Tour twee van 2017. Volgens de gewijzigde en nieuwe regel die vanaf 2017 geldt, zijn er 18 plekken te vergeven op de UK kwalificatietoernooien voor de European Tour.

Vele toppers deden een poging om één van de 18 tickets te bemachtigen. Raymond van Barneveld was één van de deelnemers. Aangezien het kwalificatietoernooi voor West/Zuid Europa samenvalt met de Premier League Darts, besloot The Man via de UK Qualifiers een poging te wagen voor een ticket. De Hagenaar is succesvol geweest op dit kwalificatietoernooi. In de beslissende ronde werd Darren Johnson nipt (6-5) verslagen. Op het kwalificatietoernooi voor de eerste European Tour van het jaar kwam de vijfvoudig wereldkampioen ook tot de beslissende ronde, maar daar strandde hij in het zicht van de haven.

In totaal zullen er acht Nederlanders en twee Belgen in actie komen op de German Darts Masters 2017. Vier Nederlanders en een Belg wisten zich reeds te plaatsen via het kwalificatietoernooi voor West/Zuid Europa.

Onder andere Adrian Lewis, Robert Thornton, Mark Webster en Ronnie Baxter, Mervyn King en Kyle Anderson hebben zich ook gekwalificeerd voor de German Darts Masters 2017.

De 16 geplaatste spelers mogen op de tweede dag van het hoofdtoernooi aanvangen. De 32 qualifiers moeten op dag één van het hoofdtoernooi aan de bak, waarna de winnaars in ronde twee een geplaatste speler treffen.

Hieronder zijn de namen te zien van de 16 geplaatste spelers en de overige qualifiers. De Host Nation Qualifier wordt op 14 april, een dag voor het hoofdtoernooi, gespeeld. Voor alle uitslagen van het vrijdagavond gespeelde UK kwalificatietoernooi, zie dit PDC artikel.

Top 16 geplaatste spelers German Darts Masters
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Mensur Suljovic
4 Simon Whitlock
5 Benito van de Pas
6 Ian White
7 James Wade
8 Alan Norris
9 Kim Huybrechts
10 Gerwyn Price
11 Jelle Klaasen
12 Michael Smith
13 Joe Cullen
14 Steve West
15 Stephen Bunting
16 Cristo Reyes

UK Qualifiers German Darts Masters: Ronnie Baxter, Daryl Gurney, Brian Woods, Robert Owen, Kyle Anderson, Mervyn King, Justin Pipe, Robbie Green, Robert Thornton, Ted Evetts, Andrew Gilding, Raymond van Barneveld, Jamie Lewis, Ricky Evans, Mark Webster, Adrian Lewis, Jonny Clayton, Joe Murnan

Qualifiers West/Zuid Europa German Darts Masters: Dirk van Duijvenbode, Sven Groen, Jeffrey de Graaf, Ronny Huybrechts, Zoran Lerchbacher, Michael Plooy, Rowby-John Rodriguez, John Michael

Daniel Larsson en Krzysztof Ratajski hebben zich geplaatst via respectievelijk het kwalificatietoernooi voor de Scandinavische en Baltische Staten en het kwalificatietoernooi voor Oost Europa. Krzysztof Ratajski pakte ook het ticket op het Oost Europees kwalificatietoernooi voor de eerste European Tour van het jaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws