ET 7 vrijdagavond Van der Voort en Wattimena door naar ronde twee PDC
PDC

ET 7 vrijdagavond Van der Voort en Wattimena door naar ronde twee

ET 7 vrijdagavond Van der Voort en Wattimena door naar ronde twee

Vrijdagavond werd er verder gegaan met de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy. Dit toernooi is de zevende van dertien European Tours. Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de S

In de derde partij van de avond nam Vincent van der Voort het op tegen de Welshman Barrie Bates. The Dutch Destroyer had moeite met de dubbel maar wist wel relatief eenvoudig de Welshman te verslaan. In de zesde wedstrijd van de avond kwam Jermaine Wattimena in actie tegen thuisspeler Tony Dawkins. De man uit Gibraltar kreeg slechts een leg op het bord waardoor The Machine Gun met 6-1 won. De avond werd begonnen door Adam Huckvale en Richie Burnett. The prince of Wales kan zijn koffer weer pakken, Burnett verloor met 6-3. Robert Thornton en Cristo Reyes hadden een beslissnede leg nodig nadat the Thorn sterk terugkwam van een 4-1 achterstand maar alsnog verloor. In de vierde wedstrijd speelde Paul Nicholson tegen Antony Lopez en dwong een whitewash af. Vervolgens betreden Mark Dudbridge en Max Hopp het podium. De jonge Duitser was ijzersterk en gunde Flash slechts twee pijlen op een dubbel die hij niet wist te verzilveren waardoor ook Hopp met een whitewash won. Chris Dobey won met 6-2 van Steve Lennon en de afsluiter van de vrijdag was voor Jackpot Lewis die Clayton Otto ook met 6-0 wist te verslaan.

Eerste ronde
Avondsessie de wedstrijden:

Adam Huckvale (94.34) 6-3 Richie Burnett (87.64)
Bad Medicine Huckvale versloeg Richie Burnett. The Prince of Wales miste in leg acht dubbel 16 om de eigen leg te behouden en 4-4 te maken. De 27-jarige Brit Huckvale strafte deze misser genadeloos af voor de beslissende break. In leg negen krijgt Burnett nog een kans vanaf 120 maar de eerste dart mist al doel waarna Adam Huckvale de beslissende dubbel wel gooit voor een 6-3 overwinning op de The Prince of Wales.

Robert Thornton (90.89) 5-6 Cristo Reyes (87.07)
Reyes komt 4-1 voor in het duel met de Schot als Thornton zich terug in de wedstrijd weet te vechten. De Schot weet zelfs 4-5 te maken en krijgt een kansje vanaf 112 om de wedstrijd te pakken. De 50-jarige The Thorn weet niet op een dubbel te komen waardoor Reyes 5-5 maakt en de beslissende leg mag beginnen. The Spartan maakt geen fouten en weet zijn leg binnen te slepen waarmee hij Thornton naar huis stuurt.

Barrie Bates (86.53) 3-6 Vincent van der Voort (97.28)
De 42-jarige The Dutch Destroyer stond scherp op het podium in Gibraltar, 0-3 komt Van der Voort voor met sterk spel waarna hij de buitenste ring volledig mist voor 0-4 en Barrie Bates profiteert en 1-3 maakt.

Van der Voort weet zijn eigen leg weer in 13-darts te finishen waarmee hij een 1-4 voorsprong creëert. Opnieuw kan Champagne profiteren van de missers van fast vinnie en maakt 2-4. Leg zeven begint de man uit Purmerend en krijgt deze wederom in 13-darts uit. De Nederlander op matchpoint, de Brit maakt nog 3-5 waarna de Noord-Hollander sterk begint en de wedstrijd in het slot gooit voor een 3-6 overwinning. Van der Voort was scorend bij de les maar liet 11 kansen op de dubbel schieten waardoor zijn gemiddelde uiteindelijk van ruim 105 gezakt is naar ruim 97.

Paul Nicholson (84.17) 6-0 Anthony Lopez (67.79)
The Asset kan op halve kracht het duel met de 31-jarige Antony Lopez afwerken. Nicholson heeft geen tegenstand van Hot Fuzz en weet leg na leg te pakken. De man uit Gibraltar heeft geen enkele pijl op de dubbel mogen gooien.

In leg vier kreeg Lopez een kans richting een dubbel vanaf 95 maar wist geen triple te vinden. Voor eigen publiek loopt Hot Fuzz tegen een whitewash aan en verliest kansloos met 6-0 van de Australiër Nicholson.

Mark Dudbridge (87.71) 0-6 Max Hopp (100.2)
Met een 13-darter in de openingsleg is de toon meteen gezet door de jonge Duitser Hopp. The Maximizer loopt weg naar 3-0 en gooit ook nog een 12-darter voor de 4-0. De hoogste finish van het duel een 120-finish gooit Hopp in leg vijf waarna hij het karwei vakkundig afmaakt. Mark Dudbridge kreeg slechts twee kansjes op een dubbel in leg zes maar slaagde er niet in een leg op het bord te krijgen.

Jermaine Wattimena (85) 6-1 Tony Dawkins (71.31)
De eerste twee legs bleven bij de speler die de leg begon, Dawkins uit Gibraltar komt daarmee op 1-1 waarna Wattimena The Machine Gun zijn gun helemaal leeg schoot. Wattimena had niet meer nodig dan stabiel spel. De Nederlander zal de volgende ronde uit een ander vaatje moeten tappen maar is wel door naar ronde twee in Gibraltar.

Chris Dobey (97.03) 6-2 Steve Lennon (91.76)
De Engelse Hollywood Dobey weet met twee 12- en een 13-darter eenvoudig een overwinning te boeken op Steve Lennon

Adrian Lewis (85.89) 6-0 Clayton Otton (67.18)
De oud Youth National Champion uit 2015 is de derde speler uit de avondsessie die een whitewash om de oren krijgt. Jackpot Lewis kon op de automatische piloot zijn opponent van de eerste ronde aan de kant zetten. De Brit gooide geen enkele 180-score maar nog wel een 130-finish in leg drie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws