Jose de Sousa verslaat Van Gerwen en wint European Darts Grand Prix PDC
PDC

Jose de Sousa verslaat Van Gerwen en wint European Darts Grand Prix

Jose de Sousa is winnaar geworden van de German Darts Grand Prix in Sindelfingen. In de finale wist hij af te rekenen met Michael van Gerwen en deed dit weer volledig .

Van Gerwen strandde dus in de finale maar er was nog een Nederlander die het ver wist te schoppen. Maik Kuivenhoven won op dit toernooi van onder andere Daryl Gurney en Glen Durrant en werd pas in de kwartfinale gestopt door Ian White.

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Kwartfinales
Maik Kuivenhoven (87,63) 4-6 Ian White (89,56)
Ian White liep uit naar een 4-1 voorsprong maar zag zijn opponent vervolgens naderen tot 4-5 waarbij de Nederlander ook drie pijlen op de dubbel kreeg voor 5-5. Deze werden gemist op dubbel 20 en White gooide de partij in het slot.

Darius Labanauskas (95,58) 4-6 Jose De Sousa (98,09)
De Portugees opende met een 156-finish en nam een 2-0 voorsprong, waarna Labanauskas terug kwam tot 2-2. De Sousa pakte weer een voorsprong naar 4-2 en de man uit Litouwen kwam weer op gelijke hoogte, 4-4. Niet heel verrassend gingen de volgende twee legs dus weer naar De Sousa die de partij daarmee won.

Mensur Suljovic (97,50) 6-0 Rob Cross (83,21)
Het werd een eenzijdige partij waarbij Rob Cross niets had in te brengen. Dit had hij ook voor een groot deel aan zichzelf te danken want hij gooide ruim ondermaats. Dat was niet alleen aan het gemiddelde te zien maar ook aan de stand van zijn pijlen die af en toe nog maar net in het bord bleven hangen.

Nathan Aspinall (98,90) 5-6 Michael van Gerwen (99,95)
Het duel tussen The Asp en Van Gerwen liep uit naar 5-5 waarbij een beslissende 11e leg de beslissing moest brengen. De Nederlander kreeg drie matchdarts en leek zich voor de finale te gaan plaatsen. Maar hij miste dubbel 9 en gaf zo de kans aan Aspinall. Vanaf 36 miste ook hij driemaal en toen ging de winst alsnog naar Van Gerwen die dit vierde met dit grappig gebaar aan het adres van zijn opponent.

Halve finale
Ian White (94,15) 6-7 Jose De Sousa (99,60)
De eerste halve finale van de avond ging over het vol aantal legs en met George Noble op het podium kan dat geen verrassing heten. De Portugees gooide een weergaloze laatste leg en plaatste zich met een 11-darter voor de finale.

Mensur Suljovic (95,30) 1-7 Michael van Gerwen (96,96)
Van Gerwen opende de partij met een prachtige 170-finish en zag Mensur Suljovic een leg pakken toen de Nederlander op een 2-0 voorsprong stond. Het zou de enige leg zijn voor de Oosterijker in deze partij en dus is Van Gerwen de tegenstander van Jose de Sousa in de finale.

Finale
Jose De Sousa (105,79) 8-4 Michael van Gerwen (92,43)
In de finale wist de Portugees zijn sterke spel voort te zetten en liep uit naar een voorsprong van maar liefst 5-2. Van Gerwen bracht de stand nog terug tot 4-6 maar kon niet voorkomen dat De Sousa er met de titel vandoor zou gaan. Dit deed hij overigens weer volledig in eigen stel met deze 88-finish zoals we hem nog noot zagen.