Home PDC EDO zaterdagavond Vd Bergh, Wattimena en V. Gerwen door naar zondag

EDO zaterdagavond Vd Bergh, Wattimena en V. Gerwen door naar zondag

DANIEL DAY V MAIK KUIVENHOVEN LADBROKES UK OPEN 2019 BUTLINS RESORT MINEHEAD PIC LAWRENCE LUSTIG ROUND 4 MERVYN KING V MICHAWEL VAN GERWEN MERVYN KING IN ACTION

Op zaterdagavond was het in de Ostermann Arena in het Duitse Leverkusen tijd voor de tweede ronde van het European Darts Open. In deze tweede ronde treffen de winnaars van de eerste ronde een van de 16 geplaatste spelers. Zie ons artikel over de PDC European Tour 2019 voor een overzicht van alle relevante informatie over deze toernooienreeks

Voor Van Gerwen was het de ultieme test, de Brabander trof Mervyn King die tijdens de UK Open Mighty Mike met 10-6 uitschakelde. Vanavond had MvG geen enkele moeite met The King die met 6-1 zijn koffer in de auto mag laten staan.

Dimitri van den Bergh speelde een goeie wedstrijd tegen Jackpot die hij met 6-3 wist te winnen. Ook de Gelderlander Jermaine Wattimena wist te winnen, hij kwam 4-1 achter maar wist met de rug tegen de muur de wedstrijd te keren. 

Vincent van der Voort kwam oog in oog met een stabiel spelende Joe Cullen waarbij de Noord-Hollander niet thuis gaf en met 6-1 verloor. Ook Rob Cross, Mensur Suljovic en Ross Smith wonnen hun duel. In de afsluiter van de avond The Hurricane Kim Huybrechts die meteen een 144-finish om de oren kreeg en later nog een 121-finish voor de wedstrijd.

Het programma vanaf 19:15 uur
Adrian Lewis (102.52) 3-6 Dimitri Van den Bergh (102.29)
De Belg speelde een goed duel tegen jackpot. Met onder andere een 129-finish en een 11-dart loop Van den Bergh uit naar een 4-1 voorsprong. Lewis gooit een prima leg in 13 pijlen voor 4-2 waarna The Dreammaker ook nog een 161 droom finish gooit voor 5-2. De Engelsman maakt nog 3-5 waarna de tweede 11-darter van de wedstrijd Van den Bergh de winst brengt. Klik hier voor de video van een opstootje tussen beide.

Jermaine Wattimena (102.04) 6-5 Glen Durrant (97.96)
De Gelderlander Wattimena kwam 0-3 en 1-4 achter tegen Durrant. The Machine gun miste een paar kansen waardoor de Brit weg kon lopen bij de Nederlander. Wattimena vecht zich echter terug in de wedstrijd. Wattimena weet met twee 13-darters weer naast Durrant te komen. (5-5) De Engelsman mag de beslissende leg beginnen waarin Wattimena heer en meester is, wederom een 13-darter brengt de Nederlander de winst.

Joe Cullen (96.82) 6-1 Vincent van der Voort (91.55)
De 29-jarige Engelsman loopt relatief eenvoudig weg bij The Dutch Destroyer. De Noord-Hollander mist in de tweede leg pijlen om gelijk te maken waarna Cullen de wedstrijd zal domineren. Pas in de zesde leg weet fast vinnie een leg te pakken met een 72-finish. Verder komt The Dutch Destroyer niet in dit duel als Joe Cullen met een 110-finish de wedstrijd beslist.

Michael van Gerwen (97.68) 6-1 Mervyn King (82.06)
Who is the king? Van Gerwen had nog een onderonsje goed te maken, bij het Uk open was het The King die Van Gerwen vroegtijdig naar huis stuurde. Vandaag was Van Gerwen wel in staat de Brit te verslaan. Pas in de vierde leg wist The King op het scorebord te komen. Hij deed dit wel met een mooie 121-finish via bull-T13 en D16. De 53-jarige Engelsman kwam niet verder dat deze mooie vierde leg. Mighty Mike was zeker niet op oorlogssterkte maar gezien King niet thuis gaf was halve kracht genoeg om met 6-1 te winnen.

Rob Cross (101.37) 6-3 Steve Beaton (95.83)
Voltage Cross liet wederom een sterk duel zien met Beaton. The Bronzed Adonis was op vrijdag verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld. Vandaag kwam Beaton niet verder dan drie legs tegen de wereldkampioen van vorig jaar. Voltage wist met een 130-finish 4-0 voor te komen waarna Beaton twee legs kon terug veroveren. Cross maakte echter 5-2 waarna de achtste leg nog naar Beaton ging waarna Cross de winnende pijl gooide.

Mensur Suljovic (99.65) 6-4 Matthew Dennant (91.73)
Suljovic had last om los te komen van Dennant, de Oostenrijker kwam 2-0 voor waarna Dennant terug kwam en de legs vervolgens met de darts mee gingen. Bij 5-4 gaf Suljovic  geen ruimte om nog een leg te pakken. Mensur Suljovic pakt met 6-4 de winst.

Simon Whitlock (93.74) 5-6 Ross Smith (92.69)
The Wizard kijkt al vroeg in de wedstrijd tegen een break aan. Whitlock weet in de zevende leg zijn neus voorbij die van Ross Smith te krijgen maar het mag niet baten. Beide mannen komen nog tot een beslissende leg die Ross Smith in 13-darts naar zich toe weet te trekken.

Peter Wright (101.03) 6-2 Kim Huybrechts (86.56)
Met een 144-finish zet Wright meteen de toon in de openingsleg. Huybrechts kan geen vuist maken waardoor de Schot uitloopt naar 3-0. De vierde leg gaat naar de Belg waarna Snakebite zijn voorsprong weet uit te bouwen tot 4-1. Hurricane gooit een 71-finish in de leg zes voor 4-2. Het blijft echter bij twee legs voor de Antwerpenaar, als Peter Wright 5-2 maakt en de avond afsluit met een 121-finish voor de overwinning.