EQ ET 1 en 2: NL-ers pakken ticket en dubbelslag, debuut Noppert PDC
PDC

EQ ET 1 en 2: NL-ers pakken ticket en dubbelslag, debuut Noppert

EQ ET 1 en 2: NL-ers pakken ticket en dubbelslag, debuut Noppert

Donderdagavond werd het West/Zuid European kwalificatietoernooi gespeeld ten behoeve van de eerste European Tour van het jaar, de European Darts Open. Onder meer tal van Nederlanders en ook Belgen gingen op jacht naar een ticket voor het hoofdtoernooi dat van vrijdag tot en met zondag wordt gespeeld in Leverkusen, Duitsland. Zes Nederlanders en een Belg hebben zich gekwalificeerd voor de eerste European Tour van 2018. Zie de lijst met gekwalificeerden onderaan en zie voor de loting en het speelschema.

Ook het European kwalificatietoernooi voor de tweede European Tour van het jaar, de German Darts Grand Prix, werd donderdagavond gespeeld. De German Darts Grand Prix wordt op 31 maart en tijdens de paasdagen gespeeld in München, Duitsland. Op dit kwalificatietoernooi gingen vier Nederlanders er met een ticket vandoor.

Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Jan Dekker hebben zich weten te verzekeren van deelname aan beide hoofdtoernooien. De 27-jarige Fries Danny Noppert zal zijn debuut maken op de European Tour. Ook Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en de jonge Belg Dimitri van den Bergh zien we op de European Darts Open terug. Naast Noppert, Wattimena en Dekker kwalificeerde ook Yordi Meeuwisse zich voor de German Darts Grand Prix.

Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten. De top 16 is geplaatst en mag in de tweede ronde instromen. De 32 qualifiers starten op dag één, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee.

Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts zijn verzekerd van deelname aangezien zij tot de geplaatste spelers behoren. Hiermee komt het totaal aantal Nederlandse deelnemers aan de European Darts Open op acht en het totaal aantal Belgen op twee.

De acht gekwalificeerden voor de European Darts Open:
EQ1: Vincent van der Voort
EQ2: Michael Rasztovits
EQ3: Ron Meulenkamp
EQ4: Jermaine Wattimena
EQ5: Jeffrey de Zwaan
EQ6: Jan Dekker
EQ7: Dimitri van den Bergh
EQ8: Danny Noppert

De acht gekwalificeerden voor de German Darts Grand Prix:
EQ1: Jermaine Wattimena
EQ2: Toni Alcinas
EQ3: Danny Noppert
EQ4: Christian Goedl
EQ5: Rowby-John Rodriguez
EQ6: Yordi Meeuwisse
EQ7: Michael Rasztovits
EQ8: Jan Dekker

Ook de Host Nation Qualifier voor de European Darts Open werd vanavond gespeeld. De vier gekwalificeerden:
HNQ1: Gabriel Clemens
HNQ2: Max Hopp
HNQ3: Maik Langendorf
HNQ4: Thomas Junghans

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws