Fallon Sherrock "Ik ben een hoog risicogeval voor het coronavirus" PDC
PDC

Fallon Sherrock "Ik ben een hoog risicogeval voor het coronavirus"

Fallon Sherrock "Ik ben een hoog risicogeval voor het coronavirus"

Voor Fallon Sherrock zijn het momenteel extra moeilijke tijden. De 25-jarige is, vanwege haar nierziekte, een hoog risicogeval is voor het coronavirus. Daarnaast heeft Sherrock ook de extra zorg voor haar autistisch zoontje Rory die voorlopig niet naar school kan.

"Ik zit al een paar weken thuis, sinds de situatie beangstigend begon te worden" zegt de Engelse tegenover Telegraph.co.uk. "Aan Rory was de vorige week dinsdag al gezegd dat hij thuis mocht blijven. De week ervoor was hij ook niet naar school vanwege enkele gevallen van de hand-, voet- en mondziekte op school dus we waren er aan gewend geraakt. Het is anders dan zijn normale dagen. Vanwege zijn autisme is hij gewend aan routine. Nu is er geen routine maar hij past zich aan en hij geniet van elk moment".

Sinds de geboorte van haar zoon kampt Sherrock met een nierziekte. Vanwege haar aandoening drinkt de voormalige kapster steeds water tussen haar beurten in tijdens wedstrijden, zodat haar nieren goed gespoeld kunnen worden.

"Ik ben een hoog risicogeval voor het coronavirus. Als ik naar de winkel moet, stuur ik mijn moeder of zuster. Er was maar één dag waarop ik echt naar buiten moest. Ik stond zo ver mogelijk van andere mensen. Ik had mijn sjaal om mijn gezicht gedaan. Het zag er heel vreemd uit maar ik was heel voorzichtig".

Sherrock houdt haar medische toestand met dagelijkse medicijnen en injecties onder controle. "De injecties krijg ik thuis dus dat is geen probleem. De medicamenten worden vooraf besteld door mijn arts en dan zal mijn moeder ze ophalen". Fallon’s moeder, die voorlopig bij haar verblijft, helpt ook met Rory.

Net als de meeste dartspelers heeft de Engelse nu veel meer tijd om thuis te trainen. Rory vergezelt zijn moeder tijdens enkele trainingen en de vijfjarige gooit ook een pijltje mee. In deze periode van isolatie stimuleert The Queen of Alexandra Palace kinderen en volwassenen om in een dartbord te investeren voor thuis.

"Darts was tot een bepaalde hoogte gestegen maar we hadden niet gedacht dat het een stap verder zou gaan. Maar nu krijgt de sport wereldwijd steeds meer belangstelling. Gezien de huidige situatie hoop ik dat iedereen een dartbord heeft omdat je makkelijk binnen kan darten, het is leuk en je kan het overal spelen".

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws