Home PDC Schotland pakt voor de eerste keer de World Cup Of Darts titel

Schotland pakt voor de eerste keer de World Cup Of Darts titel

Team Schotland

Vanmiddag wist de Nederlandse formatie met de hakken over de sloot te winnen van Canada. Nederland was nog in de race om de World Cup titel te prolongeren. Van Gerwen won vorig jaar samen met Raymond van Barneveld de titel die ook het jaar daarvoor werd gewonnen door Oranje. 

Japan stond voor de eerste keer in de halve finale, Asada en Maratmatsu duelleerde met de Schotten die oppermachtig waren waardoor het doek viel voor de Japanners.

De Ieren William O’Connor en Steve Lennon verkeren in een goede vorm en waren een struikelblok voor de Oranje formatie. Van Gerwen en Wattimena wisten nog een koppel wedstrijd te forceren omdat Van Gerwen van Lennon won maar Wattimena O’Connor niet wist te verslaan. In de koppel wedstrijd waren de Nederlanders niet opgewassen tegen de Ieren.

In de finale troffen de Ieren een sterke Schotse formatie, met name Peter Wright was ijzersterk in Hamburg. Snakebite mocht de eerste single gooien na de koppels tegen Steve Lennon. De Schot wist dit duel met 4-1 te winnen waardoor de Schotten voor het eerst in de geschiedenis goud wisten te pakken.

Halve finale
Schotland 2-0 Japan
Gary Anderson (100.48) 4-2 Seigo Asada (100.16)
Gary Anderson kwam met een 118- en 113-finish 3-0 voor tegen de Japanner. Asada niet van zijn stuk te brengen blijft lekker meegooien en maakt met een 124-finish 3-1. De Japanner maakt ook 3-2 waarna hij de kans op 3-3 verspeeld door een triple 1 te gooien. In de zesde leg maakte de Schot het af in 14-darts waardoor Schotland op 1-0 komt.
 
Peter Wright (89.33) 4-1 Haruki Muratmatsu (74.07)
De eerste leg ging naar de Japanner waarna Wright geen leg meer afstond. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd maar wel effectief omdat Wright 2-0 voor Schotland maakt waardoor de Schotten voor de derde keer in de geschiedenis in de finale staan van de World Cup.

Nederland 1-2 Ierland
Steve Lennon (88.91) 3-4 Michael van Gerwen (93.22)
De Nederlander kwam 3-1 voor en zag er beter gefocust uit dan de voorgaande duels. Lennon zag kans om zich terug te vechten waardoor de Nederlander weer een beslissende leg moest gooien. Het handelsmerk van Mighty Mike is de beslissende leg naar zich toe te kunnen trekken en ook ditmaal wist MvG in 13-darts de leg te pakken en Nederland op 1-0 te brengen.

William O’Connor (85.82) 4-1 Jermaine Wattimena (75.96)
In de begin fase mist Wattimena een belangrijke kans om 1-1 te maken waarna O’Connor 2-0 maakt en vervolgens ook weet uit te lopen naar 3-0. Wattimena weet nog 3-1 te maken met een 64-finish waarna de Ier O’Connor het afmaakt.

Van Gerwen/ Wattimena (90.84) 0-4 O’Connor/ Lennon (100.2)
Tijdens de beslissende koppel wedstrijd was Nederland kansloos, de Ieren speelde zeer sterk waarbij Lennon onder andere een 131-finish gooide. Met 80% dubbels was de Ierse tandem zeer effectief. Nadat ze eerder al Engeland uitschakelde wisten de Ieren in de halve ook de regerend kampioen Nederland ui te schakelen. 

Finale
Schotland 3-1 Ierland (Bo 5)
Steve Lennon (98.93) 4-2 Gary Anderson (94.91)
Met twee 12-darters op rij weet Gary Anderson de achterstand om te buigen, Lennon wist voor Ierland de eerste twee legs op rij te pakken. Anderson weet vanaf 180 via een 140-score tops over te laten waarna Lennon in 13-darts 3-2 voor weet te komen. In de zesde leg gooit Lennon 110 uit voor de gewenste overwinning op Anderson.

William O’Connor (92.79) 2-4 Peter Wright (96.73)
Snakebite gooit direct in de eerste leg de hoogste finish van dit duel. Via een 91-finish komt Wright op 0-1, O’Connor breakt echter direct terug voor 1-1. De Ier weet via een sterke 13-darter de break te verzilveren voor 2-1, De Schotse Wright maakt gelijk waarna O’Connor een kans mist en Wright 2-3 voor weet te komen. Snakebite begint aan de zesde leg die Wright de overwinning brengt.

Koppels
O’Connor/ Lennon (83.47) 0-4 Anderson/ Wright (96.97)
De Schotten en met name Peter Wright waren scherp, Snakebite wist subliem met een 96- en 92-finish te finishen door de eerste drie legs op rij te pakken. Ierland wist geen kans te creëren in het koppel duel waarin Gary Anderson de winnende dubbel wist te gooien om met 4-0 te winnen.

Steve Lennon (91.08) 1-4 Peter Wright (99.66)
Wright komt 2-0 voor waarna in de derde leg Lennon de enige leg weet te pakken. Peter Wright weet de finishes goed te raken en loopt relatief makkelijk weg bij Steve Lennon. Met bijna 100 gemiddeld weet Snakebite de Ier de baas te blijven. De Schotten pakken na twee halve finales de eerste World Cup titel.