Home PDC Gary Anderson hint op een terugkeer op de European Tour

Gary Anderson hint op een terugkeer op de European Tour

Gary Anderson heeft de European Tour sinds 2016 laten schieten. Nu hint hij toch op een terugkeer op deze Tour, als zijn positie op de ranglijst in gevaar komt. Dit zegt de Schot tegenover LiveDarts.

De huidige nummer vier van de wereld verscheen dit seizoen gedurende tien ranking toernooien aan de oche en was voor een groot deel van het seizoen uit de roulatie, ook vanwege een rugblessure. De tweevoudige wereldkampioen kende een prima 2018 met de UK Open en World matchplay titels en runner-up op de Grand Slam of Darts.

The Flying Scotsman staat het komend  seizoen voor de uitdaging om een flink aantal ponden te verdedigen. Een terugkeer op de European Tour, waar hij voor het laatst in 2016 in actie kwam, zou hem hiermee kunnen helpen.

“Bij mijn terugkeer ging niet zo makkelijk als ik dacht maar we komen er wel” geeft Anderson aan. Ik dacht mijn vorm weer te hebben maar het heeft niet op die manier uitgepakt. Volgend jaar zal ik mogelijk weer aan de European Tour deelnemen maar dan niet aan de Players Championship, want het is één van de twee. Ik kan niet overal spelen”.

“Als ik op de Premier League speel, zou ik dan ook naar alle Europese toernooien kunnen reizen? Nee. Ik kan niet van woensdag tot en met maandag van huis zijn en dan weer op woensdag weg zijn. Ik kan dat nu niet doen, je bent te lang weg”.

“Als mijn positie op de ranglijsten in gevaar komt, keer ik terug op de European Tour. Zo niet, blijf ik aan de Players Championship deelnemen. Qua Pro Tour locatie is Barnsley het verst, dat is drie uur rijden. Ik ga er vrijdagavond heen, ik speel zaterdag en zondag en zondagavond ben ik thuis. Zo simpel is het”.

“Ik beloof nog niets maar ik zal misschien aan enkele European Tour evenementen deelnemen. Ik twijfel of ik aan de European Tour of de Pro Tour zal deelnemen, ik zie het wel”.

Vanwege Anderson’s geringe deelname aan de Pro Tour in dit seizoen, cashte hij ‘slechts’ 5.500 pond en hij staat tevens laag op de Players Championship Order of Merit. De 48-jarige bezet momenteel positie 102 en is nog niet verzekerd van deelname aan de Players Championship Finals 2019 in Minehead waar de top 64 van deze ranglijst het deelnemersveld bepaalt.

Maar volgens Anderson heeft deze kwalificatie geen hoge prioriteit in zijn agenda. “Het zal leuk zijn om mij te kwalificeren maar als het niet lukt, is het niet het einde van de wereld. De rest van het jaar is absoluut hectisch maar uiteindelijk is het wereldkampioenschap het belangrijkste”.