Gary Anderson "Ik had geen flauw idee dat Wright gedegradeerd was" PDC
PDC

Gary Anderson "Ik had geen flauw idee dat Wright gedegradeerd was"

Gary Anderson "Ik had geen flauw idee dat Wright gedegradeerd was"

Peter Wright die uit de Premier League 2015 ligt, had gehoopt dat zijn landgenoot Gary Anderson hem van degradatie zou redden. Na zijn nederlaag tegen Adrian Lewis moest Wright de wachtkamer in om het resultaat tussen zijn Anderson en Raymond van Barneveld af te wachten. Voor Wright mocht de partij niet in een overwinning van de Nederlander eindigen, ook bij een gelijkspel zou het over en uit zijn op de Premier League 2015 voor .

De Schot moest het toernooi op een pijnlijke manier verlaten toen de partij in 6-6 eindigde en Barney op legverschil doorging. Na het gelijkspel had Anderson zelf geen flauw idee dat Wright uit het toernooi lag. Maar met een sterk optreden en een gemiddelde van 108 heeft de nummer drie van de wereld er onbewust alles aan gedaan om zijn landgenoot te redden.

‘Ik wist niet wat de situatie was, ik heb mij er niet echt mee beziggehouden zegt Anderson in Daily Record. Ik had zelf ook punten nodig om in de buurt van Michael te blijven en ik wilde in de top vier eindigen. Ik dacht dat Raymond een overwinning nodig had om in het toernooi te blijven. Het ligt zo dicht op elkaar in de stand. Pas toen ik het podium had verlaten hoorde ik dat Peter en Kim gedrageerd waren. Ik heb goed gespeeld en Raymond moest er hard voor werken om degradatie te voorkomen'.

De regerend wereldkampioen zet zijn zinnen nu op het bereiken van de playoffs en vervolgens op het behalen van de titel. Om wat rust te nemen en om in goede vorm te verkeren voor de komende Premier League weken heeft hij de German Darts Masters, nu gaande in München, laten schieten. Tevens wordt op zaterdag de eerste verjaardag gevierd van zijn zoontje Tai. The Flying Scotsman concentreert zich allereerst op zijn volgende Premier League optreden in Sheffield, Engeland.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws