Van Gerwen wint German Darts Grand Prix met 111,00 gemiddeld PDC
PDC

Van Gerwen wint German Darts Grand Prix met 111,00 gemiddeld

De helft van de deelnemers in de kwartfinale van de German Darts Grand Prix waren Nederlanders. Benito van de Pas, Vincent van der voort, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen hadden zich geplaatst bij de laatste 8. Van de Pas trof en versloeg Van der Voort en Klaasen speelde tegen Van Gerwen maar verloor. De halve finales werden aansluitend gewonnen door Rob Cross en Michael van Gerwen waarna de nummer 1 van de wereld met een ongekend gemiddelde van 111,00 de finale won van Rob Cross.

De partijen zijn best of 11 legs. De wedstrijden kunnen live op PDCTV-HD gekeken worden, waar een abonnement voor nodig is.

Kwartfinales
Rob Cross (105,89) v Ian White (96,14) 6-2
Met een gemiddelde van bijna 106,00 was Rob Cross te sterk voor Ian White. Cross gooide o.a. een 130-finish en met een dubbelpercentage van 46,15% kon White geen vuist maken.

Benito van de Pas (84,78) v Vincent van der Voort (90,24) 6-5
In een kraker van een wedstrijd kwam Van der Voort met 4-1 voor nadat hij 0-1 achterkwam. Hij gooide o.a. een 136-finish maar zag naarmate de partij vorderde zijn landgenoot Van de Pas steeds dichterbij naderen. Na 10 legs stond er dan ook 5-5 op het scorebord en alsof dat al niet erg genoeg was voor de man uit Purmerend was Van de Pas ook degene die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Simon Whitlock (85,66) v Michael Smith (90,46) 6-1
Een opmerkelijke verschijning deed zich voor in deze partij. Whitlock gooide gemiddeld 5 punten per beurt minder maar was toch de overtuigende winnaar in deze pot. Smith was kansloos op de dubbels. Slechts 7 procent scoorde hij op de buitenste ring en daarmee win je geen wedstrijden. Whitlock won overtuigend met 6-1.

Jelle Klaasen (92,82) v Michael van Gerwen (102,56) 1-6
Met een gemiddelde van ruim 102,00 was Van Gerwen duidelijk te sterk voor Klaasen. De derde leg werd door Klaasen gewonnen via dubbel 15 maar het zou de enige leg blijken voor hem. Met 6-1 plaatste de nummer 1 van de wereld zich voor de halve finale van de German Darts Grand Prix.

Halve finale
Rob Cross (102,87) - Benito van de Pas (95,85) 6-3
Benito van de Pas wist in de kwartfinale landgenoot Van der Voort te verrassen maar in de halve finale slaagde hij er niet in om Rob Cross te verslaan. Slechts 3 legs wist de Nederlander te winnen in deze halve eindstrijd en daarmee plaatste Cross zich voor de finale.

Simon Whitlock (92,10) - Michael van Gerwen (100,20) 0-6
11 Kansen kreeg The Wizard op een dubbel maar niet één ging erin. Van Gerwen plaatste zich daarom met een 6-0 overwinning voor de finale van de German Darts Grand Prix.

Finale
Rob Cross (93,38) - Michael van Gerwen (111,00) 3-6
Van Gerwen is terug en dat heeft men geweten. In een sensationele partij wist hij Rob Cross in de finale van de German Darts Grand Prix opzij te zetten. Cross driemaal op een voorsprong maar moest uiteindelijk toch toekijken hoe de Nederlander voorbij kwam. Met een gemiddelde van 111,00 besloot Van Gerwen de finale met 6-3 in zijn voordeel.