Home PDC Geert Nentjes en twee andere spelers verzekeren zich van PDC WK

Geert Nentjes en twee andere spelers verzekeren zich van PDC WK

Dit weekend werden de laatste PDC Development Tours en PDC Nordic en Baltic Tours gespeeld. Zodoende is het grotendeels bekend welke spelers via die wegen kwalificatie voor het PDC WK hebben afgedwongen.

Zo plaatsen de twee spelers die het hoogst staan op de PDC Development Tour Order of Merit en zich nog niet op een andere manier gekwalificeerd hebben voor het PDC WK zich via deze weg. Geert Nentjes is de hoogst geklasseerde speler op de PDC Development Tour Order of Merit, die zich nog niet gekwalificeerd had en zodoende mag de jongeman uit Urk voor de tweede keer naar Alexandra Palace afreizen. De Ier Ciaran Teehan is op dit moment de tweede speler die zich via de PDC Development Tour zou plaatsen, maar hij zal nog moeten wachten tot de Players Championship Finals op bevestiging. Ryan Meikle staat immers boven hem en plaatst zich virtueel via de Pro Tour Order of Merit, maar de Engelsman kan nog gepasseerd worden en daardoor niet tot de 32 beste spelers op de ranking, die buiten de top 32 van de PDC staan vallen. In dat geval kwalificeert Ryan Meikle zich via de Development Tour.

Madars Razma, die tot zijn overstap naar de PDC jarenlang een vaste deelnemer was aan het BDO WK, mag nu eindelijk zijn debuut maken op het PDC WK. Hij is immers de beste speler van de PDC Nordic en Baltic Tour 2019. De Fin Marko Kantele zal voor de derde keer zijn opwachting maken in het Alexandra Palace. Hij sloot de PDC Nordic en Baltic Tour 2019 als nummer drie af, maar de nummer twee Darius Labanauskas is via de PDC Pro Tour Order of Merit al verzekerd van deelname aan het PDC WK.

Een volledig overzicht van de internationale qualifiers voor het PDC WK 2020 staat hieronder.