Home PDC Van Gerwen: “Ik blijf niet actief tot mijn 56e, ik stop rond...

Van Gerwen: “Ik blijf niet actief tot mijn 56e, ik stop rond mijn 40e”

Hij was de grote favoriet voor de titel en hij wist dit waar te maken door voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel te pakken. Het niveau waar de dartssport hedendaags naartoe is getild is van een ongekend niveau en werd jaren nog geleden nog voor onmogelijk verklaard.

Een heel belangrijk aandeel hierin heeft Michael van Gerwen gehad. Alle grote majors en een totaal van 25 titels behaalde de Nederlander in 2016 en op de tweede dag van het nieuwe jaar voegde hij hier de wereldtitel aan toe.

Geluiden gaan op dat hij de beste dartsspeler is die de dartssport ooit heeft gekend, waarbij dus voorbij wordt gegaan aan de jaren lange dominerende 16-voudig wereldkampioen. Tegenover de BBC sprak Van Gerwen als volgt op deze uitspraken: “

Hoewel Michael van Gerwen maandag zijn favorietenrol dubbel en dwars waarmaakte in de finale van het WK, gelooft de beste darter ter wereld niet dat hij ooit zoveel voor de sport kan betekenen als Phil Taylor:

“Dat is niet aan mij, maar ik denk niet dat er veel betere spelers geweest zijn. Maar Phil Taylor is de grootste ooit, punt. Hij heeft zoveel voor het darten betekend, voor ons allemaal. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat wij er allemaal van kunnen leven. Natuurlijk niet alleen hij, maar ook de PDC. Daardoor kunnen wij allemaal ons brood ermee verdienen. Het is fenomenaal hoeveel professioneler het geworden is. Wij maken nu allemaal onderdeel uit van dat proces.”

The Power won maar liefst 16 wereldtitels, waarvan 2 bij de BDO en 14 bij de PDC. Zijn eerste titel pakte hij toen hij 29 was terwijl Van Gerwen in 2014 op 24-jarige leeftijd zijn eerste wereldtitel veroverde. Maar Taylor is inmiddels al 56 jaar en staat nog altijd in de top 10 van de wereld. Maar Van Gerwen is niet van plan om zo lang actief te blijven.

“Ik ben nog jong, maar ik blijf absoluut niet meedoen tot m’n 56e. Waarschijnlijk stop ik ermee rond m’n veertigste,” aldus de 27-jarige Mighty Mike.

Een simpele rekensom leert ons dat wanneer hij stopt op zijn 40e en hij ieder PDC WK vanaf nu zou winnen op een totaal van 15 titels uit zou komen. Hiermee lijkt voor Taylor, die veel van zijn records al heeft zien sneuvelen door de Brabander, in ieder geval van één record veilig. Namelijk het meeste aantal wereldtitels op één naam met 16 stuks.