Home PDC Gerwyn Price overweegt om zijn stijl op het podium aan te passen

Gerwyn Price overweegt om zijn stijl op het podium aan te passen

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 GERWYN. PRICE V NATHAN ASPINALL GERWYN PRICE IN ACTION

Voorafgaand aan de Grand Slam of Darts heeft Gerwyn Price laten weten dat hij overweegt om zijn stijl op het podium aan te passen.

Vorig jaar won hij deze titel maar dit was niet zonder gevolgen. Hij kreeg namelijk een boete van 21.500 pond voor dit opstootje met Gary Anderson. Nadat hij in hoger beroep ging is dit verlaagd naar 13.825,24 pond.

Bovendien ervaart hij nog wekelijks boegeroep vanuit de zaal en dat lijkt hem ertoe aan te zetten om zijn stijl op het podium aan te passen.

“Ik had niet gedacht dat het boegeroep de volledige 12 maanden zou duren. Had verwacht dat het iets tijdelijks zou zijn, gewoon een beetje voor de gein. Ik overweeg dan ook op mijn spel en stijl op het podium een beetje te veranderen,” aldus Price.

Hij beweert echter wel dat hij dit voor zichzelf wil doen en niet voor iemand anders.

“Ik heb nu geleerd om proberen niet op de menigte te reageren. Op vloertoernooien doe ik het heel goed omdat je daar niet echt je emoties kunt tonen behalve aan het einde van een wedstrijd. Als ik zo op het podium speel zal ik ook daar een betere speler zijn denk ik.”

De grootste ergernis voor The Iceman is het boegeroep tijdens het gooien op de dubbels. 

“Tijdens het spel vind ik het niet erg omdat je in een ritme zit, maar wanneer je op een dubbel staat vind ik dat je wat respect verdient. Dat maakt het moeilijk, om dan rustig te blijven en niet de strijd met het publiek aan te gaan.”

Gerwyn Price besluit: “Ik wil gewoon het beste van mijzelf laten zien en een prachtige pot spelen. Als de tegenstander dan beter is dan accepteer ik dat.”