Grand Slam of Darts trofee heet voortaan Eric Bristow trofee PDC
PDC

Grand Slam of Darts trofee heet voortaan Eric Bristow trofee

Grand Slam of Darts trofee heet voortaan Eric Bristow trofee

De PDC heeft besloten om vijfvoudig wereldkampioen Eric Bristow, die helaas overleed op donderdag 5 april 2018, te eren door de Grand Slam of Darts trofee naar deze legende te vernoemen. Dit besluit is mede genomen door de ongelooflijke nalatenschap van Eric Bristow voor de dartsport. Zo heeft hij natuurlijk geholpen bij de oprichting van de PDC, wat in de jaren 90 werd opgericht uit onvrede bij enkele topspelers over de BDO. De laatste jaren was hij actief als TV-commentator en spotter voor Sky Sports tijdens verschillende PDC-toernooien.

Barry Hearn, de voorzitter van de PDC, zei hierover: ''Eric's prestaties kenmerken hem als de beste darter van zijn generatie en hij zal voorgoed herinnerd worden als de eerste superster uit de dartswereld. Hij was een karakter die de sport te boven ging en wereldwijd beroemd was, waardoor veel dartfans mooie herinneringen aan Eric hebben. Zodoende achtten wij het gepast om de Eric Bristow Trofee te introduceren, die vanaf 2018 aan de Grand Slam of Darts overhandigd zal worden. Aangezien Eric een belangrijke rol speelde in de oprichting van de PDC, tijdens zijn carriere de succesvolste speler in de BDO was en, doordat de Grand Slam of Darts het enige toernooi is waar beide bonden samenkomen, vinden wij dit de meest gepaste manier om zijn bijdrage aan de dartsport te eren.'' Zo won hij zijn vijf wereldtitels in een tijdsbestek van slechts zeven jaar (1980, 1981, 1984, 1985 en 1986, red.).

Na Sid Waddell (naar wie de PDC Wereldkampioenschap trofee werd vernoemd) en Phil Taylor (naar wie de World Matchplay trofee, een toernooi dat The Power zestien keer won, werd vernoemd) is Eric Bristow de derde legende die door de PDC geëerd wordt door zijn naam te verbinden aan een grote trofee.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws