Home PDC Lewis op magistrale wijze naar kwartfinale Grand Slam of Darts, Van Gerwen...

Lewis op magistrale wijze naar kwartfinale Grand Slam of Darts, Van Gerwen ook door

Taylor Lanning Photography

Vanavond werden de laatste wedstrijden gespeeld alvorens de kwartfinales bekend waren. De avond begon met een waanzinnige pot tussen James Wade en Adrian Lewis die The Jackpot op miraculeuze wijze wist binnen te halen waarna Gerwyn Price over Darren Webster heen liep.

Michael van Gerwen had de nodige moeite met Ian White maar won het duel wel en tot slot wist Gary Anderson te winnen van Robert Thornton al moest ook hij van een kleine achterstand terugkomen.

Donderdag 14 november (vanaf 20:00 uur)
James Wade (93,23) 9-10 Adrian Lewis (95,99)
Tot aan 4-4 werden de legs eerlijk verdeeld waarna James Wade een voorsprong nam richting 7-4 en 9-6. The Machine wist hierbij onder andere een 161-finish te gooien. De kwartfinale leek hem niet meer te kunnen ontgaan maar Adrian Lewis had nog iets in petto. Hierbij nam hij nog een risico door niet voor de bulls-eye te gaan maar hem weg te zetten terwijl Wade klaar stond voor 161 en nipt de bull miste voor de winst. Lewis kwam terug tot 9-9 en gaf Wade een handje terwijl die al klaar stond om te gaan gooien. Als gevolg hierop stampte The Machine weer tijdens een worp van Lewis die op sublieme wijze de partij met een 110-finish wist te winnen. Zonder een handje verliet James Wade het podium zoals hier te zien is.

Gerwyn Price (98,75) 10-1 Darren Webster (90,56)
Daar waar de eerste partij van de avond werd beslist in een alles beslissende laatste leg kon het verschil met dit duel bijna niet groter. Webster had in deze partij niets in te brengen en The Iceman pakte iedere kans die hij kreeg. Hij liep uit naar 5-0 waarna Webster één van zijn in totaal 3 kansen op een dubbel, die hij in totaal zou krijgen, raak wist te gooien. Daarna gingen weer 5 legs naar Price die met 10-1 de kwartfinale bereikte.

Michael van Gerwen (101,41) 10-7 Ian White (97,50)
Met een 143-finish is het Ian White die op 3-2 een voorsprong komt en deze weet hij uit te breiden naar 5-3 en 6-4. Toch weet Van Gerwen na de onderbreking terug te komen tot 6-6 waarna de Nederlander de voorsprong in de partij overneemt. Het wordt nog 7-7 maar met twee 11-darters maakt Van Gerwen en 9-7 van en daarmee was de partij gespeeld. Met een 10-7 overwinning gaat ook de nummer 1 van de wereld naar de kwartfinale.

Gary Anderson (91,40) 10-8 Robert Thornton (87,36)
Thornton liep uit naar een 4-1 voorsprong met onder andere een 100-finish via tweemaal dubbel 20 en een 117-finish. Toch zou The Flying Scotsman terugkomen tot 4-4 en gingen ze gezamenlijk naar 7-7 en 8-8. Daarna nam Anderson de voorsprong en haalde hij de partij binnen ondanks nog een handvol missers op de dubbels.