Home PDC Grand Slam Of Darts ‘Wattimena ten onder, Van den Bergh blijft imponeren’

Grand Slam Of Darts ‘Wattimena ten onder, Van den Bergh blijft imponeren’

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE 2 NATHAN ASPINALL V DIMITRI VAN DEN BERGH DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Vandaag was het erop of eronder voor Wattimena, de Nederlander mocht aantreden tegen Damon Heta. The Machine Gun mist drie wedstrijdpijlen na een zenuwachtige billenknijper waardoor de Nederlander uit het toernooi ligt. De Belg Van Den Bergh staat er beter voor, the dreammaker was al zeker van de knock-out fase van de Grand Slam ongeacht en boekte ook vandaag een ruime zege op Wayne Warren. De BDO wereldkampioen stelt teleur in Coventry, Warren wist nog niet te winnen en is uitgeschakeld. 

De ontmoeting tussen Gary Anderson die met knie problemen kampt en Ryan Searle was tevens beslissend. De Schot loopt moeizaam door een knieblessure maar wist wel zijn beste spel te laten zien en plaatst zich daarmee voor de laatste 16. In groep H heeft Aspinall gewonnen in een razende wedstrijd tegen rapid Evans. The Asp won met 5-1 waardoor ook hij door is naar de knock-out. Voltage Cross wist een mooie dag afsluiter te winnen van Cool Hand Luke die evenals Cross ruim 102 stond te spelen maar uit het toernooi ligt. 

De eerste drie duels van Whitlock, Chisnall en Wade konden geen verschil meer uitmaken in de poule stand, alle drie zijn door naar de knock-out en hun tegenstanders zijn inmiddels uitgeschakeld. Whitlock bracht echter vanmiddag wel spektakel aan de oche, de Australiër kwam 0-4 achter en wist met een record evenaring vijf legs op rij te winnen. 

De wedstrijden:
Simon Whitlock (96.79) – Adam Gawlas (B) (90.88) 5-4
Whitlock kwam 0-4 achter tegen de 18-jarige Czech, de Wizard begon door in de vijfde leg 77 uit te gooien aan zijn comeback. De Australiër wist in zijn comeback niet alleen voldoende legs te pakken om de koppositie in de poule veilig te stellen maar hij evenaarde ook het record maximale 180-scores tijdens een poule wedstrijd met zeven stuks. De 51-jarige Whitlock won vijf legs op rij waarmee hij zijn achterstand van 0-4 wist om te buigen naar een overwinning met 5-4.

Dave Chisnall (96.97) – Justin Pipe (D) (100.65) 5-2
Voor Chizzy stond er niets meer op het spel, de 40-jarige Engelsman wist toch de traag spelende Pipe te verslaan. The Force kon geen vuist maken tegen Chisnall en verloor met 5-2 terwijl hij wel een keurig gemiddelde noteerde met net boven de 100. Pipe kan de koffers pakken en ligt uit de Grand Slam.

James Wade (95.34) – Glen Durrant (F) (87.95) 5-2
Met als hoogtepunt een 108-finish in leg vijf weet Wade eenvoudig het duel met Durrant te winnen. De 49-jarige Duzza is nog herstellende van een corona besmetting waar ook zijn vrouw last van heeft. De Brit heeft hierdoor niet zijn beste vorm meegenomen naar de Grand Slam. Duzza ligt eruit en kan naar huis verder aansterken. 

Dimitri Van den Bergh (104.33) – Wayne Warren (H) (78.82) 5-1 
The Dreammaker maakt indruk, zelfs als het nergens om gaat laat hij subliem spel zien. De Belg gooide wederom voor een perfecte leg tegen de BDO wereldkampioen maar miste de negende pijl op dubbel twaalf in de laatste leg van de wedstrijd. De derde leg ging naar de matig spelende Warren die laatste in de poule eindigde en verder geen leg wist te pakken tegen de man in vorm.

Jermaine Wattimena (86.14) – Damon Heta (F) (86.14) 4-5
De druk op beide spelers heeft het niveau beïnvloed. Heta kwam 0-2 voor waarna de Nederlander de break ongedaan maakte door 2-2 te maken met onder andere de hoogste finish van de wedstrijd een 110 voor 2-2. Uiteindelijk moest de negende leg de beslissing brengen die Heta mocht beginnen. Een echte billenknijper waar Wattimena drie darts miste om verder te gaan in de Grand Slam. Heta verzilverde wel zijn derde matchdart op dubbel 10 waardoor de Nederlander uit het toernooi ligt.

Gary Anderson (99.31) – Ryan Searle (B) (102.06) 5-3
Een 111-finish in leg één brengt uiteindelijk de winst voor de Schot. Anderson kampt duidelijk met knie problemen waardoor hij in de eerste twee wedstrijden zijn ‘A-game’ nog niet kon laten zien. The Flying Scotsman weet echter wel sterk te finishen waardoor hij Searle niet terug laat breaken. De Schot gooit uiteindelijk 119 uit voor de wedstrijd op de bull terwijl Heavy Metal stond te wachten op 74.

Nathan Aspinall (93.28) – Ricky Evans (H) (90.35) 5-1
Evans vergeet de openingsleg te finishen, Aspinall breakt hierdoor met een 86-finish. The Asp weet de break te verzilveren waarna ook Ricky Evans op het scorenbord komt. Aspinall loopt verder uit naar 4-1 en mist vervolgens twee handen vol pijlen op de dubbel om in de wedstrijd te blijven. De 29-jarige Asp begint aan leg zes waarmee hij zijn plek bij de laatste 16 veiligstelt. 

Rob Cross (102.31) – Luke Humphries (D) (102.57) 5-2
Een mooie afsluiter van deze dag Grand Slam, beide mannen stonden lekker te gooien waarbij Cross uitblinkt op de finish. Met onder andere een 100-finish komt Voltage 3-0 voor. Na back to back 13-darters staat het 4-1 en weet Cool Hand Luke met een 108-finish nog 4-2 te maken. Cross begint aan leg zeven en mist tops vanaf 120 voor de wedstrijd als Humphries 72 niet uit weet te gooien krijgt Cross een herkansing en pakt de winst.