Groepsindeling van de Championship League Darts 2013 bekend PDC
PDC

Groepsindeling van de Championship League Darts 2013 bekend

Groepsindeling van de Championship League Darts 2013 bekend

De groepen voor de Championship Leaugue Darts 2013 zijn bekend. Dit "internettoernooi" van de PDC welke is verdeeld in acht groepen (zie onderaan), zal op dinsdag 24 september aanvangen en wordt over negen dagen in het vertrouwelijke Crondon Park GC in Essex gespeeld.

Dit toernooi wordt, zoals gebruikelijk, volgens het round robin systeem gespeeld. De groepsindeling geschiedt op basis van de positie op de wereldranglijst. In elke groep komen acht spelers tegen elkaar uit. De 'kampioen' van de dag stroomt meteen door naar de winnaarsgroep. De spelers die in de groep op de laatste twee plaatsen eindigen, zijn uitgeschakeld. De overige vijf spelers stappen dan steeds de volgende groep in. De acht groepswinnaars gaan dan de strijd met elkaar aan in de winnaarsgroep op donderdag 24 oktober. De beste vier spelers stromen op die dag door naar de playoffs, waar de halve finales en de finale gespeeld zullen worden. Op dag 1 van de Championship League Darts komt de top 8 van de huidige PDC Order Of Merit in actie.

Er doen twee Nederlanders mee aan dit toernooi, namelijk Vincent van der Voort en Michael van Gerwen, die het vorig jaar zijn debuut maakte. Michael van Gerwen komt op dag 1 in actie, samen met de overige spelers van de top 8 van de wereldranglijst. Vincent van der Voort is in groep 8 ingedeeld, waar ook Andy Smith en Mark Walsh voorkomen. Zij komen op 23 oktober in actie. Dit jaar komt er ook een Belg in het deelnemersveld voor. Kim Huybrechts die in de top 16 van de wereldranglijst staat, is namelijk ook van de partij en zal zijn debuut op 26 september maken. The Hurricane zal de strijd met onder andere Mervyn King en Brendan Dolan aangaan in groep 3. Raymond van Barneveld die dit toernooi doorgaans laat schieten, zal wederom niet van de partij zijn. Dat The Man ook dit jaar niet van de partij is, mag dus geen verrassing meer zijn.

Het prijzengeld bedraagt £50,- per gewonnen leg in de groepsfase. Op 24 oktober bedraagt het prijzengeld £100,- per gewonnen leg in de round robin fase, in de playoffs wordt het prijzengeld verdubbeld (£200,-). Het totale prijzengeld op het toernooi bedraagt meer dan £200,000,-. Voor de winnaar ligt £10.000,- klaar, de runner-up verdient £5.000,- en de halve finalisten ontvangen £2.500,- de man.

Het vorig jaar won Phil Taylor dit toernooi gewonnen en Simon Whitlock werd de runner-up. De winnaar en runner-up van dit toernooi zijn verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts, indien zij zich nog niet op een andere wijze hebben geplaatst. De Championship League Darts telt niet mee voor de diverse PDC ranglijsten. Het format is best of 11 legs.

De Championship League Darts zal via LIVEPDC.tv te zien zijn en verder via tal van bookmakers websites.

De groepsindeling van de Championship League Darts 2013 ziet er als volgt uit:

Groep 1 - Dinsdag 24 september
Phil Taylor
Michael van Gerwen
Adrian Lewis
Simon Whitlock
James Wade
Andy Hamilton
Dave Chisnall
Wes Newton

Groep 2 - Woensdag 25 september
Justin Pipe
Robert Thornton
Kevin Painter

Groep 3 - Donderdag 26 september
Mervyn King
Brendan Dolan
Kim Huybrechts

Groep 4 - Dinsdag 15 oktober
Terry Jenkins
Peter Wright
Gary Anderson

Groep 5 - Woensdag 16 oktober
Paul Nicholson
Ronnie Baxter
Mark Webster

Groep 6 - Donderdag 17 oktober
Colin Lloyd
Ian White
Jamie Caven

Groep 7 - Dinsdag 22 oktober
Richie Burnett
John Part
Steve Beaton

Groep 8 - Woensdag 23 oktober
Andy Smith
Vincent van der Voort
Mark Walsh

Winnaarsgroep - Donderdag 24 oktober
8x groepswinnaars

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws