GSoD dag 4: Michael in de 2e ronde, Stompé en Dekker naar huis PDC
PDC

GSoD dag 4: Michael in de 2e ronde, Stompé en Dekker naar huis

GSoD dag 4: Michael in de 2e ronde, Stompé en Dekker naar huis

De spelers in de groepen A tot en met D waren toe aan hun derde en laatste partij. Enkele spelers stonden er goed voor, voor anderen was het 'alles of niets'. Onder andere Co Stompé, Jan Dekker en Michael van Gerwen speelden de laatste partij in hun groep. Voor Co Stompé en Jan Dekker die hun eerdere partijen verloren, was er eerherstel te verkrijgen. In de laatste partij kwam Jan Dekker ook niet aan zijn spel. De halve finalist van de Lakeside 2011 kon maar één leg winnen tegen Arron Monk. Co Stompé kon de eer nog verkrijgen. Hij slaagde erin zijn partij van Mark Webster met 5-2 te winnen.

Michael van Gerwen stond na zijn twee gewonnen partijen al met één been in de tweede ronde. Vanavond mocht Mighty Mike het tegen Ted Hankey opnemen, met wie hij nog een appeltje te schillen had. Op de Grand Slam edities van 2009 en 2011 was Hankey de Nederlander namelijk te sterk af was. The Count die gedurende de hele partij met een probleem aan zijn linkeroog kampte, was vanavond niet in staat op een 'normale' manier te spelen en werd met een whitewash door de 23-jarige Nederlander aan de kant gezet.

Michael: Het is geweldig om mijn drie groepspartijen te winnen en als eerste te eindigen in de groep. Ik ben er heel trots op. Ik kijk er erg naar uit om donderdag tegen Phil te spelen. Ik denk dat het een kraker zal zijn voor het publiek. Ik heb een prachtig jaar en wil meer "schade aanrichten".

De verrassingen van de avond waren Scott Waites en Dean Winstanley. Waites kwam heel sterk voor de dag en wist Phil Taylor met een 5-2 overwinning van de nummer één positie in de groep te houden. Ook Dean Winstanley speelde een zeer sterke partij en knikkerde Simon Whitlock verrassend uit het toernooi. Zowel Scott Waites en Dean Winstanley eindigen op de eerste plaats in hun groep. Waites was goed voor een gemiddelde van 102.77, Winstanley eindigde met 100.63. Ook Arron Monk, Kevin Painter, Robert Thornton en Mervyn King sloten hun laatste groepspartij met een overwinning af en voegen zich in de tweede ronde.

De partijen in de groepsfase worden gespeeld over best of negen legs. Het toernooi is in zijn geheel te zien via de livestream van www.rtl7darts.nl. Voor alle uitslagen, zie ons toernooicenter.

Speelschema groep A-D laatste wedstrijden
Jan Dekker
v Arron Monk (D)
Mark Webster v Co Stompé (A)
Kevin Painter v James Hubbard (C)
Robert Thornton v Steve Beaton (B)
James Wade v Mervyn King (D)
Phil Taylor v Scott Waites (A)
Simon Whitlock v Dean Winstanley (C)
Michael van Gerwen v Ted Hankey (B)

Jan Dekker (71.17) 1-5 Arron Monk (83.85)
Jan wint de bull. Met zijn 32 finish breekt Monk zijn Nederlandse tegenstander. Monk gooit 180 in de tweede leg en houdt 81 over. Hij benut deze niet en houdt vervolgens dubbel 8 over. Die benut hij met zijn derde pijl. Dekker komt wat beter voor de dag in de volgende leg. Hij gooit twee keer 140 en staat als eerste op een finish. Het lukt hem niet zijn 135 finish uit te gooien maar houdt 40 over. Monk staat in deze leg nog ver weg. Jan benut tops en heeft zijn eerste leg te pakken. Beide spelers gooien matige scores in de volgende leg. Monk komt op 117, maar gooit die niet uit. Hij komt op 40 te staan en gooit die meteen raak. Weer een leg met matige scores van beide jonge mannen. Monk komt op 144 maar deze hoge finish gooit hij niet uit. Hij benut zijn 52 finish en heeft nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Het wil maar niet lukken bij de Nederlander. Ook in deze partij komt hij niet aan zijn spel toe. Monk stevent af op de overwinning. Zijn 161 finish is hem wat teveel, maar houdt dubbel 12 over . Deze gooit hij niet uit, de nummer één van de Youth Tour Order of Merit faalt op de 6 maar kan terugkomen. In zijn volgende beurt maakt hij het af.

Mark Webster (83.78) 2-5 Co Stompé (87.29)
De Nederlander gaat voor eerherstel. Hij begint met onder andere een 140 en komt als eerste op een finish van 161. Die gooit hij niet uit en houdt 70 over. Hij mist tops voor deze finsh. Webster benut zijn 120 niet, Stompé gooit de dubbel 5 raak. Co gooit 180 in de volgende leg en houdt 164 over. Die gooit hij niet en houdt 68 over, hij mist de dubbel 16. Via dubbel 8 maakt Stompé er 2-0 van. De Nederlander maakt aan het begin van de partij ee sterke indruk. In leg 3 gooit hij 140. Via dubbel 10 dendert The Matchstick verder. Webster is nog niet in de partij. In de volgende leg komt de Engelsman wel beter voor de dag. met zijn 30 finish heeft hij de eerste leg te pakken. Wat matige scores van beide mannen in de volgende leg. Co komt op 170 te staan maar benut deze mooie finish niet. Met dubbel 18 is Stompé nog 1 leg verwijderd van de overwinning en de derde plek in de poule. Voor de tweede keer in de partij benut Webster zijn 30 finish. Hij wint zijn tweede leg, voor Stompé valt er niets meer te winnen. Co komt in leg 6 op 100 te staan. Die gooit hij niet uit. Webster gooit zijn 125 niet uit. Co komt terug en gooit dubbel 10 uit. De Nederlander hoeft het toernooi niet zonder een overwinning te verlaten.

Kevin Painter (92.50) 5-3 James Hubbard (81.65)
Met dubbel 12 heeft de regerend jeugd wereldkampioen zijn eerste leg te pakken. painter komt in leg 2 op 105 maar gooit die niet. Via tops gooit Hubbard zijn 57 uit en verdubbelt zijn voorsprong. Met een prachtige 121 finish voorkomt The Artist een grotere achterstand. James doet een poging een 180 te gooien maar zijn derde pijl wordt een bouncer. Met een 58 finish brengt Painter de stand in evenwicht. De 121 finish heeft Kevin goed gedaan. Hij dendert verder en wint ook de vijfde leg. Met zijn 75 finish via tops, is Painter nog 1 leg verwijderd van de zege. Hubbard probeert in de wedstrijd te blijven. Hij komt op 100 te staan maar gooit die niet. De jeugdspeler krijgt een herkansing aangezien Painter zijn 84 finish niet uitgooit. James komt terug en verkleint zijn achterstand naar 4-3. painter komt op 62 te staan en Hubbaard is nog veraf. Hij kan het echter nog niet afmaken maar heeft genoeg tijd om zich te herstellen. Met dubbel 8 maakt The Artist er een eind aan.

Robert Thornton (93.86) 5-4 Steve Beaton
Beaton gaat voor eerherstel, Thornton moet knokken voor een plek in de tweede ronde. The Thorn behoudt zijn leg. Beaton zit hem meteen achterna met dubbel 4 nadat hij de dubbel 8 miste. In de volgende leg komt de Schot op een hoge 167 finish te staan maar benut die niet. Hij houdt 67 over en benut die in de volgende beurt. Beaton houdt 124 over in leg 4 en gooit deze mooie finish uit. Beaton pakt de voorsprong in de volgende leg. Thornton komt op 90 te staan en gooit raak in de bull. Beaton gooit 180 maar zijn tegenstander komt als eerste op een finish te staan van 135. Hij faalt op deze finish. Steve kan de voorsprong weer pakken maar mist zijn 104 finsih. Thornton profiteert via tops en staat met één been in ronde wtee. Beaton gaat echter voor eerherstel en komt sterk terug in de volgende leg. Met tops maakt hij er 4-4 van. De Schot begint met een amtige score aan de beslissende leg. Hij herstelt daarna met een 140 score. Beaton komt als eerste op een finish van 1421. Die gooit hij niet. Beaton gaat voor 97 maar faalt. Thornton mist tops voor de tweede ronde. Beaton mist de dubbels voor de zege. Thornton komt hiermee goed weg. De Schot kan opgelucht ademhalen. Hij komt terug en raakt zijn dubbel 10 voor de tweede ronde.

James Wade (92.71) 2-5 Mervyn King (97.78)
Met dubbel 8 heeft The King de openingsleg in bezit. James Wade kan de stand in evenwicht brengen maar faalt op de 9. Mervyn gooit zijn 86 finish niet, Wade kan terugkomen en maakt de stand met dubbel 4 gelijk. Wade gooit 171 in de volgende leg en laat 94 staan. Hij mist de bull. Ook tops gaat er niet in. King raakt wel de tops en heeft de voorsprong te pakken. Wade komt op 100 te staan, King op 36. Via tops valt de dubbel 20 erin. Het is 2-2. King heeft een finish van 116. Wade kan er niet genoeg druk op zetten, hij houdt 137 over. The King gooit zijn 116 finish en Wade ligt uit het toernooi. Voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi bereikt James Wade de tweede ronde niet. Wade probeert voor de eer tegaan met zijn 102 finish maar benut die niet. King dendert verder met dubbel 12. Mervyn gooit 180 in de volgende leg. wade kan de partij nog redden maar faalt op de 100. Met zijn 88 finish maakt King er een eind aan.

Phil Taylor (95.63) 2-5 Scott Waites (102.77)
Waites komt op dubbel acht te staan en gooit die uit. Met een briljante 164 finish maakt The Power het gelijk. Met tops eist Waites zijn voorsprong weer op. Scotty gooit 180 in de volgende leg gevolgd door een 140. De BDO-er komt als eerste op een finish van 36. Met zijn eerste pijl benut hij de 36 en leidt met 3-1. Waites zet zijn sterke vorm voort en speelt ook een sterke vijfde leg. Ook in deze leg komt hij als eerste op een finish. De 135 benut hij n iet, Taylor benut ook zijn 107 finish niet. Via dubbel 8 staat Scotto 2 Hotty "verrassend" met 4-1 voor. Na zijn 164 finish heeft Taylor niet veel meer gedaan. Met onder andere een 140 stevent Scott Waites af op de nummer één positie in de groep. Met een 116 kan hij een eind aan de partij maken, maar dat gebeurt niet. The Power knokt terug met een 98 finish via dubbel 19. Waites begint leg 7 met 140, gevolgd door weer een 140. Waites komt op 87 te staan, Phil is nog ver weg. Met triple 17 en dubbel 18 heeft Scott Waites de zege en de nummer één positie in de poule te pakken.

Simon Whitlock (92.96) 1-5 Dean Winstanley (100.63)
Met onder andere een 180 en een 40 finish is het 1-0 voor Dean Winstanley. In leg 2 gooit Dean zijn tweede 180. Hij houdt 86 over maar mist de bull maar net. Hij kan terugkomen en zijn voorsprong verdubbelen. De ex BDO-er gooit zijn 142 finish uit en leidt al met 3-0. De Engelsman staat fantastisch te spelen en Whitlock moet aan de bak. Hij doet dat door twee keer 180 te gooien. De 9-darter komt e rechter niet. De Australiër houdt wel 48 over, Winstanley is nog ver weg. The Wizard kan eindelijk zijn eerste leg pakken door de 48 te benutten. Winstanley gooit zijn derde 180. Whitlock staat op 140 maar faalt op deze finish. Dean gooit 76 uit en staat met ruim 4-1 voor. Whitlock ligt het toernooi uit als hij van Winstanley verliest. Simon "vecht voor zijn leven" en houdt 78 over. Hij mist tops. Winstanley mist drie pijlen op tops voor de wedstrijd, Whitlock kan niet profiteren. Winstanley komt terug en gooit zijn dubbel uit. Hiermee knikkert hij Simon Whitlock uit het toernooi en wordt eerste in de groep.

Michael van Gerwen (90.54) 5-0 Ted Hankey (59.67)
Ted Hankey begint matig aan de partij. Michael mist de dubbel 12 voor de 1-0 voorsprong. Beide spelers missen aardig wat dubbels voordat de leg-winst binnen is. Uiteindelijk landt de pijl van Michael in de dubbel. Hankey heeft vanaf het begin van de partij last van zijn linkeroog en komt niet in zijn spel. Van Gerwen pakt de dubbel 7 en komt op 2-0, wat betekent dat Ted Hankey uit het toernooi ligt. Mighty Mike begint aan 180 in de derde leg. Mike laat 38 staan, Hankey is nog ver weg. Met zijn eerste pijl gooit van Gerwen de dubbel 19 raak en leidt al met 3-0. Hankey blijft in zijn oog wrijven en is niet in staat goed te spelen. Michael dendert verder met een 140. Michael staat op 56, gooit die niet uit en houdt 40 over. Met tops is het 4-0 voor de Nederlander. Michael gooit 140 en laat 130 staan. De jonge Nederlander stevent af op de whitewash. Mike benut zijn finish en komt in de wteede ronde tegen Phil Taylor uit.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws