GSoD halve finales Van den Bergh geeft de finale uit handen PDC
PDC

GSoD halve finales Van den Bergh geeft de finale uit handen

GSoD halve finales Van den Bergh geeft de finale uit handen

De 180-meester Simon Whitlock stuurde Van Gerwen naar huis en begon ook het duel tegen de Portugees Jose De Sousa zeer sterk. In de eerste sessie speelde hij ruim 112 gemiddeld, Whitlock kon zijn zeer sterke spel niet vasthouden terwijl De Sousa wel constant bleef waardoor hij stoïcijns de man uit Australië 'stuk' speelde en zich wist te plaatsen voor zijn eerste major finale ooit. The Special One debuteert tijdens de Grand Slam en maakt indruk door met sterk spel de finale te halen.

Antwerpenaar Dimitri Van den Bergh imponeerde met zeer sterk spel tijdens de Grand Slam Of Darts, ook in de halve finale stond hij comfortabel 9-13 voor tegen James Wade. The Machine die beangstigend stabiel en stoïcijns is bleef de Belg onder druk houden en sloeg toe in de beslissende leg. De Brit gaat zijn derde finale spelen tijdens de Grand Slam. Wade zal dinsdagavond duelleren met De Sousa.

Wedstrijdverslagen halve finales:
Simon Whitlock (97.92) - Jose De Sousa (97.54) 12-16
Met een 12-darts 82-finish drukt Whitlock direct zijn stempel op de eerste halve finale. De Australiër breakt de debutant en geeft deze break niet maar af in de eerste sessie. De Sousa moet alle zeilen bijzetten om Whitlock die scherp oogt niet weg te laten lopen. In de tweede sessie weet Whitlock alweer zijn zevende maximale 180 te gooien, de Sousa heeft er ook al vier waarvan hij er twee wist te gooien in leg acht die hij in 11-darts naar zich toe trok. Beide staan ook goed te finishen met ruim boven de 54%. De 51-jarige the Wizard blijft zijn voorsprong behouden en gaat met 6-4 de tweede pauze in waarbij de ex Timmerman uit Portugal aan blijft haken maar nog niet voorbij Whitlock weet te komen.

In de derde sessie zien we de Portugees zijn slag slaan, van een 5-2 achterstand weet de 46-jarige op voorsprong te komen met 6-8. Whitlock bleef op zeven 180-scores steken deze sessie en de Sousa wist op zes maximale scores te komen. De stoïcijnse Portugees is niet snel onder de indruk en weet Whitlock aan het wankelen te krijgen. Tijdens de vierde sessie gooit De Sousa zich 'dood' vanaf 126, de The Special One doet zijn naam waar als hij vanaf 126 na twee triple twintig scores dubbel acht gooit.. Daarna gooien beide een 13-darter en weet de Sousa de hoogste finish te gooien met een 121-finish in 12-darts voor een 9-11 tussenstand.

In de 27ste leg mist De Sousa vijf matchdarts, stoïcijns stond de Portugees te spelen. In leg 27 staat Whitlock niet op een finish en gaat De Sousa voor de bull vanaf 164. Hij begint toch wat te twijfelen en realiseert zich pijlen in de hand te hebben voor zijn eerste major finale ooit en mist maar liefst vijf maal. Whitlock mist een 114-finish waarna de zesde matchdart doel raakt.

De Portugese De Sousa heeft een 5-2 achterstand om weten te buigen naar een ruime voorsprong en deze ook vast te houden stoïcijns wist hij Whitlock stuk te spelen en met 12-16 te winnen en zich als debutant in de finale te spelen.

James Wade (98.76) - Dimitri Van den Bergh (97.16) 16-15
De jonge Belg begint ijzersterk met een 160-finish break tegen Wade die hij ook weet te verzilveren. Leg drie mag de Brit beginnen en weet Wade te behouden via een 78-finish. Van den Bergh gooit zijn tweede maximale en finisht in 14-darts 68 om met een 1-4 voorsprong de eerste pauze in te gaan. Ook in de tweede sessie weet de 26-jarige The DreamMaker de voorsprong vast te houden, Wade zakt iets in zijn gemiddelde terwijl de Belg ruim zes punten hoger is gaan gooien. Inmiddels zijn er al acht 180-scores gegooid en staat Van den Bergh 53.85% op de dubbel te gooien, Wade blijft achter met ruim 27% is hij minder trefzeker op de belangrijke buitenste ring.

In de eerste en vijfde leg wist Van den Bergh te breaken, in de tweede sessie geen breaks waardoor de voorsprong drie legs blijft. Van den Bergh wist nog wel in leg veertien een 101-finish te noteren. The Machine weet langzaam in de wedstrijd te kruipen, de Brit weet de dubbel beter te raken en weet scorend ook beter bij Van den Bergh te blijven dan in de eerste twee sessies. De 37-jarige man uit Aldershot moest er even op wachten maar in leg achttien wist Wade in 14-darts een break te forceren en deze te verzilveren waardoor de voorsprong is teruggebracht naar één break voor de Belg. De Belg heeft een wat mindere sessie qua scores, The Machine blijft super stabiel doorgooien. Tijdens de pauze zal Van den Bergh zijn focus moeten hervatten om de voorsprong niet kwijt te raken.

De Belg weet 76 uit te gooien nadat Wade 160 mist op tops, het is na leg vijf de derde break voor Van den Bergh die op 9-12 weet te komen en met een sterke 11-darter de break verzilverd en wederom vier legs voor komt op The Machine. Als Wade 56 mist voor zijn eigen leg te behouden weet de tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd het cadeautje niet uit te pakken waardoor Wade alsnog 10-13 kan maken. in de vierentwintigste leg weet de Engelsman toch weer een break terug te gooien die hij weet te verzilveren voor 12-13. Beide behouden de eigen leg waarna Van den Bergh vanaf 130 voor de bull gaat terwijl Wade geen finish had. Deze vreemde beslissing kost hem de leg waardoor James Wade kan breaken en 14-14 weet te maken. Van den Bergh weet zich te herstellen door een super leg te gooien en Wade terug te breaken. The DreamMaker uit Merksem begint de dertigste leg waarin hij zijn zevende 180-score gooit en de winst mist op de bull vanaf 89. Wade kwam terug van 9-13 en begint de beslissende 31ste leg. The Machine liep de hele wedstrijd achter de feiten aan weet een zeer sterke leg te gooien waarmee hij zich plaatst voor de finale van de Grand Slam of Darts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws