Phil 'The Power' Taylor voor de vijfde keer Grand Slam kampioen PDC
PDC

Phil 'The Power' Taylor voor de vijfde keer Grand Slam kampioen

Phil 'The Power' Taylor voor de vijfde keer Grand Slam kampioen

Phil 'The Power' Taylor was ook op de Grand Slam of Darts 2013 niet te stoppen en mag zich voor de vijfde keer kampioen noemen. Na overwinningen in 2007, 2008, 2009 en 2011 trok de grootmeester vandaag wederom aan het langste eind, ten koste van Robert Thornton die met 16-6 werd verslagen. De grootmeester pakte de titel door op het hele toernooi ongeslagen te zijn geweest. Ondanks hij in de finale zijn topniveau niet haalde, had hij geen problemen met zijn Schotse tegenstander en kon zodoende zijn 78ste titel in de wacht slepen. Phil Taylor pakt de hoofdprijs van maar liefst £100.000,-, runner-up Robert Thornton moet met £50.000,- genoegen nemen. De Engelsman eindigde met een gemiddelde van 98.14, Robert Thornton sloot de finale af met een gemiddelde van 97.02.

In een prachtige halve finale was Robert Thornton met 16-9 te sterk voor BDO-speler Scott Waites. Adrian Lewis werd met dezelfde cijfers door zijn voormalig leermeester Phil Taylor verslagen. Dit gebeurde in een spectaculaire halve finale van ongekend hoog niveau.

De finale
(best of 31 legs)
De mannen zijn lekker aan het ingooien. Taylor mag uiteindelijk beginnen. Hij kan de toon zetten en zijn leg behouden met een 138 finish maar benut deze niet. Hij mag echter terugkomen aangezien Thornton zijn 25 finish niet uitgooit. Ook in de volgende beurten hebben kunnen de mannen de dubbel niet raken. Uiteindelijk kan Taylor de leg moeizaam naar zich toetrekken via dubbel 4. Het duo is nog niet op dreef. Ook in leg twee worden er niet al te hoge scores genoteerd. Taylor komt als eerste op een finish van 76, Thornton legt de druk met een 140 score maar tevergeefs aangezien Taylor de 76 uitgooit. De maestro kan zo zijn voorsprong verdubbelen.

Met zijn 121 finish via dubbel 8 maakt Phil er 3-0 van. Tyalor komt in leg 4 weer op 121 te staan. Ditmaal lukt deze finish niet, hij mist de bull. Thornton kan niet profiteren met zijn 110 finish en The Power maakt er in zijn volgende beurt 4-0 van via een rake dubbel 16. Taylor faalt op zijn 81 finish voor de 5-0, maar Thornton kan ook nu niet profiteren. Toch mag hij hetw eer proberen, aangezien Taylor zijn dubbels niet raakt. Maar de Schot heeft nog steeds 'double trouble'. Uiteindelijk raakt Taylor de dubbel 2 met zijn derde pijl en gaat met de whitewash de eerste pauze in.

Beide mannen gooien 140 in leg 6 en met onder andere een 180 en een 81 finish, kan Thornton zijn eerste leg pakken. In de volgende leg komt Taylor als eerste op een finish van 72 te staan, zijn tegenstander nog ver weg. Taylor benut de 72 niet, maar kan terugkomen en gooit zijn 32 finish via dubbel 8. Thornton maakt er 2-6 van met een briljante en onverwachtse 116 finish. In leg 9 gooit Taylor de 66 niet uit, hij mist de dubbel 16. Hij kan het weer proberen en maakt er via een rake dubbel acht, 7-2 van. In de tweede leg gooit Taylor zijn eerste 180 en de tweede 180 van de partij en gaat na een 89 finish met 8-2 de tweede pauze in.

In de elfde leg gooit de nummer één van de wereld 3 x 140, The Thorn gooit er twee. Met een 121 finish kan de Schot voor de eerste keer in de partij breken en zijn derde leg winnen. Taylor mist de bull voor de 8-4, Robert kan zijn voordeel niet uit het missertje halen. Taylor maakt er met een rake dubbel acht, 9-3 van. Met zijn 65 finish via enkele bull, tops is het 10-3 voor de 16-voudig wereldkampioen. In de 14e leg wordt Thornton voor de zoveelste keer gebroken. En hoe! Taylor verbluft met een 164 finish en komt steeds dichterbij zijn vijfde Grand Slam zege. Robert stond met D18 te wachten maar kijkt machteloos toe hoe zijn tegenstander de hoge finish uitgooit. Het is ruim 11-3 voor de Engelsman. In de volgende leg breekt The Torn terug met een 66 finish via tops. De mannen gaan het podium af voor hun derde pauze.

Na de pauze pakt Thornton zijn vijfde leg van de partij en zijn twee leg op rij. Dit doet hij met zijn 40 finish. Maar Taylor vergroot zijn voorsprong in de volgende leg naar 12-5. Thornton knokt in de volgende leg met een 140 score en laat 90 staan. Via enkele bull, enkele bull, tops wordt de 90 finish benut. Het is 12-6 in het voordeel van Phil Taylor. The Power houdt 98 over in leg 19 en via dubbel 19 maakt hij er 13-6 van. In de volgend eleg produceeert Thornton een 180 maar kan niet voorkomen dat zijn opponent er 14-6 van maakt met een 39 finish. Pauze vier: Het duo gaat het podium af. In leg 21 mist Taylor tops voor zijn 75 finish maar mag weer aan de oche verschijnen en raakt de dubbel 10. De nummer één van de wereld leidt met 15-6 en heeft nog 1 leg nodig voor de zege. Thornton met een 88 finsh in de partij blijven, maar dit lukt hem niet. Taylor maakt het af met zijn 64 finish via dubbel 4. De vijfde Grand Slam titel is een feit.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws