DutchEnglishFrenchGermanSpanish

GSoD: Wanneer zijn Van Gerwen, Van Barneveld en Noppert door? | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

GSoD: Wanneer zijn Van Gerwen, Van Barneveld en Noppert door?

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔14.november 2017 09:44:18
GSoD: Wanneer zijn Van Gerwen, Van Barneveld en Noppert door?

Maandag vielen de beslissingen in de eerste vier poules van de Grand Slam of Darts. Met name in poule F en G werd het spannend. Zo kwam Jeffrey de Zwaan in poule F uiteindelijk een leg te kort voor de volgende ronde, terwijl James Wilson 4-3 voorkwam tegen Mensur Suljovic en bij een 5-3 zege door zou zijn en bij een 5-4 zege zou hij een 9-dart shoot-out moeten gooien tegen Michael Smith maar doordat hij 5-4 verloor was ook voor hem het toernooi ten einde.

Daarom besloot Dartfreakz.nl een overzicht te maken van de verschillende scenario’s in poule A tot en met D, waar dinsdag de laatste poulewedstrijden gespeeld worden. Zodat de dartfreakz onder ons overzichtelijk hebben wie in welk geval door is. Uiteraard houden we jullie vanavond ook op de hoogte van de poulestanden en wie wanneer doorgaat.

Laten we makkelijk beginnen. De eerste poule is poule A. Hierin is Michael van Gerwen zeker van de volgende ronde, terwijl Joe Murnan uitgeschakeld is. Rob Cross en Ross Montgomery mogen onderling gaan uitmaken wie er samen met de Brabander naar de tweede ronde gaat.

Poule B is in theorie iets ingewikkelder, hoewel Jamie Hughes ongeacht wat er vanavond gebeurt uitgeschakeld is. Indien Raymond van Barneveld wint is hij groepshoofd.
– Bij een 5-4 nederlaag van de Hagenaar tegen Steve Lennon zijn er meerdere mogelijkheden: indien Gerwyn Price 5-2 wint, eindigen ze met zijn drieën precies gelijk; mocht de Welshman 5-1 of 5-0 winnen is hij groepshoofd en gooien Van Barneveld en Lennon een 9-dart shoot-out; indien The Iceman 5-3 of 5-4 wint is Price uitgeschakeld. 
– Bij een 5-3 nederlaag van Raymond is Lennon door en is Raymond uitgeschakeld, indien Price met 5-2 of ruimer wint, wordt Price – Hughes 5-3 komt er een 9-dart shoot-out tussen Price en onze landgenoot, wint Price 5-4 is Raymond de nummer twee in deze poule.
– Bij een 5-2 nederlaag van Raymond is Lennon door en is Raymond uitgeschakeld, indien Price met 5-3 of ruimer wint, wordt Price – Hughes 5-4 komt er een 9-dart shoot-out tussen Price en onze landgenoot. 
– Bij een 5-1 of 5-0 nederlaag van Raymond is het toernooi voor hem voorbij, indien Price zijn wedstrijd wint, mocht Hughes winnen is RvB sowieso door.
– Bij een zege van Raymond is Price sowieso door als de Welshman Hughes verslaat. Mochten Raymond en Hughes winnen zijn er verschillende mogelijkheden.
– Indien Lennon minstens 3 legs pakt is hij door, op voorwaarde dat Hughes zijn partij wint. 
– Indien Lennon 5-2 en Price 5-4 verliest komt er een 9-dart shoot-out tussen de Ier en de Welshman. Mocht Price ruimer verliezen is Lennon door.
– Indien Lennon 5-1 en Price 5-3 verliest komt er een 9-dart shoot-out tussen de Ier en de Welshman. Mocht Price 5-4 verliezen is hij door, bij 5-2 of ruimer is Lennon door.
– Indien Lennon 5-0 en Price 5-2 verliest komt er een 9-dart shoot-out tussen de Ier en de Welshman. Mocht Price minstens dire legs pakken is hij door, bij een ruimere nederlaag van Price is Lennon door.

In poule C is het iets simpeler. Peter Machin is uitgeschakeld. Taylor is bij een overwinning op James Wade groepshoofd.
– Indien Taylor minstens drie legs pakt is hij sowieso door. The Power is ook sowieso door als Peter Machin Green verslaat. Mocht hij 5-4 verliezen is hij bij een 5-4 zege van Green groepshoofd, indien Green ruimer wint is Kong de groepswinnaar. Bij een 5-3 nederlaag is The Power tweede, indien Green zijn wedstrijd wint.
– Indien Taylor 5-2 of ruimer verliest is Wade door en Green door als hij wint van Machin. 
– James Wade kan als Green wint alleen groepshoofd worden door zelf 5-0 te winnen en dan nog moet Green 5-4 winnen. Indien Wade 5-2 of ruimer wint is hij groepshoofd, indien Green van Machin verliest. 

In poule D is er nog een kleine kans voor Danny Noppert. Danny zal zelf minstens 5-1 moeten winnen en dan nog heeft hij het niet in eigen hand.
– Indien de Fries 5-1 wint, is hij door indien Darren Webster 5-0 van Gurney verliest bij een 5-1 nederlaag van Darren Webster komt er een 9-dart shoot-out tussen Danny en Darren.
– Indien Danny 5-0 wint, is hij door indien Darren Webster 5-1 van Gurney verliest bij een 5-2 nederlaag van Darren Webster komt er een 9-dart shoot-out tussen Danny en Darren. In alle andere gevallen ligt Danny eruit. 
– Indien Gurney minstens drie legs pakt is hij sowieso door. Mocht Gurney 5-2 of ruimer verliezen is Darren Webster sowieso door. 
– Bij een 5-2 nederlaag van Gurney zijn er meerdere mogelijkheden: indien Mark Webster 5-2 wint komt er een 9-dart shoot-out tussen de Noord-Ier en de Welshman, bij een ruimere overwinning van Mark ligt Gurney eruit, in alle andere gevallen ligt de Welshman eruit.
– Bij een 5-1 nederlaag van Gurney zijn er meerdere mogelijkheden: indien Mark Webster 5-3 wint komt er een 9-dart shoot-out tussen de Noord-Ier en de Welshman, bij een ruimere overwinning van Mark ligt Gurney eruit, in alle andere gevallen ligt de Welshman eruit.
– Bij een 5-0 nederlaag van Gurney zijn er meerdere mogelijkheden: indien Mark Webster 5-4 wint komt er een 9-dart shoot-out tussen de Noord-Ier en de Welshman, bij een ruimere overwinning van Mark ligt Gurney eruit, in alle andere gevallen ligt de Welshman eruit. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

17 Jul -Darts Inside: World Matchplay makkie voor Michael van Gerwen?

17 Jul -Inschrijven voor het One80 Luxemburg Open kan nog tot 20 juli

16 Jul -Vincent d'Hondt en Dave Parletti winnen BDO Wolverhampton Open

15 Jul -Open Zeeland 2018: treedt jij in de voetsporen van profdarters?

15 Jul -Scott Baker wint BDO Wolverhampton Classic, D'Hondt halve finale