Wade en Taylor voor de 4e keer samen in finale op World Matchplay PDC
PDC

Wade en Taylor voor de 4e keer samen in finale op World Matchplay

Wade en Taylor voor de 4e keer samen in finale op World Matchplay

Vanavond zijn we te weten gekomen welke twee Engelse spelers de finale hebben bereikt op de World Matchplay 2012. Terry Jenkins, James Wade, Ronnie Baxter en Phil Taylor streden in de halve finales voor een plek bij de laatste twee. Terry Jenkins ging de strijd aan met James Wade en Ronnie Baxter mocht tegen de twaalfvoudig en regerend Matchplay kampioen Phil Taylor. Er werd gespeeld over best of 33 legs.

Na een bloedstollende en onvoorspelbare partij tussen Terry Jenkins en James Wade, heeft The Machine aan het langste eind getrokken. De partij die een raar score verloop kende, leek wel ‘stuivertje wisselen’ tussen de mannen, het was gedurende de partij niet duidelijk welke richting die op zou gaan. Wade begon met enkele 180-ers, maar wel met wat gepruts op zijn dubbels. Jenkins zat aan het begin beter in het spel en kon met een 4-1 voorsprong de eerste pauze ingaan. Na de eerste pauze won Wade drie legs, Jenkins pakte er twee voordat de mannen de tweede pauze ingingen. Na de tweede pauze kwam Wade ijzersterk terug en hij leek zijn “double trouble” achter de schermen te hebben gelaten. Hij pakte vijf legs op rij, Jenkins was het kwijt en kon alleen maar toekijken.

Daarna was het de beurt aan Jenkins die vijf legs op rij won. Wade was het kwijt, ‘stond erbij en keer ernaar’. Nadat de mannen elkaar een reeks van gewonnen legs hadden gegund, vonden ze het mooi geweest en brak de strijd los. Het werd 11-11, Wade maakte er 13-11 van en Jenkins wist weer terug te komen tot 13-13. Wade kwam weer tot 15-13, waarna Jenkins de stand weer in evenwicht bracht naar 15-15. Jenkins miste zes pijlen om nog 1 leg verwijderd te zijn van zijn derde Matchplay finale. Wade kon van de vele missers van zijn tegenstander profiteren, vervolgens pakte hij ook de volgende tevens laatste leg.

Phil Taylor speelde tot nu toe zijn beste partij op deze Matchplay. De regerend en twaalfvoudig Matchplay kampioen begon sterk door de zes eerste legs naar zich toe te trekken en in deze zes legs steeds een 180 te gooien. Alleen in leg zeven lukte het de nummer één van de wereld niet de maximale score te gooien, maar in leg acht was het weer raak met zijn zevende 180 in de partij. Uiteindelijk gooide de man uit Stoke on Trent tien 180-ers in de partij. Zijn ‘lokale’ tegenstander liep dus tegen een grote achterstand aan maar wist zijn achterstand na vijf succesvolle legs op rij (leg 10-14), te verkleinen naar 8-6. Even leek het erop alsof Baxter een comeback zou maken en de wedstrijd nog leuk zou kunnen maken. Zover liet The Power het niet komen. Baxter kwam niet op voorsprong en moest uiteindelijik zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen. Voor eigen publiek leed The Rocket een nederlaag van 17-10.

Terry Jenkins 15-17 James Wade
In eerste de leg barst de strijd al los. Beide mannen gooien een 180, maar Jenkins weet de leg te pakken met dubbel 10. In leg 2 gooit Wade weer een 180, voor d eleg mist hij echter drie dubbels. Hij herstelt zich met een rake dubbel 5 en brengt de stand in evenwicht. Wade laat zien nog in vorm te zijn op "zijn toernooi" en gooit al zijn derde 180. Het is echter Jenkins die de leg pakt door zijn 85 finish uit te gooien. In leg 4 pakt Jenkins de eerste break. Wade kon zijn 108 finish niet uitgooien. Hij mist 4 pijlen voor deze finish. Met dubbel tops maakt The Raging Bull er 3-1 van. Wade is wel scherp op de 180-ers maar heeft wat "double trouble". Ook in de vijfde leg weet hij zijn dubbels niet te raken en wordt voor de pauze weer door Jenkins afgestraft met een rake dubbel 10.

Wade kan na de eerste pauze zijn eigen leg behouden en gooit zijn 88 finish uit via dubbel 7. Jenkins komt als eerste op een finish van 160 in de volgende leg, gooit die niet uit maar gooit 140 en houdt 20 over. De dubbel 10 is meteen raak. In leg 8 gooit Jenkins een 180 maar Wade komt sterker terug met een prachtige 164 finish. In de volgende wordt Jenkins door zijn tegenstander onder druk gezet met goede scores, waaronder een 140 finish. James weet zijn dubbels echter weer niet te raken en wordt door Jenkins afgestraft met een 100 finish. Dit gooide Terry met 2 pijlen. DE voorsprong van The Raging Bull is 6-3. Wade raakt de dubbel wel in de tiende leg en met dubbel 10 wint hij zijn vierde leg. Jenkins levert een dure leg in. Hij komt als eerste op een finish te staan maar mist 5 pijlen om de leg te pakken. Met een 103 finish finish van Wade worden de vele missers van Jenkins afgestraft. Jenkins staat met een mond vol tanden te kijken hoe Wade de leg afsnoept.

Wade die de dubbels moeilijk kon raken, komt sterk terug en pakt de volgende leg met een rake dubbel 18. Hij maakt de stand gelijk: 6-6. Met een 127 finish doet hij Jenkins weer versteld staan. Als Terry dubbel 12 mist voor een 96 finish, krijgt hij wederom een finish van boven de 100 om de oren van James Wade. Dit keer gooit Wade een 107 finish uit. Wade wint zijn 5e leg op rij en maakt er 8-6 van. Jenkins is het even kwijt en ziet zijn tegenstander leg na leg winnen. Ook in de 15e leg is Wade hem de baas en pakt de leg onder zijn neus vandaan met dubbel 18. Jenkins heeft eindelijk weer een leg te pakken nadat de vorige 6 legs aan zijn neus voorbij gingen. As Wade dubbel 13 en dubbel 4 mist, kan hij zijn achterstand verkleinen naar 9-7. Jenkins gaat verder met het inhalen van zijn schade. Met en 87 finish komt hij dichterbij James Wade. Wade stond op 24, maar krijgt de kans niet die uit te gooien. Jenkins komt keihard terug en weet de stand weer gelijk te maken. Hij gooit een 180 en met tops maakt hij er 9-9 van.

Wade wordt teruggepakt voor het winnen van zes legs op rij. Nu is het Jenkins die keihard terugslaat en leg na leg pakt. Wade staat klaar met een dubbel voor een poging om leg 19 te winnen. Maar daartoe krijgt hij d ekans niet, Jenkins pakt d eleg met en 96 finish via single 20, dubbel 18 en dubbel tops. Wade mist 3 pijlen op dubbel 12 en Jenkins dendert verder met dubbel top. Nu is het Jenkins die 5 legs op rij wint. Wederom een hoge finish voor Wade, die zijn dubbels aan het begin van de partij niet kon raken. Met een 130 finish snoert hij Jenkins de mond. De stand is 11-10 voor Jenkins. Het lijkt wel een 'stuivertje wisselen' partij. Met een 180 en tops maakt Wade de stand weer gelijk. Wade gooit zijn zesde finish boven de 100 in de volgende leg. Dit keer is hij goed voor een prachtige 144 finish. Met dubbel 10 heeft Wade nog twee legs nodig voor zijn vijfde finaleplek. Jenkins begint leg 25 met een 180 en met tops slaat hij terug. Zijn achterstand is verkleint naar 1 leg.

Met een 98 finish maakt The Raging Bull er 13-13 van. Jenkins gooit zijn vijfde 180 van de partij maar wordt gestraft voor enkele gemiste dubbels. Wade gooit dubbel 10 uit. Met tops is Wade nog 2 legs verwijderd van zijn vijfde Matchplay finale. Jenkins gooit zijn zesde 180 en houdt 47 over na 9 pijlen. Met dubbel 10 wint hij de leg met zijn vijfde pijl. Wade begint de volgende leg met 174 maar mist twee pijlen op tops om een gemiste dubbel van Jenkins af te straffen. Jenkins komt terug en met dubbel 10 maakt hij er 15-15 van. Jenkins staat als eerste op een finish maar mist 6 pijlen op de dubbels na 3 pogingen. Met tops profiteert Wade van de vele missers van zijn tegenstander en heeft nog 1 leg nodig voor zijn vijfde Matchplay finale. Wade stevent af op de overwinning door met een 180 te beginnen en met dubbel 6 staat hij voor de vijfde keer in de finale op het podium in de Winter Gardens.

Ronnie Baxter 10-17 Phil Taylor
The Power begint meteen sterk met een 180 en een 114 finish. De regerend Matchplay kampioen gooit weer een 180 en met dubbel 16 verdubbelt hij zijn voorsprong. Taylor gaat verder met zijn derde 180 en mist enkele dubbels. Hierdoor kan Baxter een poging doen voor zijn 143 finish. De 'lokale' speler mist echter mist dubbel 16 om van de nul af te komen en met dubbel 2 maakt The Power er 3-0 van. Taylor gooit zijn vierde 180 van de partij en met een 41 finish heeft hij nog gen leg tegen zich gehad. De nummer één van de wereld gooit al zijn vijfde 180 en gaat met 5-0 de pauze in nadat hij zijn 65 finish uitgooit.

Na de pauze gaat gooit Phil zijn zesde 180. The Power heeft tot nu toe in elke leg een 180 gegooid. Met dubbel makt hij er 6-0 van. Baxter heeft niets te zeggen maar met dubbel 1 weet hij zijn eerste leg te winnen. In leg acht gooit Taylor wer een 180, zijn zevende al in de partij en met een 109 finish heeft hij zijn voorsprong van 6 legs terug. Met een 80 finish maakt hij er 8-1 van. Baxter komt in leg 10 op 167 finish te staan maar mist de bull voor deze hoge finish. Hij kan echter terugkomen nadat Taylor 3 pijlen mist op tops. Met dubbel 8 wint hij zijn tweede leg. Met dubbel 3 knokt The Rocket verder. De stand is 8-3 voor Taylor.

Taylor mist tops en Baxter starft dit af met een 97 uitgooi. Taylor heeft even een minder moment in de partij. Hij mist dit keer de dubbel 16. Baxter profiteert door zijn dubbel 5 uit te gooien. Baxter staat nu met 8-3 achter lijkt een comeback te maken. Met een 92 finish stevent hij af op de comeback. In leg 15 mist Baxter de dubbel 8 om zijn achterstand verder te verkleinen. Taylor krijgt de gelenheid weer uit te lopen en met dubbel 10 wint hij weer de leg nadat zijn tegenstander 5 legs op rij won. Beide mannen gooien 180 maar het is Taylor die de leg pakt met een 82 finish. Dit doet hij via de bullseye, dubbel 16 combinatie. In de volgende leg mist Taylor twee pijlen voor de dubbel 16, Baxter straft de nummer één van de wereld af met een prachtige 110 finish.

Met een 13-dart finish (dubbel 8) maakt The Power er 11-7 van. Voor de tweede keer gooit Taylor zijn 82 finish uit via de bullseye, dubbel 16 combinatie. In leg 20 gooit hij dubbel 16 uit, Baxter komt niet aan het winnen van legs toe. Baxter probeert nog wat uit. Hij gooit een 180 en houdt 41 over. Via tops wint hij zijn achtste leg. Baxter krijgt een briljante 11-darter om de oren van zijn tegenstander. Met 180, 139, 132, dubbel 16 gooit Taylor de leg uit. Baxter beantwoordt met een 109 finish. Het is 14-9 voor Taylor.

De vijtienvoudig wereldkampioen heeft nog 3 legs nodig voor de zege. Met tops lijkt hij dat te realiseren. Vervolgens begint hij de volgende leg met zijn 10e 180 in de partij. Baxter gooit duvbbel 16 uit en hoopt nog op een "stunt". Zover komt het niet. Met tops is taylor nog 1 leg verwijderd van zijn 13e Matchplay finaleplek. Met een 118 finish sluit hij de partij in stijl af. In de finale mag hij het voor de vierde keer in Blackpool tegen James Wade opnemen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws