Home BDO/WDF Hoofdnieuws Halve finalist Dutch Open Kevin McDine geschorst voor gebruik cocaïne

Halve finalist Dutch Open Kevin McDine geschorst voor gebruik cocaïne

De 33-jarige Engelse darter Kevin McDine is positief bevonden op het gebruik van cocaïne en een grote hoeveelheid alcohol. De Brit werd aan een test onderworpen tijdens de PDPA Qualifier voor het World Championship in Milton Keynes. De test was vorig jaar November, het nieuws is nu pas naar buiten gekomen.

Mcdine is sinds November ’17 al niet meer bij een PDC toernooi verschenen, de Engelsman mag tot 26 November 2019 niet meer deelnemen aan sport evenementen.

In 2007 kwam de destijds qualifier Mcdine tot de laatste vier van de Grand Slam. Een jaar later wist hij de kwartfinale te bereiken van de World Matchplay. Na 2008 ging het wat minder, tijdens het World Championship van 2010 wist de Engelsman nog de laatste 16 te halen.

Sinds 2016 kwam McDine uit voor de BDO, is Assen tijdens de Dutch Open van 2016 maakte hij zijn rentree op de BDO vloer. Destijds kwam hij tot het podium waar hij in de halve finale verloor van Martin Adams.

Kevin McDine speelde vorig jaar nog de PDC Challenge Tour waar hij tijdens CT14 nog de winst opeiste. De komende tijd heeft McDine tijd om na te denken hoe zijn sport carrière er na de schorsing van twee jaar uit moeten komen te zien.