International Darts Open avond 2: Van Gerwen ontsnapt, Kleermaker verliest PDC
PDC

International Darts Open avond 2: Van Gerwen ontsnapt, Kleermaker verliest

Zaterdag werd in de Sachsenarena in het Duitse Riesa de tweede ronde van het International Darts Open gespeeld. Het International Darts Open is de vierde van vier European Tours en dus zal zondagavond bekend zijn welke 32 spelers er naar het European Championship mogen. .

In de tweede ronde spelen de winnaars van vrijdag tegen een van de 16 geplaatste spelers. Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Ian White, Mensur Suljovic, Nathan Aspinall, Krzysztof Ratajski, Jose de Sousa (de winnaar van de European Darts Grand Prix vorige week) en Stephen Bunting zijn de spelers die in de tweede ronde instromen en in de avondsessie zijn ingedeeld.

Martijn Kleermaker trof, net zoals een week geleden op de European Darts Grand Prix, na een moeizame eerste ronde waarin hij een host nation qualifier versloeg de taaie Pool Krzysztof Ratajski. De Polish Eagle kreeg zijn revanche, aangezien hij de wedstrijd met 6-4 wist te winnen na zijn nederlaag van vorige week. Michael van Gerwen had moeite om in zijn spel te komen, maar pakte toch een 6-4 zege tegen Madars Razma.

Andy Hamilton versloeg Stephen Bunting met 6-5. Hierdoor kwam The Hammer in de virtuele top 32 van de European Order of Merit. Debutant Jesús Noguera wist Ian White met 6-3 opzij te zetten en mag nog steeds hopen op het European Championship.

Nathan Aspinall was met 6-5 net te sterk voor Jason Lowe. Mensur Suljovic rekende in een beslissende elfde leg af met Gabriel Clemens. Ross Smith voorkwam dat Gerwyn Price zijn elfde partij op rij op het International Darts Open in Riesa zou winnen. Smudger won met 6-5 en was zodoende de eerste speler sinds Kim Huybrechts in 2017 die de Iceman versloeg in Riesa. Max Hopp kwam als een komeet uit de startblokken en versloeg Jose de Sousa, die vorige week nog de European Darts Grand Prix won, met 6-3.

Zaterdagavond 19.00 uur
Krzysztof Ratajski (99,16) 6-4 Martijn Kleermaker (93,39)
Martijn nam een 3-1 voorsprong. Ratajski nam vervolgens het initiatief over door vier legs op rij te winnen. De Polish Eagle besliste de wedstrijd met een 72-finish met 6-4 in zijn voordeel.

Andy Hamilton (88,34) 6-5 Stephen Bunting (87,79)
Bunting gooit een 11-darter voor een 3-1 voorsprong. Hamilton maakt er 3-3 van door 62 te finishen. The Hammer dwingt een beslissende leg af via een 12-darter, voordat hij de wedstrijd in zijn voordeel besluit en zich daardoor virtueel voor het European Championship plaatst.

Nathan Aspinall (93,50) 6-5 Jason Lowe (95,47)
Aspinall finisht 116 voor een 3-1 voorsprong. Lowe komt via een 67-finish op 3-3. Lowe dwingt een beslissende leg af door 120 uit te gooien en houdt hierdoor zijn hoop op het European Championship levend, maar kon niet voorkomen dat Aspinall wint en de hoop van Lowe beëindigt.

Mensur Suljovic 6-5 Gabriel Clemens
Suljovic loopt mede door een 68-finish uit naar 5-2 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de Oostenrijker. Clemens dwingt echter een beslissende leg af door 84 uit te gooien voor een 12-darter en een break. The Gentle laat zich niet van de wijs brengen en finisht 93 voor een 11-darter en de wedstrijd.

Michael van Gerwen (90,62) 6-4 Madars Razma (87,28)
Michael finisht 107 voor 2-0 mede doordat Razma tweemaal dubbel 18 mist voor een 113-finish. Ondanks dat Michael niet zijn beste partij speelde wist hij met 6-4 te winnen.

Ross Smith (97,43) 6-5 Gerwyn Price (92,96)
Price liep via finishes van 130 en 90 uit naar 4-0. Smith vecht zich mede door finishes van 68 en 113 uit. Smudger weet 6-5 te winnen en is zodoende de eerste speler sinds Kim Huybrechts in 2017 die Price versloeg op het International Darts Open in Riesa.

Max Hopp (100,00) 6-3 Jose De Sousa (94,84)
Hopp geeft met twee 11-darters direct zijn visitekaartje af. De Duitser finisht vervolgens 148 voor 4-1. De Sousa doet nog iets terug door 67 uit te gooien voor 3-5, maar moet toch met 6-3 buigen voor de Maximiser.

Jesús Noguera (93,27) 6-3 Ian White (92,76)
White gooit 65 uit om terug te komen tot 3-4, maar kan niet voorkomen dat debutant Noguera direct doordringt tot de finaledag.