Home PDC International Darts Open dag 2 middag: Noppert onderuit na gemiste matchdarts

International Darts Open dag 2 middag: Noppert onderuit na gemiste matchdarts

PDC: LAWRENCE LUSTIG

Zaterdagmiddag vond de tweede ronde van het International Darts Open plaats in het Duitse Riesa. Landgenoot Danny Noppert leek een tijd aan de winnende hand te zijn, maar het was toch Gurney die na drie gemiste matchdarts van Noppert aan het langste eind trok. Daarnaast won de Duitser Michael Rosenauer verrassend van Ratajski en won Cross met 6-1 zeer gemakkelijk en overtuigend van Henderson. Ook Gerwyn Price speelde een goede wedstrijd en gooide rond de 106 gemiddeld.

Hieronder zijn samenvattingen te vinden van alle wedstrijden:

Schema (vanaf 13:00 uur)

(99.26) Nathan Aspinall 6-3 Justin Pipe (96.79)
Pipe en Aspinall gaan gelijk op in de eerste leg. Ze houden uiteindelijk dezelfde finish over, Pipe mist een dart op de bull en Aspinall gooit D16 uit om 86 uit te gooien. Hiermee breekt hij Pipe al in de eerste leg. The Asp wint ook de tweede leg en komt 2-0 voor. De derde leg gaat naar Pipe, en de vierde wordt in 11 darts afgewerkt door Aspinall. Pipe gooit 54 uit in 14 darts om 3-2 te maken. Door een paar goede scores weet Pipe zijn score weg te zetten op 70, en deze uit te gooien. Het staat 3-3. Een mindere leg van beide spelers, met onder andere een bounce-out van Aspinall, zorgt ervoor dat de gemiddelden onder de 100 zakken. The Asp weet hier wel weer te breken en Pipe wederom op een achterstand te zetten. Mede door een maximale score weet Aspinall nog verder weg te lopen van Pipe, het staat 5-3 en The Asp is nog een leg verwijderd van de winst. De maximale score van Pipe in de laatste leg mag niet meer baten, want The Asp gooit 65 uit met zijn eerste matchdart.

(85.13) Krzysztof Ratajski 3-6 Michael Rosenauer (83.51)
Rosenauer gooit 82 uit om meteen te breken, maar Ratajski breekt terug door middel van een 74-finish. Vervolgens blijft Rosenauer te ver achter, maar door te veel gemiste dubbels van Ratajski kan de Duitser toch de leg winnen. De wedstrijd blijft nog even doorgaan met breaks, want nu is het weer Ratajski die breekt, maar ook hij kan het wederom niet verzilveren en de vijfde leg gaat weer naar Rosenauer. Het staat 3-2 voor de Duitser. Ratajski weet 108 niet uit te gooien, waardoor Rosenauer deze wedstrijd voor het eerst wel een eigen leg kan behouden en twee legs voor komt. Hij gooit in de volgende leg een maximale score en kan dan ook 50 uitgooien om zijn voorsprong te vergroten naar 5-2. Ratajski geeft zich echter nog niet gewonnen, het wordt 5-3. Echter, de Pool mist te veel pijlen op de D11, en Rosenauer profiteert door 60 uit te gooien. De Duitser wint de wedstrijd en het publiek gaat uit z’n plaat.

(97.97) Glen Durrant 6-3 James Richardson (100.39)
Durrant komt als eerste op voorsprong door 72 uit te gooien. Richardson gooit de volgende leg in 12 darts uit door middel van een 100-finish en het staat weer gelijk. Ondanks een goede leg van Richardson weet hij de dubbels niet te raken, en wordt het 2-1 voor Duzza. Ook in de volgende leg mist Richardson dubbels, en weet Durrant te breken, 3-1. Het wordt ook 4-1 dankzij een 13-darter. Dan weet Richardson weer een leg te pakken, 4-2. Het wordt 5-2 en Durrant is nu wel heel dichtbij de overwinning. Richardson weet echter nog 5-3 te maken, maar in de volgende leg weet Richardson de tripple amper te vinden waardoor Durrant de wedstrijd kan winnen door middel van een 107-finish.

(101.56) Rob Cross 6-1 John Henderson (93.27)
Henderson wint de eerste leg in 15 darts en breekt daarmee Rob Cross. Cross breekt echter weer terug en het staat 1-1. Cross gooit in 14 darts zijn eigen leg uit om de voorsprong te pakken, 2-1. Vanaf dit moment wint Cross alle legs, en wint overtuigend 6-1.

(81.02) Adrian Lewis 6-4 William O’Connor (84.99)
O’Connor gaat knap van start en weet dankzij een break 1-0 voor te komen. De Ier mist vervolgens darts op de dubbel waardoor Lewis terug kan breken, 1-1. O’Connor mist wederom veel dubbels, maar Lewis is nog nergens te bekennen waardoor O’Connor zich dit kan veroorloven. Hij breekt Lewis weer, en zo staat de Ier 2-1 voor. In de vierde leg is het Lewis die darts op de dubbels mist, en O’Connor komt 3-1 voor. Lewis houdt zijn eigen leg in 16 darts, 3-2. Lewis weet ook 3-3 te maken, mede omdat O’Connor een pijl op de bull mist. Het niveau van de wedstrijd is op dit moment echter niet hoogstaand, de gemiddelden liggen rond de 80. O’Connor komt dankzij een 15-darter 4-3 voor. Lewis gooit 126 uit om de stand gelijk te maken, 4-4. O’Connor mist de bull voor een 164 finish, waarna Lewis 91 uitgooit en voor het eerst op voorsprong komt deze wedstrijd. Lewis mist twee matchdarts, maar O’Connor staat nog niet op een finish. Lewis kiest er vervolgens voor om 38 te splitten door S6, D16 te gooien, maar dit wil niet baten. O’Connor kan echter niet terugkomen, en Lewis krijgt nog drie matchdarts op de D16, ditmaal lukt het wel en Jackpot gaat een ronde verder.

(99.6) Daryl Gurney 6-5 Danny Noppert (98.56)

Gurney wint de eerste leg, en Noppert komt terug met een 13-darter. Het staat 1-1, maar Gurney pakt wederom zijn eigen leg in 14 pijlen, 2-1. Ook Noppert houdt zijn eigen leg in 14 darts en het staat 2-2. Beide heren gooien een gemiddelde van 100+ en hebben al een maximale score gegooid, het is een mooie wedstrijd tot dusver. Gurney houdt weer zijn eigen leg, weer in 14 darts. Noppert gooit 25 uit en het staat wederom gelijk. Gurney weet 120 niet uit te gooien, en Noppert neemt de tijd om 40 uit te gooien om Gurney te breken. De Nederlander komt 4-3 voor. Noppert gooit 70 uit om zijn eigen leg te houden en is hierdoor nog een leg verwijderd van de overwinning en een plek in de derde ronde. De Nederlander mist echter drie matchdarts waardoor Gurney op gelijke hoogte kan komen en zelf aan de laatste, beslissende leg mag beginnen. Gurney gooit 72 uit en wint, voor Noppert is het toernooi helaas afgelopen.

(89.77) Steve Beaton 6-4 Luke Woodhouse (87.83)
De eerste twee legs gaan overtuigend naar Woodhouse. Het wordt ook 3-0, en dan is het Beaton die een 13-darter gooit en 3-1 maakt. Beaton maakt ook 3-2, daarna ook 3-3 en Beaton begint daarna zelfs de leg met zes perfecte pijlen. Zou hij dan weer een 9-darter kunnen gooien? Helaas niet, maar hij komt wel 4-3 voor. Woodhouse mist D14 voor een 148-finish, en Beaton gooit 90 uit op de bull en komt zo 5-3 voor. De volgende leg gaat naar Woodhouse, 5-4. Beaton gooit een 15-darter en wint zo de wedstrijd, 6-4.

(106.2) Gerwyn Price 6-4 Kyle Anderson (100.41)
De eerste leg gaat in 14 darts naar Price, en hoewel het erop lijkt dat ook de tweede leg naar Price gaat, is het Anderson die 133 uitgooit. Price weet de 2-1 naar zich toe te trekken, en Anderson kan vervolgens met een 11-darter de stand weer gelijk maken. Om op voorsprong te komen, gooit Anderson 120 uit. Price weet vervolgens weer de stand gelijk te maken, hij gooit 64 uit. Beide heren gooien rond de 105 gemiddeld. Price weet weer te breken door 88 uit te gooien op de bull. Anderson begint de volgende leg met zes perfecte pijlen, maar gooit daarna twee lage scores. Price weet daardoor in 14 darts de leg te winnen, en dat is te horen door een paar typische Price yells. Price mist zijn eerste matchdart en Anderson weet zichzelf in de wedstrijd te houden door 43 uit te gooien, 5-4. Anderson weet in de volgende leg niet te profiteren van de gemiste matchdarts van Price, en Price krijgt genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Hij wint, 6-4.