Home PDC Price wint International Darts Open finale van Cross na spannende partij

Price wint International Darts Open finale van Cross na spannende partij

UNIBET PREMIER LEAGUE 2019 UTILITA ARENA , NEWCASTLE PIC;LAWRENCE LUSTIG GERWYN PRICE V DARYL GURNEY GERWYN PRICE IN ACTION

Zondagavond vonden de kwartfinales t/m de finale plaats van het International Darts Open in het Duitse Riesa. Er kwamen geen Nederlanders en Belgen meer in actie, maar wel (voormalig)wereldkampioenen waardoor het geen saaie avond beloofde te worden.

In de kwartfinale kwam huidig wereldkampioen bij de BDO, Glen Durrant, als winnaar uit de strijd in het gevecht tegen Daryl Gurney. Duzza gooide een gemiddelde van 100+ en dit keer kon Gurney geen beslissende leg afdwingen. Daarna nam Nathan Aspinall het op tegen Gerwyn Price. Lange tijd lag het dicht bij elkaar, maar The Iceman wist de overwinning naar zich toe te trekken.

De andere twee kwartfinales gingen tussen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en Snakebite Peter Wright. Lewis wist niet zijn beste spel te spelen, waardoor Wright gemakkelijk met 6-0 kon winnen. Cross deed daarna bijna hetzelfde in zijn wedstrijd tegen Richard North, maar die kon toch nog een leg pakken.

De eerste halve finale ging tussen Durrant en Price. Het ging lange tijd gelijk op, tot Price de leiding pakte en deze niet meer weggaf. Hij gooit een gemiddelde van 101, maar Durrant deed het zeker niet slecht met een gemiddelde van 98. De andere halve finale ging tussen Wright en Cross, en moest tot een beslissende laatste leg komen, die heel close was. Cross wist de winst binnen te slepen en daarmee een finaleduel op te zetten tegen Price.

In de finale bleef het spannend tot het eind. Even leek het alsof Cross de betere speler was, maar Price bleef toch bij en kon later zelf op voorsprong komen. Cross kreeg pijlen om zichzelf in de wedstrijd te houden, maar Price kon door een mooie 108-finish de winst pakken en zijn titel in Riesa behouden.

Samenvattingen en uitslagen:

Kwartfinales

(91.31) Daryl Gurney 4-6 Glen Durrant (100.23)
Durrant begint aan de wedstrijd maar Gurney weet te breken. Durrant mist een kans om terug te breken dus wordt het 2-0. Om de schade te beperken, gooit Duzza een 13-darter om 2-1 te maken. Durrant gooit vervolgens 74 uit om op een gelijke stand te komen. Duzza gooit zijn eerste maximale score en een 13-darter om voor het eerst op voorsprong te pakken. Ook de volgende leg gaat in 13 darts uit voor de Engelsman die hiermee wederom weet te breken. Gurney gooit 106 uit om terug te breken, 4-3. Het wordt ook 4-4 en Durrant gooit 120 uit om wederom voor te komen. 161 gaat helaas niet uit voor Durrant, maar Gurney kan niks met 150 waardoor de winst toch naar de huidige wereldkampioen van de BDO gaat.

(91.89) Nathan Aspinall 4-6 Gerwyn Price (94.27)
Nathan Aspinall weet, mede door veel gemiste dubbels van Price, 2-0 voor te komen. Price kan breken omdat Aspinall nu zelf kansen op de dubbel mist, en vervolgens gooit The Iceman weer een 16-darter om op een 2-2 gelijke stand te komen. Aspinall gooit zijn eerste maximale score van de wedstrijd, maar het is toch Price die op voorsprong komt. Het wordt ook 3-3, maar dan is het Price die door stormt naar de halve finale, hij wint met 6 tegen 4.

(100.79) Peter Wright 6-0 Adrian Lewis (83.04)
Dankzij onder andere twee finishes van 116 en 50% op de dubbels, weet Snakebite te winnen door middel van een whitewash. Lewis krijgt maar twee pijlen op de dubbel, die beiden misgaan, en is hiermee kansloos tegen de Schot.

(102.36) Rob Cross 6-1 Richard North (93.15)
North mist in de eerste leg kansen op de dubbel, Cross profiteert en komt 1-0 voor. Cross komt door middel van een 14-darter ook 2-0 voor. Het wordt ook 3-0 en dankzij een 12-darter ook 4-0. Dan gooit North zijn eerste maximale score van de partij en gooit hij 90 uit om een leg op het scorebord te noteren. Het wil echter niet vallen voor North, en hij kan niet weer een comeback maken zoals de afgelopen wedstrijden wel het geval was. Cross wint de volgende legs, het wordt 6-1.

Halve finales

(98.02) Glen Durrant 3-7 Gerwyn Price (101.76)
Na de 1-1 weet Durrant met een 11-darter te breken. Price breekt terug en komt daarna ook op een 3-2 voorsprong. Duzza gooit een 13-darter om 3-3 te maken, het wordt dan 4-3 voor Price, die vervolgens 144 uitgooit om 5-3 voor te komen. Price stormt door, het wordt ook 6-3 en Duzza zal met een goede comeback moeten komen, wil hij nog terug in de wedstrijd komen. Durrant mist een dart om dit te doen, en Price krijgt hierdoor drie matchdarts. De eerste gaat erin.

(92.72) Peter Wright 6-7 Rob Cross (91.54)
Wright mist tops voor een 120-finish om Cross meteen te breken, waardoor Cross 92 uit kan gooien. Cross gooit vervolgens zijn eerste maximale score en weet Wright te breken om zo op een 2-0 voorsprong te komen. Cross komt ook 3-0 voor, maar dan komt Wright met een sterke leg aanzetten en noteert zijn eerste leg op het scorebord. Cross mist veel pijlen op de dubbel, waardoor Wright ook zijn tweede leg wint, en het staat nu 3-2. Dankzij een 14-darter weet Wright de stand gelijk te maken. Het wordt daarna ook 4-4 en Wright weet dan met een 110-finish op een 5-4 voorsprong te komen. Cross breekt ook weer terug, 5-5. In 13 darts weet Cross weer op voorsprong te komen en een leg verwijderd te zijn van de finale. Wright mist enorm veel dubbels, maar het lukt hem toch om een beslissende, laatste leg af te dwingen. Het wordt heel spannend, Cross krijgt één matchdart en die gaat erin.

Finale

(92.82) Gerwyn Price 8-6 Rob Cross (90.92)
Price mist de bull voor een 170-finish, maar Cross is nog niet dichtbij en Price kan daardoor gewoon 1-0 voorkomen. Cross weet de D3 te raken om de stand gelijk te maken. Dankzij een 12-darter weet Cross te breken, 2-1. Price breekt terug dankzij een 87 finish op de bull, en de stand is weer gelijk. Cross breekt in 13 darts wederom, en komt weer voor te staan. Dankzij een 148-finish houdt Voltage ook zijn eigen leg, en staat nu 4-2 voor.

Price komt met een 12 darter en een 121-finish om zijn eigen leg te houden, en komt uiteindelijk ook terug naar 4-4. Het wordt 6-6, en Price komt dankzij een 88-finish op matchpoint. Price krijgt een bounce-out en dat lijkt hem de leg te kosten, toch mist Cross belangrijke pijlen om een beslissende leg af te dwingen. Price gooit 108 uit en wint daarmee de wedstrijd.