James Wade lid geworden van de 'Premier League Club 100' PDC
PDC

James Wade lid geworden van de 'Premier League Club 100'

James Wade lid geworden van de 'Premier League Club 100'

James Wade heeft zich in week 7 van de Premier League Darts 2015 bij de 'Premier League club 100' gevoegd. De zogeheten 'club 100' is voor spelers die minimaal 100 partijen hebben gespeeld in de geschiedenis van de Premier League Darts.

The Machine die donderdagavond zijn 100ste Premier League partij speelde, is de vierde speler die zich bij de club mag voegen. Phil Taylor (164), Raymond van Barneveld (143) en Adrian Lewis (112) zijn de overige drie spelers op het unieke lijstje.

Terry Jenkins en Simon Whitlock hebben iets meer dan 70 partijen gespeeld. Premier League 2011 winnaar Gary Anderson moet nog even wachten voordat hij zich bij de club kan voegen. De Schot is 63 keer aan de oche verschenen op het invitatietoernooi. Voormalige toppers Peter Manley en Wayne Mardle hebben respectievelijk 53 en 47 partijen gespeeld op de Premier League Darts. De teller van Michael van Gerwen staat momenteel op 43.

'Het voelt niet aan alsof ik mijn 100ste partij zal spelen' zei Wade voorafgaand aan zijn Premier League Duel tegen Adrian Lewis in week 7. Ik kwam er in de loop van de week achter dat ik die mijlpaal zou bereiken. Maar het is een geweldige prestatie, iets waar ik heel trots op ben'.

De 31-jarige maakte zijn Premier League debuut in 2008. In dat jaar zorgde hij meteen voor sensatie door Phil Taylor zijn allereerste Premier League nederlaag te bezorgen. Het jaar daarop, in 2009, ging Wade er met de hoofdprijs vandoor. Een minder leuke herinnering in de Premier League Darts voor James Wade is de finale van 2010 waar hij twee 9-darters om de oren kreeg van Phil Taylor en zijn tegenstander er met de hoofdprijs vandoor ging. Ook in 2008 verloor hij de finale van Phil Taylor.

Foto: PDC

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws