Wade "Dit wordt mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen" PDC
PDC

Wade "Dit wordt mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen"

Wade "Dit wordt mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen"

Vanavond zal Ronnie Baxter aantreden tegen James Wade. Beide spelers staan momenteel op 11 punten en ook Simon Whitlock deelt de derde positie met hetzelfde puntenaantal. Wade verloor zijn eerste drie wedstrijden maar is weer terug in de race voor de play-offs. “Dit wordt mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ik kom momenteel terug in mijn vorm en ik ben klaar voor de wedstrijd tegen Ronnie, maar ik weet zeker dat hij er ook klaar voor zal zijn. Ik hoop ook dat hij klaar er voor is want het wordt een mooie pot. Ik heb nog wel een appeltje met hem te schillen want hij heeft de laatste tijd een paar belangrijke overwinningen tegen mij geboekt”, aldus James wade. Ronnie Baxter voorziet een aantal lastige wedstrijden die er nog aankomen. “Het zal erg zwaar worden voor me want ik zal in de komende drie wedstrijden James, Adrian en Raymond treffen. Maar ik zal mijn best moeten doen en mijn eigen spel blijven spelen", aldus Ronnie Baxter.

Tevens staat het duel tussen de huidige nummer 1 en 2 voor vanavond op het programma. Phil Taylor zal het in een uitverkochte zaal gaan opnemen tegen Mervyn King die er in het eerste duel een gelijkspel uit wist te slepen. Phil Taylor verwacht dat het wederom een spannende wedstrijd zal worden. “Hij is bezig met een goed seizoen en ik kijk erg uit naar de wedstrijd van vanavond. Mervyn doet alles goed en benadert iedere wedstrijd met dezelfde gedachte. Hij doet gewoon zijn werk en doet dat goed”, aldus Phil Taylor.

Simon Whitlock zal met nog drie wedstrijden te spelen vanavond aantreden tegen Adrian Lewis. In hun eerdere duel won Whitlock met 8-4. “Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar en het zal aankomen op de laatste week, maar de komende wedstrijden zullen erg belangrijk zijn voor veel spelers”, aldus Simon Whitlock.

Terry Jenkins zal vanavond een overwinning moeten boeken op Raymond van Barneveld om nog zicht te houden op de play-offs. “Hij kan altijd weer zijn draai vinden en dat verwacht ik ook vanavond, maar ik ben er klaar voor. Hij was de echte Raymond van Barneveld toen hij mij in Manchester versloeg met een gemiddelde van 107. Dat was de pech die ik had, maar het was een belangrijke wedstrijd want daarna raakte ik in een dal. De laatste weken heb ik mij hersteld en heb ik weer zicht gecreëerd op de play-offs. De druk ligt bij de andere om in de top vier te blijven, dus ik kan gewoon aantreden en zonder druk mijn pijlen gaan gooien", aldus Terry Jenkins.

Wedstrijdschema
Ronnie Baxter - James Wade
Mervyn King - Phil Taylor
Raymond van Barneveld - Terry Jenkins
Simon Whitlock - Adrian Lewis

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws