Home PDC Jamie Lewis slechtste top 32 speler op de Players Championship toernooien

Jamie Lewis slechtste top 32 speler op de Players Championship toernooien

Na afloop van het eerste Players Championship weekend dit jaar, waarvan Michael van Gerwen de eerste won en Dave Chisnall op het tweede Players Championship de sterkste was, heeft de PDC-statisticus Christopher Kempf aangegeven hoe vaak top 32 spelers de eerste ronde verloren op een Players Championship sinds 2017. Players Championship 3 en 4 staan aankomend weekend alweer op het programma.

De Welshman Jamie Lewis, die op het PDC WK 2018 indruk maakte door de halve finale te halen en onder andere Peter Wright, Darren Webster en Jonny Clayton opzij zette, doet het op de vloer aanzienlijk minder goed. In het klassement eerste ronde nederlagen voor top 32 spelers gaat Fireball immers aan kop. Hij verloor maar liefst 27 keer de eerste ronde, wat in zijn geval neerkomt op 59 % van de Players Championship toernooien waar hij aan meedeed.

Dat Benito van de Pas niet in de beste vorm van zijn carriere zit wordt ook duidelijk in dit overzicht. Na Jamie Lewis en Alan Norris bezet de Tilburger de derde plek. Benito verloor 20 keer oftewel 43 % van zijn deelnames in de eerste ronde.

Simon Whitlock, de huidige nummer 10 van de PDC, en volgens velen een speler die in de Premier League  thuishoorde en nummer 14 Joe Cullen doen het ook verrassend matig op de Players Championship toernooien. Beide heren verloren 18 maal de eerste ronde en delen daarmee de vierde plek. Whitlock verloor 41 % van zijn eerste ronde partijen, Cullen doet het met 38 % procentueel minder slecht.

Kim Huybrechts en Steve West doen het met 17 eerste ronde nederlagen ook niet al te best. Beide spelers weten slechts in 63 % van hun Players Championship toernooien de eerste ronde te overleven.