Home PDC Jeffrey de Zwaan: ”Zo’n toernooi winnen schuift best goed”

Jeffrey de Zwaan: ”Zo’n toernooi winnen schuift best goed”

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan werd benaderd door Volg je dromen waarbij er langs gegaan wordt bij mensen die hun dromen achterna zijn gegaan. Hier kwam onder andere zijn jeugd en schoolperiode aan bod, maar werd er uiteraard ook uitgebreid ingegaan op wanneer hij is begonnen met darten, wat hij heeft bereikt en wat hij wil bereiken.

Jeffrey gaf op de vraag hoe het was om op te groeien in Leidschendam: ”Een beetje saai, maar ik heb er wel wat op gevonden. Ik was buiten, ik ging voetballen en vooral vissen.” In het vervolg gaf hij aan: ”Eerst wilde ik graag profvoetballer worden, maar op den duur kreeg ik heel veel last van mijn rug en in die periode dat ik stopte met voetbal ben ik begonnen met darten.”

Ook werd er teruggeblikt op zijn schoolperiode. Hier zei Jeffrey onder andere over: ”Sinds ik ben gaan darten, ben ik heel erg vooruit gegaan met rekenen. Toen haalde ik ook negens en tienen.” Na de basisschool heeft hij de kok en kelner opleiding afgerond en heeft dit werk ook enige tijd gedaan. Dit culinaire is hem mede ingegeven door zijn Thaise moeder, die volgens Jeffrey, ”ook heel goed kan koken”.

Uiteraard was er ook ruimschoots aandacht voor zijn dartscarrière. The Black Cobra zegt hierover: ”Ik was een jaar of 11, 12 toen ik begon met darten. Door een van mijn vrienden, die zelf ook een aardig pijltje kan gooien, ben ik bij een dartsclub gegaan.” Op de vraag of hij prijzen heeft gewonnen noemde Jeffrey: ”In 2008 ben ik Nederlands kampioen geworden, in 2016 wereldkampioen geworden bij de jeugd en tussendoor ook nog Europees kampioen bij de jeugd. Vorig jaar heb ik mijn eerste professionele toernooi gewonnen.” Om daarna aan te geven dat ”Dat schuift best goed ja, zo rond de 10.000 euro.”

Op de vraag wat hij het liefst zou willen bereiken was hij kort en bondig: ”Wereldkampioen worden natuurlijk. Als dat lukt kan ik inderdaad een heel mooi huisje kopen.”

Zijn tip voor kinderen is het volgende: ”Als je een droom hebt, zorg dat je er hard voor werkt en veel tijd aan besteedt.”

Het volledige gesprek, inclusief beelden van de plekken waar Jeffrey de Zwaan zijn jeugd heeft doorgebracht, is te zien in onderstaande video.