John Michael, Aleksandr Oreshkin en Alex Tagarao naar PDC WK PDC
PDC

John Michael, Aleksandr Oreshkin en Alex Tagarao naar PDC WK

John Michael, Aleksandr Oreshkin en Alex Tagarao naar PDC WK

John Michael, Aleksandr Oreshkin en Alex Tagarao hebben zich weten te plaatsen voor het PDC WK door respectievelijk het kwalificatietoernooi voor Zuid-Europa, Rusland en de Filippijnen te winnen.

De Griek John Michael bleek de beste van229 deelnemers. Michael wist zijn deelname veilig te stellen door in de finale de Spanjaard Antonio Alcinas met 6-4 te verslaan. Zodoende mag Michael kijken of hij zijn prestatie van afgelopen jaar in Alexandra Palace kan evenaren, waar hij weliswaar de Fin Jani Haavisto wist te kloppen, maar vervolgens met 3-1 verloor van Ian White.

Naast Aleksandr Oreshkin deden onder andere topdartster Anastasia Dobromyslova en Boris Koltsov, die zich afgelopen jaar wist te plaatsen voor het PDC WK, een gooi naar deelname aan het PDC WK. Oreshkin trof echter Anton Kolesov in de finale, die met 3-1 in sets werd gewonnen door eerstgenoemde.

Alex Tagarao trof in de finale een tegenstander van formaat. Hij moest het namelijk opnemen tegen voormalig halve finalist van de Winmau World Masters en tweevoudig PDC WK deelnemer Lourence Ilagan. Tagarao bleek met 3-2 de sterkste van de twee.

In november staan er nog enkele kwalificatietoernooien op het programma. Daarnaast maakt Nathan Aspinall ook nog kans op deelname aan het PDC WK. Als hij op 29 november het jeugd WK wint ten koste van Max Hopp mag hij zich in de voorronde melden tegen de winnaar van de Oceanic Masters 2015, welke op 8 november gespeeld wordt. Indien Max Hopp, die reeds geplaatst is, wereldkampioen jeugd wordt, stroomt de winnaar van de Oceanic Masters in de eerste ronde in.

Darin Young, die al eerder het DPA Noord-Amerikaans kwalificatietoernooi won, mag zich samen met de winnaar van de DPA Australian Grand Prix, welke op 7 november gespeeld zal worden, en de winnaar van het PDPA kwalificatietoernooi, die op 30 november plaatsvindt, sowieso in de eerste ronde melden.

Nieuw-Zeelander Rob Szabo, Zuid-Afrikaan Warrick Scheffer, Thanawat Gaweenuntawong uit Thailand, Paul Lim uit Singapore, de Fin Kim Viljanen, de Deen Per Laursen, de Ier Mick McGowan hebben zich, net zoals, John Michael, Aleksandr Oreshkin en Alex Tagarao verzekerd van de voorronde. Ook de winnaar van het Greater China kwalificatietoernooi op 7 november, PDJ Japans kwalificatietoernooi op 8 november, Duitse gekwalificeerde, Oost-Europese gekwalificeerde, die beiden op 14 november bekend worden, gekwalificeerde uit Midden Europa, die op 15 november bekend wordt, en de verliezend finalist van het PDPA kwalificatietoernooi zullen zich in de voorronde melden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws