Home Jeugd Jurjen van der Velde krijgt één van de startbewijzen voor het PDC...

Jurjen van der Velde krijgt één van de startbewijzen voor het PDC youth WK

In december 2018 wist Jurjen van der Velde met 4-2 te winnen van Lennon Craddock in het Alexandra Palace tijdens het JDC Junior World Championship. Deze overwinning heeft hem ook een plek opgeleverd tijdens het PDC Youth World Championship van 2019 in Wigan. Naast de Nederlander heeft de JDC ook European Champion Brad Phillips een ticket gegeven.

Van der Velde zal het op 4 november gaan opnemen tegen mede ‘international’ qualifiers: Martin Schindler, Christian Bunse, Xiaochen Zong, Tremaine Gallagher, Jamie Rundle, Dolreich Tongcopanon en Brad Phillips.

De Duitsers Schindler en Bunse wisten zich via de German qualifier te plaatsen, Schindler is overigens de runner-up van 2018 waar de Duitser verloor van de Belg Dimitri van den Bergh die daarmee voor de tweede keer PDC Youth wereldkampioen werd.

Op 19 oktober aanstaande is er ook nog een West-Europe ticket te bemachtigen tijdens een qualifier in Leeuwarden. Verder zullen er nog East Europe en South Europe qualifiers gehouden worden. Op 6 september worden er ook nog twee Ierse spelers toegevoegd aan het in totaal 96-koppige deelnemersveld van het PDC Youth World Championship van 2019 in Wigan.

Alle ‘international’ qualifiers gaan samen met de PDC Unicorn Development Tour Order of Merit gekwalificeerde de strijd aan voor en plek in de finale van het PDC Unicorn World Youth Championship. Deze finale zal op 24 november gespeeld worden in het Butlin’s Minehead Resort voor de finale van de Players Championship Finals.