Huybrechts plaatst zich met winst EGP voor de Grand Slam of Darts PDC
PDC

Huybrechts plaatst zich met winst EGP voor de Grand Slam of Darts

Huybrechts plaatst zich met winst EGP voor de Grand Slam of Darts

Kim Huybrechts heeft zich door zijn in de European Darts Grand Prix gisteren weten te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Zodoende mogen zowel hij als het publiek zich weer verheugen op zijn aanwezigheid in Wolverhampton. De Belg wist vorig jaar immers door te dringen tot de halve finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Dave Chisnall. Bovendien wist hij in de kwartfinale een 9-darter te gooien tegen Michael van Gerwen.

Ook de finalisten van het European Championship zullen zich verzekeren van deelname aan dit toernooi. Momenteel zijn naast Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor, Robert Thornton, Keegan Brown, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade, Peter Wright, Raymond van Barneveld, Rowby-John Rodriguez en Michael Smith al verzekerd van deelname via hun successen op een of meerdere PDC toernooien. Afhankelijk van de finalisten van het European Championship zullen de winnaars van Players Championships, die het hoogst op de PDC Order of Merit staan op de cut-off date, het aantal deelnemers vanuit de PDC toernooien aanvullen tot 16. Hierdoor maken ook Ian White, Terry Jenkins, Jelle Klaasen, Alan Norris en Joe Murnan nog kans op deelname aan de Grand Slam of Darts.

Scott Mitchell en Martin Adams mogen meedoen vanwege hun finaleplaats op de Lakeside dit jaar. Martin Phillips is uitgenodigd, doordat hij vorig jaar de World Masters wist te winnen. De Belg Geert de Vos mag tevens meedoen, doordat hij de World Trophy op zijn naam schreef. Daarnaast wisten gisteren Mark Oosterhuis en Michel van der Horst een ticket te bemachtigen via het door de NDB georganiseerde kwalificatietoernooi voor spelers van het Europese vasteland, die niet bij de PDC zijn ingeschreven. Larry Butler en Andy Fordham wisten al eerder hun plaats te verzekeren via het door de BDO georganiseerde kwalificatietoernooi. De resterende acht tickets zijn te verdienen via het PDC kwalificatietoernooi op vrijdag23 oktober.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws