Home PDC Kwalificatie criteria voor de European Tour deels gewijzigd

Kwalificatie criteria voor de European Tour deels gewijzigd

De Professional Darts Corporation heeft de kwalificatie criteria voor de European Tour deels gewijzigd. De kwalificatie voor het hoofdtoernooi wijzigt voor de UK, Europa en het thuisland.

Voortaan zullen PDC tourkaart houders op één kwalificatietoernooi strijden om één van de 24 tickets. Voorheen was deze kwalificatie gesplitst in een kwalificatietoernooi voor Engeland waar er 18 tickets te vergeven waren en een kwalificatietoernooi voor Europa waar er 6 tickets te vergeven waren.

Ook bij de Host Nation Qualifier zijn er wijzigingen doorgevoerd. Voorheen waren er vier tickets te verdienen op een Host nation Qualifier, nu zijn de beste twee thuisspelers van de Pro Tour Order of Merit, niet gekwalificeerd via de top 16, automatisch gekwalificeerd. Op de Host Nation Qualifier kan er dan nog om twee tickets gestreden worden. Het aantal tickets voor de Host Nation Qualifier blijft dus gelijk, maar de kwalificatie criteria is aangepast.

Het aantal van 48 deelnemers blijft ongewijzigd. De top 16 van de geldende Pro Tour Order of Merit is automatisch geplaatst voor het betreffend European Tour evenement. 32 qualifiers vullen het deelnemersveld aan.

Het deelnemersveld voor de European Tour wordt verder compleet gemaakt met twee spelers van het PDPA Associate Members kwalificatietoernooi en twee spelers die voortkomen uit respectievelijk kwalificatietoernooien voor Oost-Europa en de Scandinavië en de Baltische staten. Deze drie kwalificatie criteria zijn ongewijzigd.

In 2020 staan er 13 European Tour evenementen op de PDC kalender, inclusief evenementen in Nederland en België.

European Tour qualification (PDC)