Home PDC Peter Wright winnaar German Darts Masters, Clemens runner-up

Peter Wright winnaar German Darts Masters, Clemens runner-up

Zaterdag werden de kwartfinales tot en met de finale gespeeld van de German Darts Masters. De grote verrassingen van de vrijdag, Schindler en Kurz, wisten niet nogmaals te verrassen. Clemens kon wel stunten.

Kurz kan het tegen Wright nog wel spannend maken in de kwartfinale, maar Wright trekt uiteindelijk aan het langste eind. Ook Rob Cross bood goed partij tegen Gabriel Clemens. Cross gooide zelfs een gemiddelde van 100+. Gurney was geen partij voor Wade, en Schindler kon niet de magie tonen die hij vrijdag tegen Van Gerwen liet zien.

De halve finale tussen Wright en Wade ging aardig gelijk op, waarna Wright doorstoomde richting de finale. De tweede halve finale tussen Suljovic en Clemens gaat tot de pauze gelijk op, daarna gaan alle legs naar Clemens. De kans voor Suljovic om de titel te verdedigen is hierbij dan ook weg.

Tijdens de finale vallen er veel breaks en blijft het spannend, maar Wright weet uiteindelijk de titel binnen te slepen.

Kwartfinales
(97.29) Peter Wright (8-6) Nico Kurz (91.25)

Kurz, een van de verrassingen van gisteren, ging prima van start en beide heren behouden tot 2-2 hun eigen legs. Wright weet via een 77-finish echter Kurz te breken en het wordt 4-2. Wright gaat ook na de break snel van start, het wordt 6-2 en het lijkt alsof Kurz geen kans meer heeft om terug te komen. Toch wordt het nog 7-6, maar in de laatste leg komt Kurz te kort en Wright beslist de wedstrijd via D4.

(74.78) Daryl Gurney (0-8) James Wade (97.76)

Na de break stond Wade met 6-0 voor. Gurney gooide een gemiddelde van nog geen 75 tegenover het gemiddelde van 101 van Wade. Na de break stormde Wade verder en wint uiteindelijk de wedstrijd met 8-0, de beslissende leg gooit hij 148 uit.

(91.05) Martin Schindler (2-8) Mensur Suljovic (100.89)

Martin Schindler, die gister verrassend een grote achterstand omboog tegen Van Gerwen naar een 6-5 overwinning, kwam in de kwartfinale tekort tegen een sterk spelende Suljovic. Suljovic, die een gemiddelde van bijna 101 aantikte, gunde Schindler niet meer dan twee legs. 

(105.9) Rob Cross (5-8) Gabriel Clemens (99.21)

Cross begint de wedstrijd meteen met een 180, en beide heren gaan prima van start. Ze houden de eigen legs, en voor de pauze gooit Clemens 131 uit om 3-3 te maken. Na de pauze pakt Clemens meteen de break en begint de achtste leg ijzersterk met een 180 en 140 en pakt de leg om uit te lopen naar een 5-3 voorsprong. Clemens breakt daarna wederom Cross, 6-3. Cross komt terug door middel van een flink aantal 180’ers en een hoge finish. Clemens blijft achter en het wordt 5-7. Toch weet Clemens het met zijn eerste matchdart op D16 af te maken, en wint 8-5.

Halve finales

(96.30) Peter Wright (8-4) James Wade (90.27)

Beide heren houden hun eigen legs, tot Wright vlak voor de pauze de eerste break plaatst en met 4-2 de leiding neemt. De heren hebben zowel matige als sterkere legs, waardoor het aardig gelijk opgaat en de gemiddelden niet hoogstaand zijn. Na de pauze breakt Wade via een 121 finish op de bull, en verzilverd die ook waardoor het weer 4-4 staat. Wright gooit 96 uit voor de break, 6-4, daarna nog 121 om 7-4 voor te komen en beslist de wedstrijd in de volgende leg op D8.

(91.59) Mensur Suljovic (3-8) Gabriel Clemens (92.61)

Voor de pauze gaan beide heren gelijk op en staat het ook 3-3. Het is Clemens die na een aantal gemiste dubbels toch de eerste break plaatst en de stand op 3-5 brengt. Ook daarna houdt Clemens zijn eigen leg, en plaatst wederom een break op D20, om op een 3-7 voorsprong te komen. Ook de laatste leg gaat naar Clemens en het publiek gaat uit z’n plaat omdat er dan toch een Duitser in de finale van de German Darts Masters staat.

Finale

(93.27) Peter Wright (8-6) Gabriel Clemens (92.69)

Clemens komt, mede door missers op de dubbels van Wright, meteen op een 0-2 voorsprong. Wright breakt terug met een 116-finish, het wordt 2-1, maar Clemens gooit 134 uit om wederom te breaken. Daarna wint Wright twee legs op rij en de heren gaan met een gelijke stand van 3-3 de pauze in. Na de pauze komt Wright uiteindelijk, mede door een 11-darter, op een 5-4 voorsprong. Clemens komt nog terug tot 7-6, maar uiteindelijk is het Wright die de wedstrijd met 8-6 wint en de titel pakt.

Van 20 tot en met 28 juli wordt de World Matchplay gespeeld en je maakt gratis kans op leuke prijzen met onze Dartpoule.