Home PDC Lim en Suzuki pakken laatste Aziatische tickets voor het PDC WK

Lim en Suzuki pakken laatste Aziatische tickets voor het PDC WK

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 ROSS SMITH V PAUL LIM PAUL LIM IN ACTION

Waar zaterdag al vijf namen aan het deelnemersveld voor het PDC WK werden toegevoegd, zijn zondag de laatste twee Aziatische deelnemers aan het PDC WK bekend geworden. De laatste vier kwalificatietoernooien stonden open voor spelers uit heel Azië, maar vanwege de beperkingen rondom corona zagen we vooral spelers uit het land zelf in actie.

Het kwalificatietoernooi in Hong Kong werd gewonnen door de levende legende Paul Lim. Hij was in de finale met 7-5 te sterk voor Lee Yok Yin. De man wist immers al in 1990 de eerste 9-darter ooit op het BDO WK, toen nog Embassy geheten, te gooien en behoort 31 jaar later op 66-jarige leeftijd dus nog steeds tot het deelnemersveld op het wereldkampioenschap. Op het PDC WK 2018 schreef hij bijna geschiedenis door als eerste speler op zowel het BDO WK als het PDC WK een 9-darter te noteren, maar helaas ging het voor The Singapore Slinger mis op dubbel 12.

Op het kwalificatietoernooi in Japan wist Toru Suzuki, die gesponsord wordt door Unicorn, zich als beste te kronen in een deelnemersveld met spelers als Seigo Asada, die al zes keer op een wereldkampioenschap stond en deze deelnames eerlijk verdeelde over de BDO en PDC door bij beide bonden driemaal op het WK te verschijnen, en tweevoudig wereldkampioene Mikuru Suzuki. Ook Yuki Yamada, die we in actie zagen op het vorige PDC WK was van de partij. Toru Suzuki won in de finale met 5-3 van Kota Suzuki.