Home PDC Lisa Ashton over haar PDC WK debuut “Het is een droom die...

Lisa Ashton over haar PDC WK debuut “Het is een droom die uitkomt”

Lisa Ashton, de 4-voudig Lakeside Women’s World Champion gaat tijdens de komende editie van het PDC World Darts Championship dat van start gaat op 13 December haar debut maken.

Ashton kwalificeerde zich voor dit WK door het UK & Ireland Women’s Qualifier in Milton Keynes te winnen. Zij voegt zich bij een andere dame Anastasia Dobromyslova die zich via de Rest of the World Women’s Qualifier daarvoor al wist te plaatsen.

The 4-voudig Lakeside Women’s Kampioen zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Nederlander Jan Dekker en mocht ze deze weten te winnen dan zal de nr19 seed Mervyn King op haar wachten.

The Lancashire Rose kan niet wachten tot ze het podium in Ally Pally mag betreden om te laten zien wat ze in huis heeft.

Jan Dekker had overigens nog wel wat te zeggen over zijn loting en dat hij het op moet nemen tegen een vrouwelijke tegenstandster. Die quotes kan je hier vinden.

Ashton verklaarde tegenover PDC.tv het volgende:
“Het is een droom die uitkomt, Ik ben in de wolken”. zei Ashton, die in de Qualifier slechts 5 legs afstond in 7 wedstrijden.

“Ik ben dolblij dat ik er doorgekomen ben. Er waren zoveel top dames aanwezig in die Qualifier en de kwaliteit was uitstekend.”

“Dit was een hele grote winst voor me en dit is een geweldige mogelijkheid om tegen de beste heren van de wereld te spelen in Alexandra Palace. Het was een geweldige dag. Alles was super en om dan aan het einde van de dag als winnaar overeind te staan is alles waar ik op had kunnen hopen.”

“Wij (Anastasia en ik) zullen de vlaggendragers zijn voor het vrouwen darts en hopelijk kunnen we de vrouwen in de dartswereld trots maken.”