Home PDC Gary Anderson wint 9e Players Championship in Crawley

Gary Anderson wint 9e Players Championship in Crawley

Gary Anderson heeft vandaag nog maar eens een hoofdprijs opgepakt van £6.000,- nadat hij in de finale met 6-3 te sterk was voor de Engelsman Terry Jenkins. Die was op zijn beurt met 6-3 weer verassend de bovenliggende partij in de voorafgaande halve finale tegen Simon Whitlock. Het was voor Anderson al de 3e Pro Tour overwinning in iets meer dan een maand, naast het winnen van de Premier League titel, afgelopen donderdag.

Vandaag stond alweer het 9e Players Championship van het jaar op het programma. Om 12.00 uur Engelse tijd werd de gehele loting bekend en is het toernooi gestart. In totaal deden 109 spelers een gooi naar de prijzenpot van £35,000,-. Namens Nederland stonden Vincent van der Voort, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Jelle Klaasen, Co Stompé en Mareno Michels aan de start. Opvallende afwezigen waren vandaag Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Adrian Lewis. 

Voor Co Stompé en Vincent van der Voort begon de dag meteen goed. Beide heren hadden een bye en gingen zonder te spelen door naar de 2e ronde. Al snel werd duidelijk dat bijna alle Nederlanders door konden naar de 2e ronde. Alleen Mareno Michels moest met 0-6 zijn meerdere erkennen in Darrel Claydon. De 6-4 overwinning van Roland Scholten tegen het Spaanse talent Antonio Alcinas was het meest noemenswaardige resultaat van de Nederlandse heren in de 1e ronde.

Ook in de 2e ronde deden de Nederlandse spelers goede zaken. Stompé, Klaasen, Scholten en Van der Voort haalden allemaal de 3e ronde. Alleen voor Michael van Gerwen was het toernooi hier ten einde. Alan Tabern was vandaag met 6-4 iets te sterk. De 6-3 overwinning van Stompé tegen het Britse talent Adam Smith-Neale was de meest noemenswaardige prestatie in de 2e ronde.

In de 3e ronde haakte de helft van de 4 overgebleven Nederlanders af. John Part won met 6-3 van Roland Scholten en Mark Walsh versperde de weg naar de laatste 16 voor Jelle Klaasen met een 6-4 overwinning. Van der Voort en Stompé wisten vrij gemakkelijk de laatste 16 te bereiken met een 6-2 overwinning. Bij de laatste 16 kwam er een einde aan het oranje dagfeestje. Stompé moest met 3-6 zijn meerdere erkennen in Wes Newton en Wayne Jones was Vincent van der Voort met een 6-2 overwinning te slim af. 

Finale:

Gary Anderson – Terry Jenkins 6-3

Gary Anderson wint de bull en mag de finale beginnen. Jenkins gaat in de 1e leg goed mee met Anderson en laat een 180 score noteren maar Anderson pakt de 1e leg met een mooie 154 finish. Anderson begint daarna met 180 in de lek van Jenkins maar ‘The Bull’ gaat gewoon mee met zijn 2e 180 score van de wedstrijd. Daarna gaat de Schot helemaal los met 100 en 140 en met een 81 finish op bull heeft Anderson de 1e break te pakken voor 2-0. Daarna krijgt Jenkins vanaf 116 een goede kans om meteen terug te breken maar hij mist dubbel 18 en Anderson maakt er via tops meteen 3-0 van. In de 4e leg krijgt Jenkins weer wat druk van Anderson te verwerken die weer een 180 laat noteren, maar de Engelsman blijft staan en komt met een 92 finish terug tot 1-3. Anderson antwoord hier meteen op met een 11-darter voor 4-1. In de volgende leg geeft Jenkins goed verweer aan het scorend vermogen van Anderson. De Schot komt na 9 pijlen uit op een finish van 121 maar Jenkins noteert een 138 finish in 12 darts en komt terug tot 2-4. In de 7e leg krijgt Jenkins vanaf 127 de kans om terug te komen tot 3-4 maar hij mist bull. Daarna mist de Engelsman nog 5 pijlen voor de leg en dat geeft Anderson de kans om uit te lopen naar 5-2 via dubbel 10. Jenkins is nog steeds net van plan om op te geven en via een 180 score en dubbel 16 komt de Engelsman terug tot 3-5. Daarna is het afgelopen voor de Engelsman. Met o.a. een 180 score en een 14-darter verzekert Gary Anderson zich van een 6-3 overwinning op Terry Jenkins en de hoofdprijs van de dag. 

Players Championship 9 (Crawley):

Loting/Uitslagen Nederlanders en Belgen

1e ronde: 
Co Stompé (16) Bye
Roland Scholten 6-4 Antonio Alcinas
Darrell Claydon 6-0 Mareno Michels
Vincent van der Voort (7) Bye
Jelle Klaasen (27) 6-4 Darren Johnson
Michael van Gerwen 6-3 Colin Monk

2e ronde:
Co Stompé 6-3 Adam Smith-Neale
Roland Scholten 6-5 Alex Roy
Vincent van der Voort 6-1 Reece Robinson
Jelle Klaasen 6-3 Dave Ladley
Alan Tabern 6-4 Michael van Gerwen
Verliezers £200

3e ronde:
Co Stompé 6-2 Steve Farmer
John Part 6-3 Roland Scholten
Vincent van der Voort 6-2 Mark Hylton
Mark Walsh 6-4 Jelle Klaasen
Verliezers £400

Players Championship 9 (Crawley):

Uitslagen laatste 16:

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.
{sheet 371}