World Grand Prix dag 4: Ook Simon Whitlock kan naar huis PDC
PDC

World Grand Prix dag 4: Ook Simon Whitlock kan naar huis

World Grand Prix dag 4: Ook Simon Whitlock kan naar huis

Vandaag wordt het restant van de tweede ronde gespeeld. Mark Webster maakte de eerste wedstrijd scorend het verschil tegen Alan Tabern en wist zo met 3-1 te winnen zonder echt in de problemen te komen. Mark Hylton liet in zijn partij tegen Simon Whitlock, die Hylton met 3-1 won maar weer eens zien waartoe hij in staat is. Wat op voorhand wellicht als partij van de avond werd gezien, viel mede doordat Paul Nicholson niet zijn beste spel speelde wat tegen en ging met 3-0 naar Phil Taylor De laatste speler die zich voor de kwartfinale wist te plaatsen is Richie Burnett die in zijn partij met Denis Ovens, die hij met 3-1 wist te winnen, wederom liet zien het darten nog niet verleerd te zijn.

Mark Webster - Alan Tabern 3-1(3-0, 1-3, 3-1, 3-0)
Webster breekt Tabern direct in de eerste leg door een 60 finish. Tabern mist een 104 finish op dubbel 12 om er 1-2 van te maken, waarna Webster via Tops een 108 finish gooit om de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken. Tabern begint de tweede set met een break. Tabern finisht 68 om een 2-0 voorsprong te behalen in de tweede set. Webster finisht 142 om de stand in de tweede set op 1-2 te brengen. Tabern pakt de tweede set met 3-1. Webster finisht 103 om 1-0 voor te komen in de derde set. Via een 88 finish met twee pijlen komt Webster 2-0 voor in de derde set. Webster finisht 54 om de derde set met 3-1 binnen te slepen.
Webster weet via een 65 finish als eerste de openingsleg van zijn set te pakken. Na een 54 finish van Webster weet Alan Tabern dat hij drie legs op rij moet winnen om een beslissende set af te dwingen. Ondanks wat gemiste matchdarts behaalt Webster de vierde set met 3-0 en zodoende een plaats in de kwartfinale.

Simon Whitlock - Mark Hylton 1-3(3-1, 2-3, 1-3, 1-3)
Whitlock finisht 78 om 1-0 voor te komen in de eerste set. Na een matige leg van Whitlock weet Hylton de stand op 1-1 te brengen in de openingsset. Hylton mist een 164 finish op de bull's eye om er 2-2 van te maken, waarna Whitlock de eerste set met 3-1 bemachtigt.
Whitlock breekt Hylton meteen in de eerste leg van de tweede set. Whitlock mist drie legdarts op dubbel 16 en ziet Hylton 79 finishen met twee pijlen om er 1-1 van te maken. Whitlock finisht 124 om er een beslissende leg uit te slepen in de tweede set. Hylton maakt er 1-1 in sets van.
Hylton finisht 68 om tegen de darts in 1-0 voor te komen in de derde set. Hylton staat ze goed te raken en finisht 61 met twee pijlen voor een 2-0 voorsprong. Hylton pakt de derde set, waarin hij zeer goed stond te gooien, met 3-1.
Whitlock pakt mede door twee opeenvolgende 180 scores, gevolgd door een 44 finish de voor hem benodigde break. Hylton weet direct terug te breken om op 1-1 te komen in de set die hem een kwartfinaleplaats kan opleveren. Whitlock mist drie legdarts, die hem duur kunnen komen te staan, maar Hylton mist 60 en Whitlock mag het nog een keer proberen. Maar ook deze kans gaat mis voor de Australier en ziet Hylton alsnog 2-1 voor te komen. Hierdoor komt de druk volledig op Whitlock te staan. Hylton finisht 92 via bull's eye, singel 2 en Tops om met 3-1 de vierde set binnen te slepen en dus zien we ook hem morgen terug in de kwartfinale.

Phil Taylor - Paul Nicholson 3-0(3-1, 3-1, 3-1)
Nicholson finisht 58 om er 1-1 van te maken in de eerste set. Taylor finisht 105 voor een 2-1 voorsprong. Taylor finisht 120 om met 3-1 de eerste set binnen te slepen.
Nicholson finisht 71 om via een 12-darter op 1-0 te komen in de tweede set. Taylor breekt Nicholson voor een 2-1 voorsprong. Taylor pakt ook de tweede set met 3-1 en dus lijkt het een moeilijk verhaal te worden voor Nicholson. Taylor finisht 147 om 2-1 voor te komen in de derde set en dus moet Nicholson twee legs op rij pakken om niet met 3-0 geklopt te worden. Taylor finisht 89 met twee pijlen om ook de derde set met 3-1 winnend af te sluiten tegen Nicholson, die vandaag helaas niet zijn beste spel liet zien.

Richie Burnett - Denis Ovens 3-1(2-3, 3-1, 3-1, 3-1)
Ovens pakt de eerste leg zonder al te veel moeite. In de tweede leg lijken de rollen omgedraaid en gaat de leg eenvoudig naar Burnett. Ondanks een bouncer weet Burnett 94 te finishen om de eerste break van de wedstrijd te forceren en 2-1 voor te komen in de eerste set. Ovens finisht 86 met twee pijlen om de stand gelijk te trekken. Ovens pakt via Tops de eerste set met 3-2.
Burnett finisht 68 om 1-0 voor te komen in de tweede set. De daaropvolgende twee legs gaan met de darts mee wat de stand op 2-1 brengt. Omdat Ovens zeer veel moeite heeft met het raken van de openingsdubbel in de vierde leg, hij heeft hier 15 pijlen voor nodig, kan Burnett eenvoudig de tweede set binnen slepen.
De openingsdubbel werkt Ovens even niet mee, waardoor Burnett zonder al te veel druk een break kan bemachtigen. Ook de tweede leg gaat naar Burnett. Ovens weet er nog 1-2 in legs van te maken, maar Burnett komt via Tops 2-1 in sets voor.

Burnett mist vijf pijlen op dubbel 16 om 1-0 voor te komen in de set die hem de winst op kan leveren. Ovens straft dit af en gaat zodoende aan de leiding in de vierde set. Ondanks wat missers op de dubbels weet Burnett er 1-1 van te maken wat resulteert in wat ontlading bij de Welshman. Burnett gooit een 13-darter om op een leg van de overwinning en de daarbijbehorende kwartfinale te komen. Ovens weet er 2-2 van te maken in de vierde set. Doordat Burnett 200 in vier pijlen uit gooit, trekt hij de vierde set en daarmee de winst naar zich toe.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws