Home PDC Loting US Darts Masters: Van Gerwen start tegen Jeff Smith

Loting US Darts Masters: Van Gerwen start tegen Jeff Smith

Op 6 en 7 juli wordt in Las Vegas het tweede World Series of Darts toernooi van 2018 gespeeld, namelijk de US Darts Masters. Het invitatietoernooi, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, bestaat uit zestien deelnemers. Acht geplaatste PDC top spelers, vier North American qualifiers en de top vier van de North American Order of Merit gaan op jacht naar de US Darts Masters titel van 2018 en de hoofdprijs van 20.000 pond.

De acht geplaatste PDC spelers zijn: Titelverdediger Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, runner-up US Darts Masters 2017 Daryl Gurney, Gerwyn Price, Michael Smith en James Wade. Rob Cross en Michael Smith debuteren.
De vier North American qualifiers: DJ Sayre, John Norman Jnr, Jeff Smith, Daniel Lauby
De top vier van de North American Order of Merit : Joseph Huffman, David Cameron, Dawson Murschell, Ross Snook

De acht genoemde North American qualifiers streden donderdagavond op het North American Championship om een ticket voor het William Hill World Darts Championship 2019. Tussen de halve finales en de finale van dit kwalificatietoernooi werd de loting voor de komende US Darts Masters verricht.

Michael van Gerwen heeft misschien wel de ‘zwaarste’ qualifier geloot. De titelverdediger start tegen Jeff Smith, een van de betere spelers geweest bij de BDO en finalist van het BDO wereldkampioenschap 2016. Op het North American Championship pakte Smith het ticket voor het PDC WK 2019.
Gerwyn Price en Dawson Murschell treffen elkaar voor het tweede jaar op rij op de US Darts Masters. Het vorig jaar kruisten Price en Murschell de degens in de kwartfinale waar Price de sterkste was.

De volledige loting ziet er als volgt uit:

Peter Wright v Joseph Huffman
Daryl Gurney v John Norman JNR
Rob Cross v Ross Snook
Michael Smith v David Cameron
Gary Anderson v DJ Sayre
Gerwyn Price v Dawson Murschell
Michael van Gerwen v Jeff Smith
James Wade v Danny Lauby