Loting WMP 2018: debutant de Zwaan aan de bak tegen Van Gerwen PDC
PDC

Loting WMP 2018: debutant de Zwaan aan de bak tegen Van Gerwen

Loting WMP 2018: debutant de Zwaan aan de bak tegen Van Gerwen

De 25 editie van de World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gespeeld. De loting voor de World Matchplay 2018 is bekend.

Als we ons licht over de Nederlanders en Belg laten schijnen, zien we dat debutant Jeffrey de Zwaan meteen met de zwaarste tegenstander te maken krijgt. De Zwaan en tweevoudig Matchplay winnaar Michael van Gerwen treffen elkaar in een 'oranje' onderonsje. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld zal het opnemen tegen de Australiër Kyle Anderson. Jelle Klaasen mag aan de bak tegen de runner-up van het vorig jaar, Peter Wright. Jermaine Wattimena, de andere Nederlander die zijn debuut zal maken, heeft het ook niet makkelijk getroffen. Wattimena speelt zijn allereerste World Matchplay wedstrijd tegen James Wade die doorgaans goede resultaten boekt op het podium in de Winter Gardens. The Machine ging er in 2007 met de titel vandoor, bereikte maar liefst vijf keer de finale en de eerste ronde is zelden het eindstation geweest voor de meervoudig major winnaar. Kim Huybrechts, de enige Belg op de Matchplay 2018, komt tegenover de Schot John Henderson te staan.

Het deelnemersveld op de World Matchplay bestaat uit de top 16 van de wereldranglijst en de top 16 van de Pro Tour Order of Merit (niet geplaatst via de wereldranglijst). Voor de winnaar ligt £115,000,- klaar.

Naast debutanten Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan, zijn ook Jonny Clayton, Max Hopp, Steve Lennon en Richard North de nieuwe gezichten op de World Matchplay. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis is ook geplaatst, The Jackpot treft James Wilson. Voormalige major finalist Dave Chisnall, tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson en regerend wereldkampioen Rob Cross behoren ook tot de geplaatste spelers, evenals overige Premier League 2018 deelnemers Michael Smith, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Simon Whitlock en Mensur Suljovic. Onder meer Steve West, oud wereldkampioen Steve Beaton en Lakeside 2014 kampioen Stephen Bunting hebben via de Pro Tour Order of Merit een plek opgeëist op de World Matchplay 2018. Steve West en Daryl Gurney zullen samen aan de oche staan.

Na aankondiging van Taylor's pensioen, heeft de PDC de World Matchplay trofee naar Phil Taylor vernoemd. De winnaar van het toernooi ontvangt vanaf dit jaar de Phil Taylor Trophy. Zestienvoudig World Matchplay winnaar Phil Taylor zal zijn titel van 2017 niet kunnen verdedigen maar The Power zal wel als commentator aanwezig zijn in de Winter Gardens.

Het negen dagen durende major toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn.

Loting
Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
Adrian Lewis v James Wilson
Dave Chisnall v Keegan Brown
Michael Smith v Jonny Clayton
Daryl Gurney v Steve West
Gerwyn Price v Joe Cullen
Gary Anderson v Stephen Bunting
Raymond van Barneveld v Kyle Anderson
Peter Wright v Jelle Klaasen
Kim Huybrechts v John Henderson
Simon Whitlock v Richard North
James Wade v Jermaine Wattimena
Mensur Suljovic v Steve Beaton
Ian White v Max Hopp
Rob Cross v Mervyn King
Darren Webster v Steve Lennon

PDC Order of Merit Qualifiers (geplaatst voor loting)
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Rob Cross
4 Gary Anderson
5 Daryl Gurney
6 Mensur Suljovic
7 Simon Whitlock
8 Dave Chisnall
9 Michael Smith
10 James Wade
11 Ian White
12 Gerwyn Price
13 Raymond van Barneveld
14 Darren Webster
15 Kim Huybrechts
16 Adrian Lewis

Pro Tour Order of Merit Qualifiers
Jonny Clayton
Joe Cullen
Stephen Bunting
Max Hopp
Mervyn King
Jermaine Wattimena
Steve West
Steve Beaton
Kyle Anderson
James Wilson
John Henderson
Keegan Brown
Jelle Klaasen
Steve Lennon
Jeffrey De Zwaan
Richard North

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws